Thor 3D-skanneri langaton

Thor 3D-skanneri langaton

Thor 3D-skanneri langaton

Thor 3D-skanneri langaton skannaa tuote nopeimmillaan alle minuutissa. Pisimmillään tuote voi olla 10m pitkä. Tehokas editointi softa Thor3D Suite prosessoi datan nopeasti ja viimesitelee mallin automaattisesti. Thor3D on langaton käsiskanneri isoihin ja keskikoikoisiin tuotteisiin (1-10m kokoisiin). Käyttökohteina mm. ihmiset, autot, veneet ja patsaat. Kosketusnäyttöisenä, sisäänrakennetulla tietokoneella ja akulla skanneri liikkuu sinne, minne työ vie.

Langattomuuden ansiosta voit kävellä ympäri skannattavaa kohdetta ja tehdä skannauksen minuuteissa, käyttö on, kuin käyttäisi videokameraa. Kosketusnäyttö näyttää reaaliajassa, mitä olet saanut aikaiseksi (nopeus 10 frame/s).

Akun kesto noin 1 tunti yhtenäistä skannausta. Useimmissa käsikäyttöisissä skannereissa on vähintään kaksi johtoa, yksi menee tietokoneelle ja toinen virtalähteelle. Thor3D ei tarvitse kumpaakaan. Skannerissa olevan näytön ansiosta näet mitä teet.

Thor3D painaa alle 2kg ja pituus on alle 40cm, joten skanneri kulkee helposti mukana, minne ikinä menetkin, vaikka lentokoneella.

Thor3D:n resoluutio on 1mm ja tarkkuus 0.2mm.

Skannerissa olevat toiminnot

Kaksi skannausmoodia

Isojen tuotteiden skannaus

Thor3D skannerilla voi skannata mm. auton, veneen, lentokoneen, huonekalun, tankin tai ison patsaan helposti. Skanneri ei hukkaa suuntausta (alignment) skannauksessa, koska käytetään isoja markereita. Ennen skannausta laitetaan skannatavaan kohteeseen markerit, joiden avulla skanneri osaa yhdistää skannausalueet toisiinsa. Skannausohjelmassa markerit saa poistettua automaattisesti. Kiiltävien ja metallisten pintojen skannaukseen on myös kiinnitetty erityistä huomiota Thor3D:lla sekä skannerissa, että ohjelmistossa.

 

Ihmisten 3D-skannaus

Ihmiset liikkuvat, hengittävät ja heiluvat. Tämä tekee ihmisen 3D-skannauksesta hankalaa. Thor3D tekee ihmisten skannauksesta helppoa, koska skannaus prosessi kestää vain noin minuutin. Useimmat pystyvät seisomaan sen aikaa paikoillaan, kuitenkin Thor3D softa pystyy korjaamaan liikkeet. Inmistä skannatessa voit joko kävellä henkilön ympäri ja skannata joka puolelta tai henkilö voi seistä pyörityspöydällä ja skannaaja seisoo paikoillaan. Tämä skannausmoodi ei tarvitse markereita ja prosessointi tapahtuu automaattisesti. Koska skanneri on kevyt ja langaton, voit helposti ottaa sen mukaan tapahtumiin ja skannailla useita ihmisiä ja tehdä viimeistelyt vaikka seuraavana päivänä toimistolla ilman häiritseviä tekijöitä.

Thor3D sivut

 

Thor 3D-skanneri langaton tekniset tiedot

 

Drake 3D-skanneri

Drake 3D-skanneri

Drake on kannettava langaton 3D-skanneri, jolla skannaa lähes minkä tahansa tuotteen pienestä isoon. Drakessa on vaihdettavat linssit, joka mahdollistaa eri kokoisten tuotteiden skannauksen kolikosta jahtiin.

Thor3D:n Drakessa on kolme vaihdettavaa linssisettiä, jota kutsutaan skannauspäiksi (mini, midi ja maxi). Kun käytössä on Drake kaikilla kolmella skannauspäällä, niin pystyt skannaamaan lähes tuotteen, kuin tuotteen yhdellä laitteella.

Drake on todellakin kannettava laite. Paino on noin 2kg, jossa on kosketusnäyttö, akku ja sisäänrakennettu tietokone. Pienen kokonsa ansiosta laite kulkee mukanasi minne vain. Akun kesto on noin 1.5h yhtenäistä skannausta. Kuljetussalkku tulee skannerin mukana.

Drake 3D-skannerin avulla voit skannata vaikeimmat kohteet. Historiallisia kohteita, ohutta seinämää, teräviä reunoja, ihmisen hiuksia ja kiiltäviä pintoja, joita oli vaikea skannata niiden fyysisten ominaisuuksien vuoksi. Drake käyttää hienostuneita algoritmeja ja patentoituja matemaattisia menetelmiä näiden vaikeuksien voittamiseksi.

 

Helppokäyttöinen ohjelmisto

Tehokas ja helppokäyttöinen Thor3D Suite toimitetaan kaikkien Thor3D skannereiden mukana. Toinen osa ohjelmistosta on skannerissa ja toinen asennetaan tietokoneeseen. Tietokoneessa olevassa softassa on kaksi moodia, Simple ja Advanced. Advanced moodissa on useita työkaluja kehittyneille käyttäjille, jotka haluavat korjata tekstuuria, yksinkertaistaa meshiä, yhdistää useita skannauksia yhdeksi sekä muita tarpeellisia työkaluja, jotta 3D-mallin saa vaikka 3D-tulostettavaksi.

 

Kaksi 3D-skannaus moodia, markereilla ja ilman

Kun muoto on monimutkainen tai tuote on iso, silloin on hyvä käyttää markereita. Ilman markereita voi skannata silloin, kun tarkkuus ei ole niin tärkeää.

 

Skannaaminen ilman markereita on helpompaa – miksi vaivautua? Useimmat alan ammattilaiset kertovat, että vaikka merkit vaikuttavat ylimääräiseltä työltä (sinun on kiinnitettävä merkinnät esineeseen ennen skannaamista), ne auttavat monin tavoin ja usein jopa helpottavat 3D-talteenottoa henkilölle, joka tekee sen.

Työn tekeminen ilman merkkiaineita aiheuttaa usein kädessä pidettävien skannerien skannauksen kohteen menettämisen 3D-skannauksen aikana. Se tarkoittaa, että sinun on aloitettava alusta. Skannaus merkkien avulla estää sen tapahtumasta, mikä tekee prosessista erittäin helppoa ja nopeaa.

Skannaus ilman merkkejä jättää skannaajan epävarmaksi kerätyn datan laadusta. Markereiden puuttuessa skannaus perustuu geometriseen tai tekstuuritietoon, jonka avulla se “liimaa” kaikki tiedot yhteen.

Nämä tiedot ovat usein epäluotettavia ja algoritmit eivät aina toimi hyvin. Tämä tarkoittaa sitä, että kun ohjelmisto tuottaa lopullisen mallin, vaikka se saattaa tuntua siltä oikealta, geometriset epätarkkuudet saattavat olla jopa 5-10mm. Markereiden käyttäminen poistaa ongelman ja varmistaa tarkat tulokset.