3D-tulostimet

Haluatko hankkia 3D -tulostimen? Laajasta 3D-tulostimien valikoimasta löydät asiantuntijan avustuksella sopivan 3D-tulostimen  ammattikäyttöön, opetuskäyttöön, aloittelijalle tai kotiin! Kysy apua 3D printterin valinnassa!

3D-tulostimia verkkokaupasta

3D-Cadsolutions tarjoaa yli viidentoista eri laitevalmistajan 3D-tulostimia. Löydät kattavan tarjonnan verkkokaupastamme. 3D-tulostimia löytyy nykyään  moneen eri koko- ja hintaluokkaan ja meiltä usein kysytäänkin millainen 3D-tulostin kannattaa ostaa?

Löydät alhaalta meidän asiantuntijan tekemän oppaan miten valitset juuri sinun tarpeillesi oikean tulostimen. 3D-Cadsolutions tarjoaa myös laitteita Leasing-sopimuksella. Kysy lisää!

3D-tulostimen ostajalle 1h ilmainen koulutus

Tarjoamme kaikille 3D-tulostimen ostajille yhden tunnin koulutuksen tiloissamme veloituksetta. 3D-Cadsolutions on McNeel Europen valtuutettu Rhino koulutuskeskus ja Antti Sulkanen sen valtuutettu kouluttaja. Tämän lisäksi Antti on pedagogisesti pätevä kouluttaja. Antilla on pitkä kokemus eri 3D-ohjelmistoista ja laitteista (toiminut mm.  Rhinoceros ohjelmiston kouluttajana vuodesta 2002 asti).

Toteutamme myös yksilöllisiä koulutuksia pienryhmissä esimerkiksi yrityksille (1-6 hlö, kysy myös isommille ryhmille). Tutustu tarkemmin koulutustarjontaamme ja ota yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle sopiva koulutuspaketti.

3D-tulostin aloittelijalle

Valitsemalla helppokäytöinen 3D-tulostin aloittelijalle pääset helposti alkuun mielenkiintoisessa ja monipuolisessa 3D-tulostuksen maailmassa.

Laitteen tulisi olla helppokäyttöinen ja varmatoiminen, jotta ei heti ensimmäisenä joudu tekemään mittavia säätöjä. 3D-tulostimet toimivat äärimmäisen korkeissa lämpötiloissa, jolloin suljettu kotelo mahdollistuu sen että kaikki kuumat ja liikkuvat osat ovat suljettu kotelon sisälle. Kotelo auttaa pitämään myös pölyn ja muut vieraat partikkelit poissa, niin ettei suorituskyky vaarannu. 

Creality 3D-tulostimet toimii juuri näin ja sopii aloittelijalle

3D-tulostin ammattikäyttöön

3D-tulostimet ammattikäyttöön kannattaa valita aina omien tarpeiden mukaan, sillä ammattilaistason 3D-tulostinta ollaan usein etsimässä kun tarvitaan korkealaatuista ja tarkkaa tulostusta työprojekteihisi. PRO-tulostimet tarjoavat paremman tulostustarkkuuden, nopeamman tulostusnopeuden ja laajemman valikoiman tulostusmateriaaleja, kuten erikoismuoveja, metallijauheita ja jopa keraamisia materiaaleja. 

Ammattilaistason tulostimissa on usein myös monimutkaisempia ominaisuuksia, kuten automaattinen kalibrointi, paranneltu tukirakenne ja parempi lämmönhallinta. Jos etsit luotettavaa, kestävää ja suorituskykyistä 3D-tulostinta, niin alla olevilta printterivalmistajilta löydät sellaisen. Autamme kaikissa valintaan liittyvissä kysymyksissä, joten älä epäröi ottaa yhteyttä. 

 

Raise3D 3D-tulostimet pystyvät tarjoamaan vastauksen näihin kaikkiin. Se on ammattikäyttöön tarkoitettu työpöydän kokoinen tulostin, jolla voi tulostaa kahdella suuttimella tarkkoja töitä. Siinä on kaksi suutinta jotka voivat toimia samanaikaisesti ja tuottaa symmetrisiä osia ja näin kaksinkertaistaa tuotannon. Kahden työkalupään ansiosta pystyy käyttämään kahta eri filamenttilaatua samanaikaisesti. Laite tukee myös monia eri materiaaleja (PLA, ABS, PVA, TPU, Nylon, Co-polyesters, HIPS, TPU, Specials).Zaxe 3D-tulostimet käyttävät suosittuja E3D:n suuttimia ja se käyttää avoimen lähdekoodin Klipper laiteohjelmistoa. Zaxen 3D-tulostimet on rakennettu kestämään ja ammattilaiset arvostavat suljettua mallia, jossa suodattimet sekä lämmitettävä kammio.

