Blog

XYZPrinting daVinci Color 3D-tulostin

XYZPrinting daVinci Color 3D-tulostin

XYZPrinting daVinci Color 3D-tulostin

XYZPrinting daVinci Color 3D-tulostin ja Thor3D 3D-skanneri, niistä tässä muutama rivi juttua. XYZPrinting julkaisi da Vinci color täysväri 3D-tulostimen syksyllä 2017. Formnext 2017 messuilla Frankfurtissa näin tämän tulostimen ekaa kertaa livenä. Verstaalleni tämä laskeutui keväällä 2018. Hiljalleen tätä ollaan otettu käyttöön.

Tulostimen voi kytkeä tietokoneeseen USB-kaapelilla, omasta mielestäni tämä on tarpeellista vain, kun pitää ajaa uusin päivitys tulostimeen. Wifi:llä tulostimen pystyy kytkemään firman sisäiseen langattomaan verkkoon. Tätä kautta voi myös lähettää tulostuksen tulostimelle, mutta itse näen tällä sen arvon, että suoraan tietokoneelta näkee tulostuksen etenemisen ilman, että pitää nousta ja kävellä tulostimen luo. Suosin tapaa, että tallennetaan tulostustiedosto USB-muistitikulle ja viedään tulostimelle. Näin tulostin voi touhuta itsekseen, ilman että siinä roikkuisi tietokone kiinni tai wifin välityksellä pitäisi pitää verkkoyhteyttä päällä tulostimen takia.

Tulostimen ohjelmistossa näkee kuinka paljon filamenttia sekä mustetta menee tulostukseen ja kun tulostin on kytketty wifi verkkoon, niin tietokoneelta näkee suoraan mikä on tulostimella filamentin ja musteiden tilanne. Tietty filamentin määrän ja mustekasettien tilanteen näkee myös tulostimesta.

Kun itse 3D-mallintaa ja haluaa tuottaa väri tulosteita tällä XYZPrinting da Vinci color 3D-tulostimella, niin siihen on omat pelisääntönsä, kuinka tekstuurit tuodaan 3D-tulostusohjelmistoon. Siitä löytyy tarkemmin tietoa valmistajan sivuilta. OBJ-tiedosto sisältää tekstuuri tiedot ja näin esimerkiksi 3D-skannerilta saadaan suoraan tallennettua OBJ tekstuureilla ja se saadaan tuotua suoraan 3D-tulostusohjelmistoon.

Videolla XYZPrinting daVinci Color 3D-tulostin ja Thor3D 3D-skanneri juttu. No itse 3D-skannerista ehkä pari sanaa. Thor3D 3D-skanneria käytetään 3D-skannauspalvelussa.

Thor3D 3D-skannerilla saadaan 3D-skannattua ihmisiä helposti, kunhan ei ole tummaa vaatetusta päällä. Musta, läpinäkyvä sekä peilaava pinta on myrkkyä 3D-skannerille.

 

XYZPrinting softa
Tässä 3D-malli tuotuna OBJ-tiedostona suoraan 3D-skannerin softasta. Kuten nähdään OBJ-tiedostona tekstuurit saadaan suoraan 3D-tulostusohjelmistoon.

 

Henkilö 3D-skannattuna
Tässä nähdään 3D-malli 3D-skannatusta henkilöstä suoraan 3D-skannausohjelmistossa. Mitään sävyjä ei ole säädetty.

 

XYZPrinting käyttöpaneeli
XYZPrinting da Vinci color 3D-tulostimen käyttöpaneelissa näkee minkä kokoinen tuloste, siihen kuluva tulostusaika sekä tulostusmateriaalien kulutus.

 

XYZPrinting da vinci color tuloste
XYZPrinting da vinci color valmis 3D-tuloste. Tukena oleva PLA on helppo poistaa, eikä vahingoita itse tulostetta.

XYZPrinting omat sivut

 

You might be interested in …