ZYYX metalli 3D-tulostin laskee tulostuskustannuksia

ZYYX metalli 3D-tulostin laskee tulostuskustannuksia

ZYYX metalli 3D-tulostin laskee tulostuskustannuksia

Magicfirm Europe on julkistanut kehittävänsä kolmivaiheista metalli 3D-tulostus laitteistoa tekniikalla, jolla mennään askeleen edelle kilpailijoista. ZYYX metalli 3D-tulostimen tehostettu turvallisuus, skaalautuvuus ja tehokkuus parantavat asiakkaan tarpeita. ZYYX metalli 3D-tulostin laskee tulostuskustannuksia.

Magicfirm ei ole vielä julkaissut kaikkia teollisuuskäyttöön tarkoitetun metallitulostimen yksityiskohtia, mutta yritys on ottanut käyttöön muutamia järjestelmän keskeisiä piirteitä. ZYYX metallitulostin on samanlainen kuin nykyiset tulostusjärjestelmät, kuten valikoiva lasersulatus ja elektronisuihkun sulatus / sideainesuihkutus tai filamenttipohjaiset metallitulostustekniikat. Niiden tavoin se käyttää metallijauhetta toimitusaineena. Mutta ZYYX-metallitulostimen metallijauhe yhdistetään sideaineeseen, jonka ansiosta se on turvallista käsitellä ja käyttää ilman erityisiä toimenpiteitä yrityksen mukaan. Nämä kaksi lisälaitetta avaavat oven järjestelmän turvalliseen käytöön ja kätevästi työpöydälle suunnittelussa työympäristöissä.

“Verrattuna muihin metallitulostus ratkaisuihin, olemme löytäneet keinon eliminoida tarvittavia myrkyllisiä aineita käsittelyvaiheissa, jotka johtavat kiinteän metalli-objektin saamiseen”, Moosberg sanoo. “Käytämme vain sideaineessa olevaa metallijauhetta, joka ei aiheuta metallihiukkasia tai myrkyllisiä huuruja, mikä tarjoaa valtavan turvallisuustason.”

Periaatteessa ZYYX-metallinen tulostin toimii kolmessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa tulostin rakentaa esineen – ns. “Vihreä runko” – joka koostuu löyhästi sidotusta metallijauheesta. Tässä FDM:n kaltainen prosessi voi luoda korkean resoluution (noin 50 mikrometriä) geometriaa, joka voi sisältää tyhjiä ja ristikkorakenteita.

Seuraavaksi järjestelmä irrottaa sideaineen muodostamaan “ruskea runko”, joka koostuu olennaisesti herkästä metallijauheesta, joka sisältää pieniä metallihiukkasia, jotka sijaitsevat riittävän lähellä toisiaan, jotta ne voidaan sintrata kiinteään metalliin. Tässä vaiheessa järjestelmä käyttää myrkyttömiä aineita sideaineen poistamiseksi.

Viimeisessä vaiheessa järjestelmä sintraa ruskean rungon, joka muodostaa kiinteän metalli osan. Yhtiö kertoo toteuttaneen useita tekniikoita, jotka yksinkertaistavat tätä prosessin osaa verrattuna muihin järjestelmiin, mutta se ei ole antanut mitään tietoja näistä parannuksista.

Magicfirm toteaa, että tällä menetelmällä luotuihin kohteisiin on olemassa “vertailukelpoinen tarkkuus ja mekaaniset ominaisuudet” nykyisten filamenteihin perustuvien ratkaisujen tuloksista, vaikka tekniikka onkin erilainen. ZYYX-metallitulostin näkee tällä hetkellä “sintraustaso yli 98% ja kutistuma noin 21%.”

Tällä hetkellä ZYYX-metallinen tulostin toimii kuparin, pronssin, messingin ja teräksen kanssa. Magicfirm sanoo laajentavan järjestelmän metallisalkkua tekniikan kehittyessä.

Yhtiö odottaa, että kolmivaiheinen sideainepohjainen 3D-tulostusjärjestelmä tulee käyttöön jo vuonna 2019.

 

ZYYX metalli 3D-tulostin laskee tulostuskustannuksia. Lähde artikkelissa on verrattu tätä ZYYX metallitulostinta myös Markforged ja Desktop Metal metallitulostimiin.

Lähde: RapidReadyTech

ZYYX 3D-tulostin sivut

ZYYX 3D-tulostimet verkkokaupassa