Intamsys 3D-tulostimet ovat tunnettuja niiden kyvystä tulostaa teknisiä materiaaleja, kuten PEEK, PEI (ULTEM) ja PPSU. Nämä materiaalit kestävät korkeita lämpötiloja, kemikaaleja ja mekaanista rasitusta, mikä tekee niistä sopivia vaativiin teollisuussovelluksiin

Entä mikä on paras 3D-tulostin kotiin?

Paras 3D-tulostin kotiin löytyy miettimällä ja punnitsemalla seuraavia seikkoja:

 • käyttötarkoitus
 • hinta
 • käytettävyys
 • tulostusmateriaalit

Hyvä 3D-printteri kotiin on helppokäyttöinen, edullinen ja monipuolinen, ja se sopii budjettiisi ja tarpeisiisi. Tulostusmenetelmänä suosittelen FDM-tulostustekniikkaa, koska se on yleisimmin käytetty, edullinen ja sopii useimpiin kotiprojekteihin. Valitse laite, joka tukee useita materiaaleja, kuten PLA ja ABS, jotta voit tulostaa erilaisia esineitä. Yhteenvetona paras 3D-tulostin kotiin on kompakti, helppokäyttöinen, edullinen ja tarjoaa laajan valikoiman tulostusmateriaaleja. Hyvä vaihtoehto kotikäyttöön löytyy Creality 3D-tulostimista

3D-mallinnusohjelma

Mikä on hyvä 3D-mallinnusohjelma harrastajalle?

 • Tinkercad on muodostunut standardiksi harrastajien keskuudessa. Tinkercad:sta löydät todella paljon oppaita ja vinkkejä mm. Youtubesta jonka avulla on helppo päästä alkuun. Muita suosittuja ilmaisia 3D-mallinnusohjelmia on myös Freecad sekä Blender.

Filamentit

Tulostinta valittaessa yksi tärkeä ominaisuus, joka on hyvä ottaa huomioon tulostinta valittaessa: mitä materiaaleja sillä voi tulostaa? (PLA, ABS, PETG, Nailon jne.) Alla listattuna hieman lisätietoja mihin käyttöön eri filamentit sopivat.

Tärkeintä filamenttia valittaessa on miettiä käyttökohde, eli mitä tulosteen pitää kestää.

 • Yleisiin tulosteisiin sopii edullinen PLA, jota on helppo tulostaa. PLA:sta tehty tuloste kuitenkin ”sulaa” helposti, joten emme suosittele PLA:ta esim. auton sisätilojen lisäosiin (puhelintelineeksi, aurinkolasien koukuksi).
 • Mikäli halutaan ABS:n sitkeyttä, niin silloin valinta on PETG, joka kestää paremmin lämpöä kuin edellä mainittu PLA.
 • Kun vaaditaan enemmän kestävyyttä, valitaan nailon. Myös ABS on hyvä valinta.
 • Joustavat filamentit sopivat hyvin esim. asusteisiin tai radio-ohjattaviin autoihin.
 • Teknisempien materiaalien osalta löytyy vielä paremmin lämpöä kestäviä materiaaleja.

3D-tulostimien hinta

Korkea 3D-tulostimen hinta ei tarkoita aina suoraan auvoisempia aikoja aloittelijalle. Laitteita on moneen eri käyttötarkoitukseen ja ammattikäytössä toimivat kalliit laitteet voivat keskittyä tekemään vain tietynlaisia ammattitason tulosteita. Näiden ominaisuuksista ei vasta-alkajalle ole välttämättä iloa. Siksi suosittelemme edullista Creality 3D-tulostinta, joka kuitenkin on ominaisuuksiltaan mahdollisimman monipuolinen.

Creality 3D-tulostimet ovat edullisia ja erittäin suosittuja, joka tarjoaa ison tulostusalueen kilpailukykyiseen hintaan.

Ota yhteyttä, me autamme!

