Vectric VCarve kaiverrusohjelma

VECTRIC VCARVE KAIVERRUSOHJELMA

VECTRIC VCARVE KAIVERRUSOHJELMA

Vectric VCarve kaiverrusohjelma on täydellinen ohjelmaratkaisu CNC jyrsintään, kylttien tekoon, puun kaiverrukseen ja leikkaukseen, erittäin taloudelliseen hintaan!

Vectric VCarve kaiverrusohjelma on tehokas ja joustava ohjelmapaketti johon sisältyvät kaikki suunnittelu-, pohjapiirustus- ja koneistustoiminnot, jotka täyttävät kauppojen ja käyttäjien vaatimukset, samalla kun se on helppokäyttöinen ja edullinen.

Kuten maailmanluokan V-Carving kaiverrustoiminnot, myös Vectric VCarve kaiverrusohjelma tarjoaa kaikki tarvitsemasi työkalut 2D CNC koneistukseen. Toiminnot kuten True Shape Nesting, Raised Prism koneistus, Auto-Inlays, Wrapped Rotary 4 akselin koneistus, käyttäjän määriteltävät siltaukset, ramppi ajot, sisään/ulos ajot, automatisoidut työkalut avoimien ja kaksisuuntaisten vektorien koneistamiseen, kehittynyt työstöradan simulointi ja monet muut, ovat kaikki suunniteltu tehostamaan ja nopeuttamaan työntekoasi.

Vectric ohjelmat verkkokaupassa

Vectric valmistajan sivut

Vectric VCarve kaiverrusohjelma on saatavissa sekä Pro, että Desktop versiot. Desktop versiota suositellaan käytettäväksi koneilla, joiden työstöala on maksimissaan 600x600mm.

VCarve Pro kaiverrusohjelma pikaopas

VCarve Pro kaiverrusohjelma pikaopas from 3D-Cadsolutions

VCarve Pro kaiverrusohjelma ominaisuudet

Kaiverrus

V-Carving kaiverrustoiminto käyttää V-kaiverrusterää joka liikkuu vaihtelevassa syvyydessä käsintehdyn näköisen 3D efektin luomiseksi. Erittäin nopea ja vahva V-Carving moottori V-Carve Prossa hallitsee mutkikkaat designit helposti. Monimutkaiset designit jotka usein ”tukahduttavat” muut CAM ohjelmat, ja usein vaativat tiedoston osiin leikattuna tai joiden laskemiseen voi mennä yli 15 minuuttia, ovat yleensä helposti hallittavissa VCarve Prossa, yhtenä palana, sekunneissa. Nopean laskemisen ja datan vahvan hallinnan lisäksi olemme usein saaneet asiakkailta palautetta että työstörata toimii paljon sulavammin kuin heidän aiemmissa ohjelmissaan- ohjelmissa jotka yleensä maksavat yli $5000. Mutta sinun ei tarvitse pelkästään luottaa meidän sanaamme- lataa kokeiluversio ja kokeile itse. ”Helpon” Vcarvin toiminnon lisäksi Vectric VCarve kaiverrusohjelma tukee monia kehittyneitä VCarve suunnitelmia, kuten Flat Bottomed V-kaiverrus mahdollisuudella käyttää toista Flat Bottom työkalua optimaalisesti tyhjentämään tasaiset alueet. Toinen edistyksellinen kyky on tukea V-kaiverrusta koneistamalla alueita laajemmin muilla työkaluilla vaaditun syvyyden saavuttamiseksi.

2D profiilin koneistus

Käyttämällä profiling-työkalua työstöratojen luontiin, objektit voidaan koneistaa nopeasti ja tehokkaasti. Valitse vain haluamasi profiilin muoto, valitse työkalu työkalutietokannasta VCarve Pro hoitaa loput. Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelma säätää automaattisesti työkalun kantomatkan ja erottelee sisäkkäiset kuviot varmistaakseen että sisimmät muodot, kuten ”O” kirjaimen keskus koneistetaan ennen ulkoisempia muotoja. Täydellinen koneistussuunnan hallinta on mahdollista kummallakin, automaattisella tai manuaalisella, työkalun tallennus kontrollilla kaikkien muotojen yksityiskohdille. Profiilin koneistus tuotanto koneistus (production cutting) toiminnolla, joka takaa että palaset pysyvät paikallaan tarkoissa koneistuksissa. Näin saadaan aikaan korkealaatuisia kulma ja nurkka yksityiskohtia.

