3D-tulostin

3D-tulostin

3D-tulostin

3D-Cadsolutions tarjoaa yli viidentoista eri laitevalmistajan 3D-tulostimia. Löydät kattavan tarjonnan verkkokaupastamme. 3D-tulostimia löytyy nykyään  moneen eri koko- ja hintaluokkaan ja meiltä usein kysytäänkin millainen 3D-tulostin kannattaa ostaa?

Löydät alhaalta meidän asiantuntijan tekemän oppaan miten valitset juuri sinun tarpeillesi oikean tulostimen. 3D-Cadsolutions tarjoaa myös laitteita Leasing-sopimuksella. Kysy lisää!

3D-tulostimen ostajalle koulutus (1h) veloituksetta

Tarjoamme kaikille 3D-tulostimen ostajille yhden tunnin koulutuksen tiloissamme veloituksetta. 3D-Cadsolutions on McNeel Europen valtuutettu Rhino koulutuskeskus ja Antti Sulkanen sen valtuutettu kouluttaja. Tämän lisäksi Antti on pedagogisesti pätevä kouluttaja. Antilla on pitkä kokemus eri 3D-ohjelmistoista ja laitteista (toiminut mm. AutoCAD ja Rhinoceros ohjelmistojen kouluttajana vuodesta 2002 asti).

Toteutamme myös yksilöllisiä koulutuksia pienryhmissä esimerkiksi yrityksille (1-6 hlö, kysy myös isommille ryhmille).  Tutustu tarkemmin koulutustarjontaamme ja ota yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle sopiva koulutuspaketti.

Toteuta visiosi 3D-tulostuspalvelulla

Aina ei tarvitse ostaa omaa 3D-tulostinta yksittäisiin tarpeisiin. Meiltä saat myös 3D-tulostuspalvelua Tampereella FDM ja DLP 3D-tulostimilla. Tulostamme niin yksittäiset tuotteet kuin sarjatuotannotkin. Lähetä meille STL-tiedosto, niin laskemme tarjouksen 3D-mallin tulostamisesta.

Tutustu 3D-tulostuspalveluumme, linkin takaa löydät myös suosittelemiamme 3D-mallisivuja, joista löydät valmiita malleja ja ideoita.

3D-Cadsolutionsin Pinterestistä löydät kuvia 3D-tulosteista mitä ollaan tehty vuosien saatossa.

Millainen 3D-tulostin kannattaa ostaa aloittelijalle?

Aloittelijalle 3D-tulostinta valittaessa kannattaa panostaa käyttökokemukseen. Laitteen tulisi olla helppokäyttöinen ja varmatoiminen, jotta ei heti ensimmäisenä joudu tekemään mittavia säätöjä. Hyvänä ominaisuutena voidaan pitää täysin suljettua koteloa. 3D-tulostimet toimivat äärimmäisen korkeissa lämpötiloissa. 3D-tulostimissa jossa on suljettu kotelo, tulostin on usein suunniteltu niin, että kaikki sen kuumat ja liikkuvat osat ovat suljetun kotelon sisällä, joka pitää myös pölyn ja muut vieraat partikkelit poissa, ettei suorituskyky vaarannu.

Näin toimii mm. Flashforgen 3D-tulostimet.

3D-tulostimien hinta

Korkea 3D-tulostimen hinta ei tarkoita aina suoraan auvoisempia aikoja aloittelijalle. Laitteita on moneen eri käyttötarkoitukseen ja ammattikäytössä toimivat kalliit laitteet voivat keskittyä tekemään vain tietynlaisia ammattitason tulosteita. Näiden ominaisuuksista ei vasta-alkajalle ole välttämättä iloa. Siksi suosittelemme edullista 3D-tulostinta, joka kuitenkin on ominaisuuksiltaan mahdollisimman monipuolinen.

Creality 3D-tulostimet ovat edullisia ja erittäin suosittuja, joka tarjoaa ison tulostusalueen kilpailukykyiseen hintaan.

3D-tulostustarvikkeet

Tulostinta valittaessa yksi tärkeä ominaisuus, joka on hyvä ottaa huomioon tulostinta valittaessa: mitä materiaaleja sillä voi tulostaa? (PLA, ABS, PETG, Nailon jne.) Alla listattuna hieman lisätietoja mihin käyttöön eri filamentit (3D-tulostusnauhat) sopivat.

Tärkeintä filamenttia valittaessa on miettiä käyttökohde, eli mitä tulosteen pitää kestää.

  • Yleisiin tulosteisiin sopii edullinen PLA, jota on helppo tulostaa. PLA:sta tehty tuloste kuitenkin ”sulaa” helposti, joten emme suosittele PLA:ta esim. auton sisätilojen lisäosiin (puhelintelineeksi, aurinkolasien koukuksi).
  • Mikäli halutaan ABS:in sitkeyttä, niin silloin valinta on PETG, joka kestää paremmin lämpöä kuin edellä mainittu PLA.
  • Kun vaaditaan enemmän kestävyyttä, valitaan nailon. Myös ABS on hyvä valinta.
  • Joustavat filamentit sopivat hyvin esim. asusteisiin tai radio-ohjattaviin autoihin.
  • Teknisempien materiaalien osalta löytyy vielä paremmin lämpöä kestäviä materiaaleja.

Ohjelmistot

Mikä on hyvä 3D-mallinnusohjelma harrastajalle?