Mikäli et saanut vielä vastausta kysymykseesi lyhyen oppaamme kautta, tai etsit 3D-tulostinta johonkin tiettyyn tarkoitukseen, älä epäröi laittaa meille viestiä. Autamme mielellämme kaikissa 3D-tulostamiseen ja mallintamiseen liittyvissä asioissa. 3D-Cadsolutionsilta löydät Suomen kattavimpia 3D-tulostinvalikoimia verkkokaupassamme, tämän lisäksi meillä on kokemusta alalta yli 15 vuotta. Saat meiltä 3D-tulostimet aina hyvällä asiantuntemuksella ja palvelulla.

Kysy meiltä lisää sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Tutustu myös laajaan verkkokauppamme tarjontaan.

Etkö tarvitse omaa tulostinta? Toteuta visiosi 3D-tulostuspalvelulla

Aina ei tarvitse ostaa omaa 3D-tulostinta yksittäisiin tarpeisiin. Meiltä saat myös 3D-tulostuspalvelua Tampereella FDM, hartsi- sekä SLS 3D-tulostimilla. Tulostamme niin yksittäiset tuotteet kuin sarjatuotannotkin. Lähetä meille STL-tiedosto, niin laskemme tarjouksen 3D-mallin tulostamisesta.

Tutustu 3D-tulostuspalveluumme, linkin takaa löydät myös suosittelemiamme 3D-mallisivuja, joista löydät valmiita malleja ja ideoita.

3D-Cadsolutionsin Pinterestistä löydät kuvia 3D-tulosteista mitä ollaan tehty vuosien saatossa.

Ohjelmistot ammattimaiseen 3D-tulostamiseen

Alla listattuna muutamia 3D-Cadsolutionsin suosittelemia ohjelmistoja, sillä ilman 3D-mallia ei ole mitään tulostettavaa. Löydät myös kyseisten ohjelmistojen ja muiden mallinnusohjelmien lisenssit verkkokaupastamme.

Filamentit

Mikä on hyvä filamentti, joka sopii edistyneemmille käyttäjille ja jotka hakevat enemmän teknisiä ominaisuuksia?

 • Recreukselta löytyy mm. SEBS filamenttia mikä on kumimainen joustava filamentti Shore 90A kovuudella. SEBS on oikein toimiva filamentti esimerkiksi tiivisteiden luomiseen.
 • Fiberlogyn filamentit ovat erittäin suosittuja 
 • BASF Ultrafuse ABS Fusion+/Ultrafuse PC/ABS FR ovat suosittuja ABS filamentteja, ABS Fusion+ kestää kemiallisia aineita erinomaisesti, mistä syystä se on suosittu filamentti. Ultrafuse PC/ABS FR on polykarbonaatin ja akryylinitriilibutadieenistyreenin V-0-liekkipaloa hidastava seos, joka on kaksi yleisimmin käytettyä kestomuovia teknisissä ja sähköteknisissä sovelluksissa.
 • PPprintiltä löytyy polypropeenifilamentteja joiden käyttö vaihtelee teknisistä komponenteista henkilökohtaisiin koristeluun ja taideobjekteista leluihin.

3D-skannerit

3D-skanneria tarvitaan, kun pitää saada jokin olemassa oleva osa tai esine 3D-malliksi tietokoneelle. Hyvänä esimerkkinä muun muassa osat, joita ei enää valmisteta tai kun jokin osa on mennyt rikki. Silloin voidaan 3D-skannata osa ja tarvittaessa muokata sitä tietokoneella. Tämän jälkeen se voidaan 3D-tulostaa. Monesti 3D-skannaus on nopeampi, kuin alusta asti 3D-mallinnus.

Meidän aktiivisessa käytössä on

RangeVision Spectrum 3D-skanneri

Shining3D Einscan HX 3D-skanneri

Calibry 3D-skanneri

Muita suosittuja skannereita on esimerkiksi

Shining Einstar 3D-skanneri

Revopoint Range 3D-skanneri

sekä

Revopoint Mini 3D-skanneri

 

Löydät lisää 3D-tulostustarvikkeita verkkokaupastamme.

Ota yhteyttä, neuvomme miellämme!