*3D Tabit pehmeämpään profilointiin kehittyneillä toiminnoilla automaattiseen palojen sijoitteluun koneistuksen aikana.
*Sisään/ulosajot ja läpikoneistusten etäisyyksiä ehkäistäkseen jälkien ilmestymistä komponentteihin.
*Edistyksellinen ”ramppi” toiminto kontrolloimaan kuinka terä läpäisee materiaalin, pienentämällä paineen muodostumista ja vaihtamalla terää.
*Profiloi avoimien muotojen sisäpuolen/ulkopuolen ympäriltä.
*Tarkat sisäiset ja ulkoiset kulmat ja nurkat.

Ympäriajot voidaan tehdä usealla ajolla, riippuen käytettävän työkalun maksimi syvyydestä. Koneistuksesta riippuen syvyys voidaan määrittää läpiajoksi tai jättää kappale kiinni aihioon. Erittäin tehokas toiminto on kulmien suorakulmaisuuden määritys. Tämä on usein käytetty toiminto V-Bit työkalulla kaiverrettaessa jossa tavanomaisen työstöradan kanssa työkalu ”rullaa” pyöreästi terävien ulkoisten kulmien yli jättäen säteen viisteeseen. V-Bit työkalulla ja Square Corners toiminnolla, kulmikas viiste on luotu.

Taskutyöstö

Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelma tekee taskutyöstö työstöratojen luomisesta helppoa ja nopeaa. Valitse vain kaikki vektorit jotka määrittävät malliasi ja ohjelma lajittelee automaattisesti vektorit samanlaisiksi saarekkeiksi ja määrittää rajat valitun työkalun säteellä. Jos upotettavan osan Z syvyys ylittää sallitun maksimi syvyyden työkalulle yhdellä koneistuksella, Vcarve Pro tekee sen usealla ajolla. Sekä nouseva, että tavanomainen koneistussuunta järjestys voidaan määrittää tuottamaan parhaan kulmien viimeistelyn sinun valitsemillasi materiaalilla ja terillä.

Poraus

Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelma sisältää helppokäyttöisen porausten suunnittelun. Olitpa sitten poraamassa yhden reiän tai sata, valitse vain oikeanlaiset ympyrät ja VCarev Pro poraa jokaisen ympyrän keskustan määritellyn syvyiseksi. Ryhmittely toiminto VCarve Prossa tekee kaikkien vektoreiden yhdistämisestä tiettyjen työstöratojen suunnitelmia varten helpoksi. Työkalu tietokanta sisältää vakautuneen poraus työkalu tyypin niin että työkalu geometrian voi nähdä työstöradan simuloinnissa. Kuten yksittäisen Z laskeutumisen, VCarve Pro tukee myös Peck Drillingin, jolla voi porata tiettyyn syvyyteen, vetää poran takaisin, poraa seuraavaan pisteeseen, vetää poran takaisin ja niin edelleen kunnes vaadittu syvyys on saavutettu.

Auto-Inlay työstöradat

Auto-Inlay työstörata toiminto laskee irrotettavan osan profiilin ja upotus työstöradan palalle joka pitää upottaa. Automaattinen terän säteen kompensointi reuna-alueilla varmistukseksi että upotettavat palat sopivat pohjakappaleisiin tai reikiin. Hyväksymistoiminto varmistamaan että ”aukko” on riittävä palasten yhteen liittämiseen. 4 erilaista upotus toimintoa jotka on suunniteltu tekemään upotuksesta mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista. Ideaali työstörata toiminto kylttien tekijöille, puusepille, joustavien ja kovien pintojen käsittelijöille joiden tarvitsee leikata paloja jotka sopivat yhteen.

Työstöradan esikatselu

Yksi tärkeimmistä saatavilla olevista tuotanto työkaluista Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelmassa on realistinen 3D työstöradan esikatselu tuki. Tulokset kaikista työstöradoista voidaan simuloida 3D malleiksi. Se tarkoittaa, että oli työsi työstörata sitten helppo toteuttaa yhdellä työkalulla, tai se on luotu monimutkaisella yhdistelmällä erilaisia työkaluja, voit olla varma että kun koneistat työsi, se menee oikein heti ensimmäisellä kerralla. Kuten työstöratojen sopivuuden näyttäminen, myös korkealaatuinen muokkaaminen ja mahdollisuus käyttää ”oikean maailman” materiaalien tekstuureja ja värejä ovat myös arvokkaita ominaisuuksia. Käyttämällä simulaattoria voit demostroida asiakkaalle tämän koeversioita ja arvioita ilman että oikeasti koneista mitään.

