3D-skannauspalvelu

3D-SKANNAUSPALVELU

3D-SKANNAUSPALVELU

3D-skannauspalvelu

3D-skannauspalvelu tarjoaa liki rajattomat mahdollisuudet

3D-skannauspalvelu voidaan hyödyntää erittäin laajasti. 3D-skannauspalvelut voidaan toteuttaa liki tuotteen kuin tuotteen kanssa; pystymme 3D-skannaamaan vaikka koko ihmisen (body scanning) 3D-malliksi! Skannatusta tuotteesta saadaan aikaiseksi 3D-malli, jota asiakas voi sitten hyödyntää haluamallaan tavalla. Isompia tuotteita skannatessa voidaan siirtää joko skanneria tai tuotetta ja yhdistää skannaukset 3D-skannerin ohjelmassa yhtenäiseksi 3D-malliksi. Ota yhteyttä, kysy lisää tai pyydä tarjous!

 

Miten 3D-skannauspalvelu toteutetaan?

Kuten edellä jo mainittiin, voidaan 3D-skannaus tehdä kaikenlaisille tuotteille ja kappaleille. Mustat, kiiltävät ja läpinäkyvät tuotteet pinnoitamme skannausta varten aineella, joka saadaan skannauksen jälkeen pestyä helposti pois. Kun 3D-skannaus tuotteelle on tehty, saadaan skannerilta suoraan ulos mesh-pintainen 3D-malli STL- tai OBJ-tiedostona. 3D-skannerin ohjelmassa 3D-mallista pystytään tarvittaessa tekemään umpinainen (watertight). Lisätyönä voidaan tehdä esimerkiksi 3D-skannatun datan muokkausta tai vaikka pintamalliksi muuntamista.

 

Lisäpalveluina 3D-skannatun datan käsittely & pintamalli

Usein 3D-skannattu 3D-malli on kohtuullisen raskas käsitellä. Jos malli halutaan esimerkiksi vaikkapa 3D-tulostaa, niin jälkikäsittely on pakollista; muutoin 3D-tulostimen ohjelma ei välttämättä saa tiedostoa auki tai ainakin työ on äärimmäisen hidas käsitellä. Jälkikäsittelyllä saamme tiedostoa kevennettyä, mutta tämä käsittely lasketaan lisätyöksi ja siitä veloitetaan erikseen.

Asiakkaan niin halutessa, pystymme myös tuottamaan 3D-skannatusta 3D-mallista pintamallin. Pintamalliksi teko on kuitenkin aikaa vaativaa käsityötä, eikä käy käden käänteessä. Tämäkin pystytään kuitenkin tekemään lisätyönä.

Tarjouspyynnössä on hyvä mainita, mihin käyttöön 3D-skannattu 3D-malli tulee. Silloin tiedämme, riittääkö pelkkä 3D-skannaus vai pitääkö 3D-mallia käsitellä jotenkin ja pystymme räätälöimään skannauspalvelun tarpeidesi mukaan.

Käytössämme olevat 3D-skannerit

3D-skannauspalvelu toteutetaan tällä hetkellä seuraavilla käytössä olevilla 3D-skannereilla. Pinterestistä löydät kuvia tehdyistä töistä vuosien varrelta!

Shining3D Einscan HX hybridi 3D-skanneri

tässä skannerissa led ja laser, onnistuu kiiltävätkin pinnat.
 

RangeVision Spectrum

  • Tarkkuus: 0,04−0,12mm
  • Skannattavan kappaleen koko: 1cm–3m

Calibry käsiskanneri

MicroScribe 3D-mittakäsivarsi

MicroScribe 3D -mittakäsivarsi koskettavaan mittaukseen, tarkkuus 0,23mm. Tällä saadaan tehtyä niin 3D-mittaukset kuin 2D-mittauksetkin, ja näiden pohjalta luotua 3D-malli tai 2D-kaava.

Blogissa juttua, kuinka erittäin pienten osien 3D-skannaus tehtiin RangeVision 3D-skannerilla

Blogissa juttua kohdistusmerkkien käytöstä 3D-skannauksessa

3D-skannaus ammattilaisilta − katso havainnollistavat videot!

Ensimmäisellä videolla näet mallia siitä, mitä tarkoittaa kun 3D-skannatusta mesh-pintaisesta 3D-mallista tehdään pintamalli SpaceClaim-ohjelmistossa.

Mustat, kiiltävät ja läpinäkyvät tuotteet ovat myrkkyä valo-ohjatulle (structured light) 3D-skannerille. Siksi tällaisissa tapauksissa käytetään pinnoitetta, joka saadaan joko pyyhkimällä tai pesemällä helposti pois. Toisella videolla näytetään, kuinka aine toimii. Tätä kyseistä ainetta saatavissa kauttamme.