Ammattikäyttöön valittaessa 3D-tulostinta on hyvä ottaa asiantuntijaan yhteyttä, mikäli yhtä oikeaa vaihtoehtoa ei tarpeille tunnu löytyvän. Meillä on pitkä kokemus alasta ja 3D-tulostimista ja jaamme tätä tietoutta mielellämme. Ota yhteyttä ja kerro minkälaiseen käyttöön olet tulostinta harkinnut, niin katsotaan yhdessä sinulle paras vaihtoehto.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Tutustu myös laajaan verkkokauppamme tarjontaan, josta toimitus koko Suomeen.

Tutustu myös Rolandin CNC-jyrsimiin ja kaiverruskoneisiin

3D-Cadsolutions tarjoaa myös Rolandin helppokäyttöiset ja hinta-laatu suhteeltaan ylivertaiset Rolandin tietokoneohjatut CNC-jyrsimet ja kaiverruskoneet.

 

Katso myös laserkaiverruskoneemme

Creality laserkaiverruskoneet

Ortur laserkaiverruskoneet

xTool laserkaiverruskoneet

Usein kysytyt kysymykset

3D-tulostuksen kustannukset vaihtelevat laajasti riippuen laitteesta, tulostusmateriaaleista ja käyttötarkoituksesta. Edullisimmat FDM-tulostimet ovat saatavilla muutamalla sadalla eurolla, kun taas ammattitason laitteet voivat maksaa tuhansia euroja. Tulostusmateriaalien hinnat vaihtelevat myös; esimerkiksi PLA-muovi on yleensä edullinen, mutta erikoismateriaalit voivat olla kalliimpia. Lisäksi käyttökustannukset, kuten sähkö ja huolto, on otettava huomioon. Vaikka 3D-tulostus voi vaatia alkuinvestointia, se voi säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä, varsinkin jos valmistat esineitä itse tai korjaat rikkoutuneita osia.

3D-tulostimella voit tulostaa monimutkaisia ja korkealaatuisia esineitä, jotka sopivat eri teollisuudenaloille ja sovelluksiin. Arkkitehtuurissa voit luoda tarkkoja pienoismalleja ja prototyyppejä rakennuksista. Autoteollisuudessa voit valmistaa kevyitä ja optimoituja osia tai korjauspalasia. Lääketieteessä voit tulostaa yksilöllisesti suunniteltuja proteeseja, hammasimplantteja ja jopa biologista kudosta. 

Käyttämällä erikoismateriaaleja, kuten metallijauheita, hiilikuitua tai keraameja, voit valmistaa kestäviä ja toiminnallisia osia. Ammattitason 3D-tulostimilla voit myös saavuttaa erinomaisen pinnanlaadun ja tarkkuuden, mikä on tärkeää monille teollisuuden sovelluksille. 3D-tulostuksen avulla voit nopeuttaa tuotekehitysprosessia, vähentää valmistuskustannuksia ja kehittää innovatiivisia ratkaisuja, jotka erottavat sinut kilpailijoista.

Kyllä, 3D-tulostimella voi tulostaa metallia, mutta se vaatii erityisiä ammattitason tulostimia ja tekniikoita. Metallin 3D-tulostuksessa käytetään yleisesti joko selektiivistä lasersintrausta (SLS) tai metallien laserkiillotusta (DMLS). Nämä menetelmät käyttävät lasersäteitä metallijauhekerroksen sulattamiseen ja kappaleen muodostamiseen kerros kerrokselta.

Metallin 3D-tulostus mahdollistaa monimutkaisten ja kestävien osien valmistuksen, joita ei voi saavuttaa perinteisillä valmistusmenetelmillä. Metallitulosteita käytetään useilla teollisuudenaloilla, kuten ilmailu-, auto-, lääketiede- ja valmistusteollisuudessa. Esimerkkejä sovelluksista ovat kevyet ja optimoidut lentokonekomponentit, yksilölliset proteesit ja implantit sekä korkean suorituskyvyn moottoriosat.

Vaikka metallin 3D-tulostus tarjoaa monia etuja, se voi olla kallista ja vaatii erikoisosaamista. Ammattitason metallitulostimet ovat yleensä kalliita, ja myös metallijauheiden hinnat voivat olla korkeita. Lisäksi metallitulosteiden jälkikäsittely voi vaatia ylimääräisiä vaiheita, kuten lämpökäsittelyä tai mekaanista viimeistelyä. Näistä syistä metallin 3D-tulostus soveltuu parhaiten ammattilaisille, jotka tarvitsevat erikoistuneita ratkaisuja vaativiin sovelluksiin.