3D kohokuvioiden koneistus (3D Raised Prism Machining)

Kohokuvioiden koneistus on täydellinen toiminto korkealaatuisten, käsintehdynnäköisten kohokuvioitujen kylttien koneistamiseen ravintoloita, hotelleja, pubeja ja muita vastaavia varten. Kohokuvia kaivertaessa käytetään V-terän sivukulmia muodostamaan nopeasti valitun kuvion reunat. Laskee automaattisesti työn kokoon ja terän kulmaan perustuvan materiaalin vaaditun paksuuden kuvion luomiseksi. Rouhintaa tarvittaessa laskee Z liikkeet materiaalin poistamiseksi kohokuvan ympäriltä. Käytetään yleisesti kohokuvien tekemiseen kyltteihin.

Urien koneistus (fluting) rampilla sisään ja ulos

Ura koneistus (fluting) on erityinen työstörata kapenevia uurteita koneistettaessa liikuttelemalla terää edestakaisin materiaalissa.
Sopii täydellisesti:
*Puuntyöstöön ja kovien pintojen koneistukseen.
*Pylväiden ja takkojen uramuotoihin.
*Vedenpoisto uurteisiin.
*Ramppi toiminnon liikkeet luovat ainutlaatuisia tuloksia.

Tekstuuri

Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelma on ainutlaatuinen toiminto vaikuttavien 3D tekstuurien luomiseen käyttämällä työkalu geometriaa. 3D-tekstuurien luominen töihin vaati tyypillisesti pääsyn kalliisiin mallinnusohjelmiin. Kun sait 3D mallisi, ongelmasi olivat vasta alussa. Tällaiset tekstuurit koneistettiin yleensä pienellä palloterällä. Jotta 3D-mallista tulisi oikeanlainen, sen työstö kesti erittäin pitkiä aikoja. VCarve Pro omaksui uuden ainutlaatuisen tavan ratkaistakseen pulman, luomalla tekstuurin joka käytti suoraan terän muotoa. Lisäykseksi tekstuuri työstörata generaattori voi ”satunnaistaa” avainparametrin luvun ainutlaatuisten ja käsintehdyn näköisten tekstuurien luomiseen, koneen silti koneistaessa erittäin tehokkaasti. Tekstuurit voivat myös muokata vektorien rajat mahdollistaen upeiden töiden luomisen, joissa on ainutlaatuista tekstuuria taustalla. Tämä ei pelkästään mahdollista käsinkaiverretun näköistä lopputulosta projektiisi, se myös poistaa lähes kokonaan raskaan hiottavan materiaalin, mikä saattaa olla tarpeellista tasaisessa taskukoneistetussa taustassa.

Ympäriajon Z-syvyys askellusten hallinta profiilien koneistusta varten

Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelmalla on uusi tapa säätää koneistusten syvyyttä hyvin tarkasti 2D profiili työstöradoille. Aiemmin läpimenon syvyys oli automaattisesti laskettu perustuen työkaluun asetettuun Step Down arvoon. Tämä on edelleen oletus toiminto, mutta nyt on mahdollista käyttää myös uusia metodeja, kuten askelten määrä tai säätää tarkan arvon listasta joko dynaamisesti tai arvon perusteella. Toiminto jolla voit pakottaa tarkan ”edellisen syvyyden” prosesseille on Onion Skinning.

Automaattinen 2 työkalun taskukoneistus

Nopeammalla ja tehokkaammalla Two Tool Pocket Machining:lla voidaan poistaa ylimääräistä materiaalia ensin isommalla terällä ja sen jälkeen pienemmällä terällä, joka poistaa tarkasti kaikki jäljelle jääneet materiaalit. Nopea materiaalin poisto käyttämällä kahta terää, suurempaa terää poistamaan suurimman osan materiaalista ja sen jälkeen toinen pienempi terä joka koneistaa vain pienet yksityiskohdat. Rasteri tai Offset koneistus suunnitelmat. Automaattinen puhdistus kulmien puhdistamiseen ja viimeistelyyn.