  • Fusion 360 on muodostunut standardiksi harrastajien keskuudessa. Fusion 360:sta löydät todella paljon oppaita ja vinkkejä mm. Youtubesta ja aktiiviselta Fusion 360-forumilta, joiden avulla on helppo päästä alkuun. Nyt verkkokaupasta Fusion 360 ohjelmisto.

Kysy lisää, me autamme!

Mikäli et saanut vielä vastausta kysymykseesi lyhyen oppaamme kautta, tai etsit 3D-tulostinta johonkin tiettyyn tarkoitukseen, älä epäröi laittaa meille viestiä. Autamme mielellämme kaikissa 3D-tulostamiseen ja mallintamiseen liittyvissä asioissa. 3D-Cadsolutionsilta löydät Suomen kattavimpia 3D-tulostinvalikoimia verkkokaupassamme, tämän lisäksi meillä on kokemusta alalta yli 15 vuotta.

Kysy meiltä lisää sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Tutustu myös laajaan verkkokauppamme tarjontaan.

Millainen 3D-tulostin kannattaa ostaa ammattilaiselle tai aktiiviselle käyttäjälle?

3D-tulostimet ammattikäyttöön kannattaa valita aina omien tarpeiden mukaan. Hankintaprosessi kannattaa aloittaa siitä minkälaisia tulosteita on tarkoitus tehdä (koko, tarkkuus, materiaalin laatu, määrä). Raise3D 3D-tulostimet pystyvät tarjoamaan vastauksen näihin kaikkiin. Se on ammattikäyttöön tarkoitettu työpöydän kokoinen tulostin. Raisella voi tulostaa kahdella suuttilemma tarkkoja töitä. Siinä on kaksi suutinta jotka voivat toimia samanaikaisesti ja tuottaa symmetrisiä osia ja näin kaksinkertaistaa tuotannon. Kahden työkalupään ansiosta pystyy käyttämään kahta eri filamenttilaatua samanaikaisesti. Laite tukee myös monia eri materiaaleja (PLA, ABS, PVA, TPU, Nylon, Co-polyesters, HIPS, TPU, Specials).

Raise3D 3D-tulostimet verkkokaupasta

 

Toiset arvostavat em. asioiden lisäksi sitä, että 3D-tulostin on kompakti, hiljaisempi tai näyttävämpi, jos laite on esimerkiksi yrityksen tiloissa esillä.  ZYYX Pro 3D-tulostin on kompakti ja näyttävä pöytämalli, joka on rakennettu kestämään. Ammattilaiset arvostavat suljettua mallia, jossa suodattimet sekä lämitettävä kammio.

Hartsi 3D-tulostin​

 

Laadukkaiden ja tarkkojen hartsitulosteiden luontiin suositellaan Phrozen 3D-tulostimia. Laitteelle löytyy perus hartsien lisäksi myös Pro- ja Dental-hartsit.

Ohjelmistot ammattimaiseen 3D-tulostamiseen

Alla listattuna muutamia 3D-Cadsolutisonsin suosittelemia ohjelmistoja, sillä ilman 3D-mallia ei ole mitään tulostettavaa. Löydät myös kyseisten ohjelmistojen ja muiden mallinnusohjelmien lisenssit verkkokaupastamme.

Filamentit

Mikä on hyvä filamentti, joka sopii edistyneemmille käyttäjille ja jotka hakevat enemmän teknisiä ominaisuuksia?

  • Formfuturalta löytyy mm. SKULPT tulostusfilamentti, joka jäljittelee savea ja sitä on mahdollista myöhemmin työstää veistämällä, muovailemalla ja maalaamalla.
  • Fiberlogyn filamentit ovat erittäin suosittuja 
  • Polymakerin Polyflex tarjoaa hyvän joustavuuden ja hyvän iskunkestävyyden, nämä ominaisuudet tarjoavat tulostamiseen täysin uusia mahdollisuuksia.

3D-skanneri

3D-skanneria tarvitaan, kun pitää saada jokin olemassa oleva osa tai esine 3D-malliksi tietokoneelle. Hyvänä esimerkkinä muun muassa osat, joita ei enää valmisteta tai kun jokin osa on mennyt rikki. Silloin voidaan 3D-skannata osa ja tarvittaessa muokata sitä tietokoneella. Tämän jälkeen se voidaan 3D-tulostaa. Monesti 3D-skannaus on nopeampi, kuin alusta asti 3D-mallinnus. Omassa aktiivisessa käytössäni ovat

RangeVision Spectrum 3D-skanneri

Shining3D Einscan HX 3D-skanneri

Calibry 3D-skanneri

 

Löydät lisää 3D-tulostustarvikkeita verkkokaupastamme.

Ota yhteyttä, neuvomme mielellämme!

Ammattikäyttöön valittaessa 3D-tulostinta on hyvä ottaa asiantuntijaan yhteyttä, mikäli yhtä oikeaa vaihtoehtoa ei tarpeille tunnu löytyvän. Meillä on pitkä kokemus alasta ja 3D-tulostimista ja jaamme tätä tietoutta mielellämme. Ota yhteyttä ja kerro minkälaiseen käyttöön olet tulostinta harkinnut, niin katsotaan yhdessä sinulle paras vaihtoehto.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Tutustu myös laajaan verkkokauppamme tarjontaan.

Tutustu myös Rolandin CNC-jyrsimiin ja kaiverruskoneisiin

3D-Cadsolutions tarjoaa myös Rolandin helppokäyttöiset ja hinta-laatu suhteeltaan ylivertaiset Rolandin tietokoneohjatut CNC-jyrsimet ja kaiverruskoneet.