3D-skannauspalvelu

3D-SKANNAUSPALVELU

3D-SKANNAUSPALVELU

3D-skannauspalvelu

3D-skannauspalvelu tarjoaa liki rajattomat mahdollisuudet

3D-skannauspalvelu voidaan hyödyntää erittäin laajasti. 3D-skannauspalvelut voidaan toteuttaa liki tuotteen kuin tuotteen kanssa; pystymme 3D-skannaamaan vaikka koko ihmisen (body scanning) 3D-malliksi! Skannatusta tuotteesta saadaan aikaiseksi 3D-malli, jota asiakas voi sitten hyödyntää haluamallaan tavalla. Isompia tuotteita skannatessa voidaan siirtää joko skanneria tai tuotetta ja yhdistää skannaukset 3D-skannerin ohjelmassa yhtenäiseksi 3D-malliksi. Ota yhteyttä, kysy lisää tai pyydä tarjous!

 

Miten 3D-skannauspalvelu toteutetaan?

Kuten edellä jo mainittiin, voidaan 3D-skannaus tehdä kaikenlaisille tuotteille ja kappaleille. Mustat, kiiltävät ja läpinäkyvät tuotteet pinnoitamme skannausta varten aineella, joka saadaan skannauksen jälkeen pestyä helposti pois tai kohteen niin vaatiessa käytetään haihtuvaa pinnoitetta. Kun 3D-skannaus tuotteelle on tehty, saadaan skannerilta suoraan ulos mesh-pintainen 3D-malli STL- tai OBJ-tiedostona. 3D-skannerin ohjelmassa 3D-mallista pystytään tarvittaessa tekemään umpinainen (watertight). 

 

Lisäpalveluina 3D-skannatun datan käsittely

Usein 3D-skannattu 3D-malli on kohtuullisen raskas käsitellä. Jos malli halutaan esimerkiksi vaikkapa 3D-tulostaa, niin jälkikäsittely on pakollista; muutoin 3D-tulostimen ohjelma ei välttämättä saa tiedostoa auki tai ainakin työ on äärimmäisen hidas käsitellä. Jälkikäsittelyllä saamme tiedostoa kevennettyä, mutta tämä käsittely lasketaan lisätyöksi ja siitä veloitetaan erikseen.

 

Käytössämme olevat 3D-skannerit

3D-skannauspalvelu toteutetaan tällä hetkellä seuraavilla käytössä olevilla 3D-skannereilla.


Shining3D Einscan HX hybridi 3D-skanneri

tässä skannerissa led ja laser, onnistuu kiiltävätkin pinnat.
 

RangeVision Spectrum

  • Tarkkuus: 0,04−0,12mm
  • Skannattavan kappaleen koko: 1cm–3m

Calibry käsiskanneri

Revopoint Mini ja Range

MicroScribe 3D-mittakäsivarsi

MicroScribe 3D -mittakäsivarsi koskettavaan mittaukseen, tarkkuus 0,23mm. Tällä saadaan tehtyä niin 3D-mittaukset kuin 2D-mittauksetkin, ja näiden pohjalta luotua 3D-malli tai 2D-kaava.

Blogissa juttua, kuinka erittäin pienten osien 3D-skannaus tehtiin RangeVision 3D-skannerilla

Blogissa juttua kohdistusmerkkien käytöstä 3D-skannauksessa