Työn koneistaminen laattoina (tiling)

Käyttämällä työstöradan laatoitus toimintoa (toolpath tiling) on mahdollista koneistaa objektit ja designit jotka ovat monta kertaa suurempia kuin CNC koneen työstöala. Tämä prosessi on myös korvaamaton jos materiaalisi palojen maksimi koko rajattu. Molemmissa tapauksissa, paljon suuremman projektin koneistus on silti mahdollista jakamalla ryöstöradan useisiin laattoihin tai kaistaleisiin, joista jokainen mahtuu CNC koneeseesi tai saatavilla olevaan materiaali kappaleisiin. Kun osat on koneistettu, ne voidaan koota taas yhdeksi valmiiksi palaksi.

Työstörata pohjat (templates)

Työstörata pohjien avulla voit kehittää tuotanto prosessisi tehokkuutta säilyttämällä työstöradan asetukset kokonaisuudessaan tulevia töitä varten. Näitä asetuksia voidaan sittemmin käyttää uudelleen koska tahansa ja mihin vain suunnittelu geometriaan. Usein käytetyt suunnitelmat ja työstöradat voidaan lisätä samankaltaisiin töihin nopeasti ja helposti.

Työstöradan esikatselu ja simulointi

Esikatselun hallinta tarjoaa täyden toisto sovelluksen työstöradastasi. Voit käyttää tätä toimintoa työkalun liikkeen analysoimisessa yksityiskohtaisesti, askel askeleelta. Aloita esikatselu painamalla ”käynnistä” nappia.

Koneistus käskyjen manuaalinen valikko

Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelmassa on nyt mahdollisuus valita manuaalisesti koneistuksen käskyt profiilin koneistus, taskutyöstö, poraus ja kaiverrus työstöratoja varten, joten voit ohittaa automaattiset asetukset erityistarpeita varten. Valitse vain vektori jonka haluat työstettäväksi- siinä järjestyksessä kun haluat ne koneistettavan- valitse uusi Use Vector Selection Order ja klikkaa ”laske”.

Muototerät

Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelma antaa sinun lisätä omat muototerät työkalumallisi työkalukirjastoon ja luoda työstöratoja ja simulaatioita valmiista aikaansaannoksista. Nyt voit simuloida monimutkaisen Roman Ogee terän efektejä, Round Over osia ja mitä tahansa muokattuja muototerä mallejasi. Piirrä vain työkalun profiili VCarve Prohon tai vastaanota profiili jostain toisesta ohjelmasta ja voit lisätä muokatun työkalusi työkalutietokantaan. Työkalutietokannassa voit tarkentaa syöttönopeudet, pyörimisnopeudet, yhden koneistuksen max. syvyys jne. samalla tavoin kuin tekisin millä tahansa muullakin perustyökalulla.

Kiertyvä työstörata (wrapped rotary toolpaths)

Kiertyvän työstöradan postprosessointi ja esikatselu sallii kaikkien VCarve Prossa luotujen työstöratojen tallentamisen ja työstämisen 4-akselisilla CNC koneilla. Uusi pyörivä akseli toiminto on täydellinen projektien suunnitteluun ja koneistamiseen, kuten esimerkiksi pilarien uurtamiseen tai tekstin kaivertamiseen pyöreään esineeseen. Huom: Tämä toiminto kiertää VCarve Pro työstöradan sylinterimäisen akselin ympärille. Se ei salli pyörivää koneistusta kokonaiselle 3D mallille kuten patsaille.

Työkalu kirjasto

Työkalu kirjasto on kokenut upeita muutoksia Vectric VCarve Pro kaiverrusohjelmassa. Kaikista silmiinpistävin muutos on että, nyt voit ryhmitellä työkaluja miten vain itse haluat. Kuten monissa listoissa VCarve Prossa, voit uudelleen järjestää työkalusi tietokannan yksinkertaisesti valitsemalla työkalun, vetämällä sen haluamaasi kohtaan ja tipauttamalla siihen. Yksittäisten työkalujen tai kokonaisten työkaluryhmien järjestyksen voidaan nyt tallentaa levylle. Voit myös vastaanottaa aiemmin tallennettuja työkaluja, ryhmiä tai kokonaisia työkalu tietokantoja.

Kaaren luominen

Uusi kaaren luonti työkalu mahdollistaa yksittäisten kaarien luomisen käyttämällä tarkkoja syötettäviä arvoja tai dynaamista piirustusta 2D:ssä.

