Vectric Cut3D CNC

Vectric Cut3D CNC

Vectric Cut3D CNC

Helppo ja nopea 3D mallien koneistus
Vectric Cut3D CNC on luotu työstöratojen koneistukseen 3D malleille jotka on suuniteltu käyttämällä 3D CAD:ia, kuten AutoCAD, Rhino3D, 3D Studio jne. tai skannattu laserilla. Cut3D:n poikkeuksellisen helppokäyttöinen käyttöliittymä kuljettaa sinut askel askeleelta läpi mallin latauksen, koon asettamisen, siltojen interaktiivisen sijoittelun työn paikallaan pitämiseksi, yhden, kahden tai neljän sivun rouhinnan ja työstöradan viimeistelyn, lopputuloksen esikatselun ja lopulta CNC koodin tallentamisen ajettavaksi koneellasi. 3D mallit jotka ovat liian suuria/ paksuja koneistettavaksi korkeuden, terän pituuden tai materiaalin rajatun paksuuden takia voidaan ”viipaloida” erillisiksi paloiksi. Jokainen viipale voidaan sittemmin koneistaa erikseen ja yhdistää lopuksi yhdeksi valmiiksi työksi.

Mikä on Cut3D?

Vectric Cut3D CNC muuntaa 3D mallit helposti ja nopeasti CNC työstöradoiksi (3D XYZ point data) jotka voidaan koneistaa tavanomaisella 3 akselisella CNC koneella.

 

Mitä voit tehdä Cut3D:llä?

*3D mallien koneistus
*Prototyyppeihin
*Kylttien tekoon, 3-ulotteisten elementtien lisäämiseen kyltteihin
*Puun kaiverrukseen
*Patsaisiin ja 3D veistoksiin
*Koruihin
*Kiven koneistukseen

 

Vectric Cut3D CNC toiminnot

3D-mallin formaatit
Cut3D sisältää tehokkaita vastaanotto suodattimia jotka työskentelevät yhteen suurimman osan alan stannardi mesh tiedosto formaattien kanssa.
3D CAD ja Graafisen suunnittelun ohjelmisto paketit sisältävät tyypillisesti mahdollisuuden tallentaa 3D mallit vähitään yhteen Cut3D:n tukemaan tiedosto formaattiin. Yleisimmin käytetyt tiedosto ohjelmisto tuotteet ovat: Rhino3D, 3D Studio, AutoCAD, Bobcad, ProEngineer, Solid Works, SolidEdge, Silo
Tuetut tietostomuodot: stl, 3ds, dxf, obj, sbp, txt, wrl, x, lwo, v3m
Internet on erittäin hyödyllinen lähde 3D malleille. Monet internet sivut tarjoavat 3D-leikekuvia. Monet näistä sivuista tarjoavat myös ilmaisia malleja joita voi käyttää töiden testaukseen Cut3D:n kanssa.

Koon ja sijainnin muokkaaminen
3D mallit ovat tyypilisesti suunniteltu mihin vain orientaation ja mihin vain kokoon. Cut3D:llä sinun on mahdollista valita mitä sivua mallista haluat koneistaa, tehdä heijastuksia, käännellä ja säätää vaadittuun kokoon tuumissa tai milleissä.
Koneistettavan mallin maksimi koko on yleensä sidonnainen käytettävän materiaalin paksuuteen. Cut3D:llä voi skaalata 3D-mallin kokonaan tai akseli kerrallaan. Pystyt myös säätämään mallin paksuuden materiaalin vahvuuden mukaan.

Monisivuinen koneistus
3D mallit voidaan koneistaa yksi, kaksi tai neljä sivuisina projekteina. Valitse vain tarvittama toiminto ja Cut3D laskee automaattisesti oikean työstöradan.
Tämä tapa mahdollistaa 3D mallin koneistamisen tavanomaisilla 3-akselisilla CNC koneilla.
Esimerkiski, kun valitset mallin koneistuksen 2 sivuisena, Cut3D laskee automaattisesti rouhinnan ja työstöradan viimeistelyn mallin ylä- ja alapuolelle.
Automaattinen rajan määrittäminen silloilla
Automaattinen rajan määrittäminen
3D projekteja koneistaessa on tärkeää minimalisoida koneistuksen aika jättämällä ei-halutut kohdat koneistamatta. Cut3D:ssä on ainutlaatuinen ominaisuus, jolla voit määrittää mallin rajat ja rajata työstöradat jota käytetään näihin kohtiin.
Tällä tavoin varmistat ettei kone tuhlaa aikaa koneistamalla täysin turhia kohtia, mitä usein tapahtuu käytettäessä muita CAM tuotteita.

