Moskova Thor3D RangeVision Picaso3D

Moskova Thor3D RangeVision Picaso3D

Moskova Thor3D RangeVision Picaso3D. Terveiset Moskovasta. Tein reisun Moskovaan 3.-7.2. Saavuin Moskovaan lauantai-iltapäivästä. Ajoitus oli hyvä, koska juuri oli alkanut sankka lumisade. Vuorokauden aikana Moskovassa satoi saman verran, mitä yleensä kuukauden aikana. Sunnuntaina olikin sitten jo peruutuksia lennoissa ja maanantaina koululaisilla vapaapäivä, sankan lumisateen vuoksi. Tiistaiksi olikin sitten jo hälyytetty armeijaa apuun. Lumisateesta huolimatta sunnuntain aikana pääsin hieman tutustumaan Moskovaan ja vierailin myös Leninin mausoleumissa.

Moskova Thor3D RangeVision Picaso3D
Lenin mausoleumi Punaisella torilla

Mutta asiaan. Mikä sai käymään Moskovassa? Kolme firmaa Thor3D, RangeVision ja Picaso3D.

 

Thor3D

Thor3D 3D-skanneri Thor3D 3D-skanneriThor3D 3D-skanneri Thor3D 3D-skanneri Thor3D 3D-skanneri

Maanantaina 5.2. Tämä päivä meni Thor3D 3D-skanneri valmistajan konttorilla. Ensin käytiin keskustelua Thor3D:n 3D-skannereista sekä siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mukanani oli oma Thor3D 3D-skanneri. Päivän aikana 3D-skannerini ohjelmisto päivitettiin täysin uudistuneeseen softaan. Tämä parantaa edelleen ja myös helpottaa itse 3D-skannausta. Skannerini oli ensimmäinen talon ulkopuolinen, minun uusin softa asennettiin. Nyt 3D-skannaukset Thor3D:lla alkaa sujumaan ihan eri malliin, kuin aiemmin. Sillä aikaa, kun skannerini oli insinöörien käsittelyssä minulle pidettiin tekninen koulutus Thor3D 3D-skannerin käyttöön. Samalla käytiin läpi hyviä käytäntöjä, kuinka Thor3D:lla on hyvä skannauksia tehdä. Päivän aikana perehdyin myös heidän Drake 3D-skanneriin.

Lisätietoa Thor3D 3D-skannereista

 

RangeVision

RangeVision 3D-skanneri  RangeVision 3D-skanneri RangeVision 3D-skanneri  RangeVision 3D-skanneri

Koska Moskovaan asti menin, niin pitihän samalla käydä tervehtimässä vanhoja tuttujakin, eli RangeVisionin väkeä tiistaina 6.2. Taksimatka hotellilta kesti aamuruuhkassa reilu tunti. RangeVision julkaiseen Maalis-huhtikuun aikana täysin uudistuneen skannausohjelmiston. Muutos on iso ja työ sen takana on vielä isompi. Mikä parasta nyt ei ole enään kahta erillistä ohjelmistoa, vaan kaikki tapahtuu yhdessä ja samassa ohjelmassa. RangeVisionilla on nyt mietitty käytettävyyttä ja isosti. Päivän aikana sain koulutuksen tähän uuteen ohjelmistoon. Kun saan ohjelmiston käsiini, niin tulen siitä tekemään opetusvideon Youtubeen.

Lisätietoa RangeVision 3D-skannereista

Picaso3D

Picaso3D 3D-tulostin
Picaso CEO Andrey Isupov ja Antti

Picaso3D 3D-tulostin Picaso3D 3D-tulostin Picaso3D 3D-tulostin

Tiistaina RangeVisionilta suuntasin Picaso:lle. Siirtymään Rangelta Picasolle kesti lähes puolitoistatuntia. Kokoajan oltiin kuitenkin Moskovassa. Mikä sai minut käymään Picasolla, no ensinnäkin se, että minut kutsuttiin käymään. Picaso on Venäjän johtava ja myös isoin 3D-tulostinvalmistaja. He ovat julkaiseet jokin aika sitten 5. sukupolven 3D-tulostin mallistonsa. Tätä he olivat esittelemässä myös Formnextissa viimevuonna samalla osastolla RangeVisionin kanssa. Picaso on nyt valmis suuntaamaan myyntiä Venäjän ulkopuolelle, osiltaan vierailuni liittyi myös tähän ja tästä paljon keskusteltiin siellä. Vielä tulostinten valikot olivat venäjäksi, mutta päivittyvät englantiin vielä tässä kevään aikana. Picaso myös tuottaa itse omat tulostusmateriaalit, mutta tämä ei estä käyttämästä muiden valmistajien materiaaleja. Sain myös käsiini heidän omaa hiilikuitu pohjaista materiaalia.

Picaso 3D-tulostin sivut