Vääristelevä työkalu

Tämä uusi työkalu antaa sinun taivuttaa, venyttää ja kiertää vektoreita tai tekstejä. VCarve Pro luo kuviosi ympärille kuoren jota voi muokata käyttämällä kontrolli pisteiden editointi työkaluja. Kun käsittelyssä oleva kuori on muuttunut, sen muodon heijastus on vektorissa. Tämä loistava tapa tehdä koristeellista ja dynaamisen näköistä tekstiä helposti ja intuitiivisesti.

Laskuri merkit

Yksinkertaisten numeeristen laskujen lisäksi Vectric VCarve kaiverrusohjelma tukee myös useita erikoislaskureita yksinkertaistamaan tavanomaisia mittauksia. VCarve Pro automaattisesti korvaa merkin sopivalla arvolla. Tämä esitys mukaanlukee käyvän materiaalin leveyden, korkeuden ja syvyyden yhtä kätevästi kuin normaalit matematiikan arvot kuten pii. Numeroiden muunnos laatikot kaikissa VCarve Pro formaateissa tukevat yksinkertaisia laskutoimituksia. Laskimen käytön sijaan voit syöttää summan suoraan muunnos laatikkoon. Kun painat ”=” merkkiä, VCarve Pro näyttää vastauksen viereisessä laatikossa.

Nestaus

Vectric VCarve kaiverrusohjelma on nyt True Shape Nesting toiminto joka automaattisesti järjestää ja sovittaa vektori kuviot materiaalin kokoon käyttämällä määriteltävää aluetta optimaaliseen materiaalin käyttöön ja sen minimaaliseen hukkaan. Part Nesting on täydellinen kylttien tekoon, kun halutaan säästää ylimääräisen materiaalin hukkaa ja koneistaa mahdollisimman paljon kuvioita/ kirjaimia esimerkiksi kaappien oviin ja paneeleihin. Vähennä materiaali kuluja = mahdollisimman suuri hyöty Nestingin tavanomaisesti sijoittaa palat/ kuviot mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta varmistaa riittävän välin etteivät palat leikkaudu irti toisistaan.

Tasojen (layer) hallinta

 

Vectric VCarve kaiverrusohjelma

auttaa sinua hallitsemaan 2D piirustuksia tasojen avulla. Helppo mutta hyvin käytännöllinen lisäys on New Layer Is Active toiminto Add New Layer ikkunassa. Käyttämällä uutta toimintoa juuri luodut tasot muuttuvat välittömästi aktiivisiksi joten myöhemmin luotavat kuvioiden muokkaukset käyttävät automaattisesti näitä uusia tasoja.

Trimmaus työkalu

Trimmaus työkalu vektorin muokkaus valikossa muokkaa vektorin leikkauskohdat ja automaattisesti uudelleen liittää ne jos mahdollista. Interaktiivinen saksi kursori muuttuu näyttämään kohdat missä voit muokata kuviota.

Teksti työkalut

valinnaisilla Single Stoke/ Stick Engraving- fonteilla sekä automaattisella koon muuttamisella ja näkymän asettelu toiminnolla. Lisäksi tekstin Fitting Text To A Curve ja Interaktiivinen Text Arcing toiminnot.

Tasojen hallinta

joka mahdollistaa monimutkaisen designin toteuttamisen yksinkertaisesti sijoittelemalla designin osia eri paikkoihin ja eri tasoihin, sekä piirtämisen eri väreillä. Jokainen taso voi olla tehty tarvittaessa näkyväksi/ näkymättömäksi tehden vektoreitten näkemisen ja valitsemisen 2D näkymästä helpoksi.

Kuvan siirto

Tunnettu myös Vectorisaationa mahdollistaa kuvien ja bittikarttojen designien olla kääntyneitä vektorin ulkorajoihin jotka voidaan sitten koneistaa.

Käyrien ja kaarien sovitus

pienentämään vektoreiden kontrollipisteet määräävät sulavan geometrian luomiseksi käyttäjän määrittelemässä toleranssissa.
*Muuntaa Bezier- käyrät kaariksi koneistusta varten.
*Muuntaa kaaret Bezier- käyriksi helpottaakseen manuaalista editointia.
*Muuntaa Bezire- käyrät murtoviivoiksi
Kaariksi muutetuista vektoreista lasketut 2D taskutyöstöt ja profiili työstöradat sisältävät G2/ G3 kaarennuksen. Näiden työstöratojen avulla saadaan pehmeämpiä ja nopeampia koneistuksia monissa CNC koneissa sekä pienempiä työstörata tiedostoja. Murtoviivat muuntuvat pehmeiksi Bezier- käyriksi joita on helpompi käsitellä suunnitellessa 2D projekteja ja mallintaessa 3D komponentteja.

