3D-skannauspalvelu

 

3D-skannauspalvelu

3D-skannauspalvelu

3D-skannauspalvelu, siihen soveltuu tuote, kuin tuote, josta saamme 3D-skannaamalla 3D-mallin. Ota yhteyttä, kysy lisää ja pyydä tarjous.

Mustat, kiiltävät ja läpinäkyvät tuotteet pinnoitamme aineella, mikä saadaan pesemällä pois 3D-skannauksen jälkeen. Isompia tuotteita 3D-skannatessa voidaan siirtää joko skanneria tai tuotetta ja yhdistää skannaukset 3D-skannerin ohjelmassa yhtenäiseksi 3D-malliksi.

Pystymme 3D-skannaamaan vaikka koko ihmisen 3D-malliksi (body scanning) tai vain pään.

Suoraan 3D-skannereilta saadaan ulos STL tai OBJ tiedostona mesh pintainen 3D-malli. Suoraan 3D-skannerin ohjelmassa pystytään tarvittaessa 3D-mallista tekemään umpinainen (watertight). Lisätyönä 3D-skannatun datan muokkausta tai vaikka pintamalliksi muuntamista. Usein 3D-skannattu 3D-malli on kohtuullisen raskas käsitellä ja jos vaikka se halutaan 3D-tulostaa, niin jälkikäsittely on pakollista, muutoin 3D-tulostin ohjelma ei saa tiedostoa auki tai aikakin on äärimmäisen hidas käsitellä. Saamme jälkikäsittelyllä tätä kevennettyä, joka lasketaan lisätyöksi ja tästä veloitetaan erikseen. 3D-skannatusta 3D-mallista pintamalliksi teko on aikaa vaativaa käsityötä, eikä käy kädenkäänteessä. Tämäkin pystytään tekemään lisätyönä. Tarjouspyynnössä on hyvä mainita, mihin käyttöön 3D-skannattu 3D-malli tulee. Silloin tiedämme, riittääkö pelkkä 3D-skannaus, vai pitääkö 3D-mallia käsitellä jotenkin.

 

Blokissa juttua 3D-skannauksesta

 

3D-skannauspalvelu käytössä olevat 3D-skannerit:

DAVID SLS-3HD automaattisella pyörityspöydällä
yhden skannauksen max. koko 500mm, max. tarkkuus 0.05% kappaleen koosta.

Roland LPX-60 3D-laserskanneri
max. kappaleen koko: leveys/halkaisija 203mm, korkeus 304mm
max. tarkkuus 0.2mm

Sense 3D-skanneri

  • Sense on käsiskanneri, jolla voidaan tehdä isompien ei niin tarkkojen tuotteiden 3D-skannausta sekä ihmisten 3D-skannausta ns. Bodyscanning.
  • Skannausalue: Min: 0.2m x 0.2m x 0.2m, Max: 2m x 2m x 2m
  • Tarkkuus 1mm

 

 

MicroScribe 3D-mittakäsivarsi, koskettavaan mittaukseen, tarkkuus 0.23mm. Tällä saadaan tehtyä niin 3D-mittaukset, kuin 2D-mittaukset ja näiden pohjalta 3D-mallin tai 2D kaavan luonti.

 

Pinterestissä kuvia tehdyistä töistä vuosien varrelta

Videolla mallia, mitä tarkoittaa, kun 3D-skannatusta mesh pintaisesta 3D-mallista tehdään pintamalli SpaceClaim ohjelmistossa.

 

Mustat, kiiltävät ja läpinäkyvät tuotteet ovat myrkkyä valo-ohjatulle (structured light) 3D-skannerille.

Siksi tälläisissä tapauksissa käytetään pinnoitetta, joka saadaa joko pyyhkimällä tai pesemällä pois.

Videolla näytetään, kuinka aine toimii. Tätä kyseistä ainetta saatavissa kauttamme.