Interaktiivista siltojen sijoittelua
Kun leikataan malli kokonaan irti materiaalista on erittäin tärkeää käyttää siltoja estämään materiaalin hajoamisen kesken koneistuksen.
Sillan lisääminen malliin on hyvin helppoa. Määritä vain tarvittava sillan koko ja klikkaa mallia asettaaksesi silta materiaalin kulman ja mallin väliin.

Rouhinta
Nopea ja tehokas Z taso rouhintakoneistus poistaa materiaalin nopeasti ja helposti, jättäen malliin materiaalia työstöradan viimeistelyyn poistettavaksi.
Rouhinta koneistuksella on mahdollista profiloida jokaisen Z tason vähentääkseen epätasaista kuormitusta viimeistely koneistuksissa.

Viimeistely
Korkealaatuinen 3D viimeistely työstörata on laskettu sekunneissa. Automaattinen teräkompensointi.

Irtikoneistus
Kun malli on koneistettu oikeaan kokoon, se on helppo koneistaa irti materiaalista irtikoneistus työstöradalla. Tämä toiminto laskee automaattisesti siluetin rajat ja monet Z tason profiili työstöradat koneistaakseen kuvion ympäriltä. Irtileikkaus työstöradalla on myös mahdollista joko säästää tai koneistaa malliin lisätyn sillan läpi.

Mallin viipalointi
Kun 3D-malli on liian iso/ paksu mahtuakseen koneeseesi, tai sinulla ei ole tarpeeksi paksua materiaalia, mallin voi helposti viipaloida ohuempiin osiin. Esimerkiski 24cm korkean mallin voi jakaa kahteen 12cm korkeaan palaan jotka voidaan koneistaa ja sen jälkeen yhdistää.
Cut3D huomaa ja koneistaa 3D-kulmat automaattisesti materiaalin kaikista osista ja säästää näin koneistusaikaa jättämällä materiaalin littanat kohdat leikkamatta. Sillan voi myös sijoittaa jokaiseen palaan pitämään designiä kiinni materiaalissa koneistuksen aikana. Valmiit palat voidaan yhdistää valmiiksi projektiksi.

Työstöradan esikatselu
Lasketut työstöradat voidaan simuloida erilaisilla materiaaleilla näyttääkseen tarkasti miltä valmis tuote näyttää CNC koneistuksen jälkeen. Viimeistelty pinta ja yksityiskohtien taso voidaan arvioida nopeasti ennen itse koneistusta. Ylimääräinen materiaali koneistettavan mallin ympäriltä voidaan poistaa näytämällä vain esikatselukuva mallista. Korkealaatuiset muokatut esikatselukuvat 3D mallista voidaan säilyttää ja antaa asiakaalle. Nämä kuvat ovat myös täydellisiä internet sivuille laitettaviksi ja markkinointi materiaaleiksi kuten mainos esitteiksi ja julisteiksi.

Arvioitu koneistus aika
Cut3D laskee automaattisesti teoreettisen koneistusajan jokaiselle työstöradalle käyttämällä määritelyä syöttörataa. Skaalaus kerrointa voidaan käyttää parantamaan arvioidun ajoituksen tarkkuuden parantamiseen 3D työstöratoja leikatessa. Tämä on usein tarpeellista koska CNC varusteet eivät välttämättä saavuta ohjelmoituja syöttö ratoja 3D mallia työstäessä.

Työstöradan tallennus
Stannardi postprosessorit tulevat mukana lähes kaikille CNC-koneille. Postprosessorit ovat avoimia ja niitä voi helposti muokata sopimaan omalle koneelle. Postprosessori tukee automaattista työkalun vaihtajaa ja sen avulla voi helposti tallentaa rouhinnan, viimeistelyn ja irtileikkaus työstöradan yhteen tiedostoon.

Vectric Cut3D sivut

Vectric lisenssit verkkokaupassa