Teksti

Vectric VCarve kaiverrusohjelma voi luoda yksittäisiä tekstin rivejä tai kappaleita käyttämällä mitä tahansa tietokoneellasi olevaa True Type fonttia. Kehittynyt Auto Layout toiminto antaa sinun rajata suorakulmion muotoisen kappaleen designisi tekstistä. Tämä on massiivinen ajansäästäjä asetellessa tekstiä paikkoihin joissa tekstin koolla ei ole väliä, vaan sillä että teksti sopii designiin. Tämän toiminnon avulla tekstin muuttamisen sopimaan nimelle varattuun alueeseen. Syötettyäsi tekstin, yksilöllinen kirjainten ja rivien välistys voidaan editioida interaktiivisesti reaaliajassa käyttämällä tekstin kursoria. Painamalla kahden kirjaimen väliä, väli pienenee ja painamalla shiftiä samaan aikaan väli suurenee. Tekstin linjan voi myös interaktiivisesti kiertää kaaren ympärille luodaksesi tekstiä joka kaartuu joko ala- taí ylöspäin.

Sillat

Silta toiminnot Vectric VCarve kaiverrusohjelmassa ovat hyvin tehokkaita ja helppoja käyttää. Kun koneistetaan töitä irti tausta materiaalista pienet sillat voidaan lisätä työhön pitämään palasia paikoillaan. Kun koneistus on valmis sillat voidaan helposti irrottaa palasten vapauttamiseksi. Sillat Vectric VCarve kaiverrusohjelma voidaan määritellä joko automaattisesti syöttämällä minimi ja maksimi luvut säätääksesi siltojen etäisyyttä, tai manuaalisesti klikkaamalla profiilia hiirellä. Vaikka sillat olisikin syötetty automaattisesti niiden paikkaa voi silti muuttaa, joko klikkaamalla niitä hiirellä ja vetämällä haluttuun sijaintiin, tai klikkaamalla kerran poistaaksesi olemassa oleva silta ja klikkaa kerran sijaintia johon haluat uuden sillan. Koska sillan sijainti on määritelty alkuperäisesti koneistetulla geometrialla, toisin kuin monessa muussa CAM-ohjelmassa, työstöradan laskeminen eri työkalulla tai vektori valikoimalla jne. ei poista tarkkaan syötettyjä siltoja. Yksi kehittyneistä toiminnoista on myös 3D-sillan määrittäminen. Sen sijaan että työkalu pysähtyisi sillan alkuun, se vetää terän pois sillan syvyydeltä, liikkuu sillan syvyydellä sen pituussuunnassa ja palaa siten takaisin leikkaus syvyyteen, työkalu tekee sulavaa 3D-liikettä sillan syvyyden yläpuolella aiemmin mainitun sillan pituuden verran. Tällä tavoin saat aikaan paljon sulavampia koneistuksia, kun CNC-kone ei joudu tekemään teräviä muutoksia suuntaan. Lisäksi tällä tavoin tehdyt sillat on yleensä helpompi poistaa.

Viistotut kirjaimet

Viistottujen kirjaimien luominen terävillä sisä- ja ulkokulmilla on Vectric VCarve kaiverrusohjelman  avulla mahdollista ja helppoa. Näitä kuvioita luodessa käytetään V-Bit työkaluja viistoihin kulmiin, ja Vectric VCarve kaiverrusohjelma laskee automaattisesti vaaditut 3D-liikkeet terävien kulmien luomiseksi kuvion sisäpuolelle. Ulkokulmia varten VCarve tarjoaa mahdollisuuden joko pyöristää tai terävöittää kulmia. Nämä kirjaimet leikataan usein irti suorareunasella työkalulla kun viistonnus on tehty. VCarve laskee automaattisesti vaadittavan etäisyyden terälle. Muista että siltatoimintoa voidaan käyttää profiilin irtikoneistuksessa varmistaaksesi että kaunis kirjaimesi ei vahingoitu.