Blog

3D-tulosta ABS filamenttia turvallisesti

3D-tulosta ABS filamenttia turvallisesti

3D-tulosta ABS filamenttia turvallisesti

Kun on tarve käyttää PLA:ta lujempia materiaaleja, niin 3D-tulosta ABS filamenttia turvallisesti sekä muita vahvempia, kuten nailonia tai polykarbonaattia. Sen lisäksi, että ABS tuoksuu epämiellyttävälle, niin se päästää ilmaan nanohiukkasia.

Ratkaisu tähän on varsin yksinkertainen. Käytetään työhön 3D-tulostinta, joka on suljettu (koteloitu) sekä se on varustettu hepa aktiivihiilisuodattimella. Tälläinen 3D-tulostin on esimerkiksi ZYYX Pro.

Itse olen nyt käyttänyt ZYYX Pro sekä Stratasys Mojo 3D-tulostimia ABS filamentin tulostamiseen. Täytyy todeta, että homma on huomattavasti mukavampaa, kun laitteessa on suodattimet ja se on koteloitu. Lisäksi, kun 3D-tulostin on suljettu ja kaappi on lämmitetty, niin ABS ei pääsee käpristymään (warpppaamaan). Näin saadaan tulosteista laadukkaampia ja tulosteet pysyvät pöydässä kiinni.

 

Tietokortti turvalliseen 3D-tulostamiseen

Työterveyslaitos, näin työskentelet turvallisesti 3D-tulostinten kanssa

“Tutkimustulosten perustella onkin suositeltavaa sijoittaa 3D-tulostimet hyvin ilmastoituun tilaan, erilleen työpisteestä. Myös 3D-tulostimen kotelointi ja päästöjen johtaminen ulos työtiloista ovat toimivia keinoja vähentää haitallisten päästöjen vapautumista hengitysilmaan.” (lähde: Työterveyslaitos)

 

You might be interested in …