3D-Ohjelmistot

3D-OHJELMISTOT

3D-OHJELMISTOT

3D-mallinnusohjelmilla luodaan kolmiulotteisia mallinnuksia. 3D-ohjelmia tarvitaan erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten 3D-tulostamiseen, -animointiin ja -suunnitteluun. Täältä löydät lisätietoja meidän edustamista ja myynnissä olevista 3d-ohjelmistoista.

CAD-ohjelmat

CAD-ohjelmat (tietokoneavusteinen suunnitteluohjelma) ovat arkipäivää lähes jokaisessa suunnittelutyössä nykypäivänä. Tämän vuoksi ohjelmia ja lisäosia eri käyttötarkoituksiin löytyy useita.

Suosituimpia näistä ovat Autodeskin Autocad ja Progesoftin Progecad. Molemmat tukevat dwg-tiedostomuotoa natiivina ja kattavasti lisäominaisuuksia eri alojen tarpeisiin. Kirjoitimme aiemmin näiden suunnitteluohjelmien vertailuartikkelin ja pääset lukemaan sen täältä: Autocad vs. Progecad.

3D-mallinnusohjelmat

3d-mallinnusohjelmilla tarkoitetaan tietokoneavusteista kolmiulotteista suunnittelua virtuaaliympäristössä. Mm. 3d-tulostamiseen tarvitaan aina 3d-mallinnusohjelmalla tehdyn 3d-mallin jonka perusteella tulostin osaa kappaleen tulostaa.

3D-Cadsolutions tarjoaa neljän eri valmistajan ohjelmistoja, sekä mm. Rhino 3d-mallinnuskoulutusta

  • harrastajien keskuudessa suosittu Fusion 360
  • Rhino3D on 3D-pintamallinnusohjelmistojen kärkikastia
  • SketchUp Pro tunnetaan helppokäyttöisenä ja intuitiivisena

Kaiverrusohjelmat

Vectric kaiverrusohjelmat koostuvat Aspiresta, VCarve:sta, Cut2D:sta, Cut3D:sta sekä photoVCarvesta. Vectricin ohjelmistot sopivat erinomaisesti kaiverruksiin ja yksinkertaisiin CNC-koneistuksiin. Vectric kaiverrusohjelmia suosittelemme selkeyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Sattuneesta syystä olemme käyttäneet näitä ohjelmistoja paljon Rolandin jyrsin ja kaiverruskoneiden kanssa. VCarve Pro:lle löytyy myös tekemämme suomenkielinen opas. Kysy lisää, me autamme!