Blog

RangeVision 3D-skanneri asiantuntijalta

RangeVision 3D-skanneri asiantuntijalta
Antti pitämässä esitelmää RangeVision partner meetingissa Tsekeissä 7.6.2018

RangeVision 3D-skanneri asiantuntijalta

RangeVision 3D-skanneri asiantuntijalta, niin tätä hommaa voi hyvin tituleerata. Tähän on nyt tultu. Avaan tässä blogikirjoituksessa asiaa. 3D-skannaushommia olen tehnyt vuodesta 2006 asti monenlaisilla laitteilla. Mukaan on mahtunut käsilaseria, koskettavaa skanneria, laserskanneria, valo-ohjattua skanneria. RangeVisioniin törmäsin ensimmäisen kerran EuroMold messuilla Frankfurtissa 2012. Kiinnostukseni heräsi heti. 3D-skannereissa on aina ollut niin, että mitä tarkempi laite, sen kalliimpi. RangeVisionissa kiinnostuksen herätti skannerin tarjoama skannaustarkkuus sekä laitteiden hinta. EuroMold messut olivat marraskuussa. Kevään 2013 aikana minulla oli RangeVision Standard 3D-skanneri. Tämä mahdollisti aiempaa tarkempia 3D-skannauksia. Samalla, kun otin käyttöön ja perehdyin RangeVision 3D-skanneriin jatkoin kuitenkin 3D-skannauksia DAVID SLS 3D-skannerilla, jossa tarkkuus ei kuitenkaan ollut lähellekkään RangeVisionin tarkkuuksia. Vuosien saatossa RangeVisionin 3D-skannerin käyttö oli enemmän ja vähemmän aktiivista, tähän vaikutti vahvasti se, että minulla oli jo tässä vaiheessa useamman vuoden käyttökokemus DAVID SLS 3D-skannerista.

RangeVision Standard 3D-skanneri
RangeVision Standard 3D-skanneri

 

Uudelleen herääminen

Käännepiste tapahtui jälleen Frankfurtissa, nyt messuina oli Formnext ja vuosi 2016. RangeVison esitteli uutta Spectrum 3D-skanneria. Tämä uutuusmalli herätti todella. Näin heti kyseisen skanneri potentiaalin. Messujen jälkeen meni kuintenkin puolisen vuotta, ennenkuin sain omaan käyttöön tämän uutuuden. Käytännön työn kautta opin tuntemaan RangeVision Spectrum 3D-skannerin vahvuudet. Ei varmaankaan yllätä, että minun tapauksessa lähin vertailupohja on DAVID SLS 3D-skanneri (nykuyinen HP).  Monet asikastyöt olisivat jääneet tekemättä ilman Spectrum 3D-skanneria, koska oli käsillä sellaisia töitä, mistä DAVID ei suoriutunut. Voisi sanoa, että paljon on nyt vuoden aikana tapahtunut RangeVisionin kanssa ja suurimmat tapahtumat tässä muutaman kuukauden sisällä.

RangeVision Spectrum 3D-skanneri

 

Moskova

Vierailin Moskovassa RangeVisionin pääkonttorilla helmikuussa 2018, täällä sain koulutuksen heidän uuteen 3D-skannausohjelmistoon. Silloin luvattiin käyttööni beta version heti, kun se on jaettavissa. Tätä ehdinkin odotella kolmisen kuukautta. Kuulumiset Moskovasta blogissa.

 

Tampere

Moskovan reissusta heti seuraavalla viikolla sain Tampereelle vieraita Tsekeistä RangeVisionin Euroopan konttorilta. Tämä tiesi lisää koulutusta ja syventävää tietotaitoa, joka päätteeksi ojennettiin valtuutetun edustajan plakaatti.

 

Uusi ohjelma

Kun näin ensimmäisen kerran Moskovassa, mitä RangeVisionilla ollaan tekemässä skannausohjelman kanssa, olin täpinöissäni. Odotin kuumeisesti, että pääsen beta version kimppuun. Nyt olen sen kanssa muutamia töitä tehnyt ja ei voi olla, kuin tyytyväinen. Uusi NG ohjelma selkeyttää ja nopeuttaa huomattavasti työskentelyä. NG on iso askel RangeVision 3D-skannerin käytössä.

Lue blogista uudesta skannausohjelmasta

RangeVision uusi skannausohjelma

 

RangeVision partner meeting, Mikulov, Tsekki

RangeVision järjesti ensimmäisen vuosittaisen edustajien tapaamisen ja koulutustilausuuden Mikulov:ssa Tsekeissä lähellä Itävaltaa. Tilausuuteen kuului myös koe, jossa piti osoittaa osaamisensa. Samaisessa tilaisuudessa pidin oman esityksen RangeVision 3D-skannauksiin liittyen.

Suorittamani kokeen lopputulos, vesitiivis 3D-malli
Sertifikaatti RangeVision 3D-skannerin, 3D-skannauksen osaamisesta

RangeVision 3D-skanneri asiantuntijalta

Viimeinen vuosi on todenteolla tullut syvennettyä RangeVision 3D-skanneriin ja uuden ohjelmiston myötä varmasti tulee vain lisäämään käyttöä. RangeVisionin vahvuutena näen selkeästi, että tarkkuus riittää niin pienempiin skannauksiin, kuin isompiinkin skaalautuen 1cm-3m. Juurikin tarkkuus, mitä Spectrum tarjoaa, helpottaa kummasti työskentelyä. Ohuidenkin osien skannaus hoituu helposti ja skannausten liittäminen toisiinsa onnistuu tarkkuus säilyttäen. Työn mukaan voi valita vapaan skannauksen, kohdistusmerkeillä skannauksen tai automaattisella pyörityspöydällä skannauksen.

Kokemuksen syvällä rinta-äänellä suosittelen 3D-skannauksiin RangeVision 3D-skanneria. Pari riviä 3D-skannauksesta RangeVision 3D-skannerilla blogissa

RangeVision 3D-skanneri

RangeVision Spectrum 3D-skanneri verkkokaupassa

You might be interested in …