Blog

Hiilikuitufilamentti

Hiilikuitufilamentti

Hiilikuitufilamentti

Hiilikuitufilamentit sisältävät lyhyitä kuituja PLA, ABS tai nailon filamenteissa. Tämä lisää filamentin lujuutta ja jäykkyyttä.

 

Hiilikuitufilamentit käyttävät pieniä kuituja, jotka lisätään perusmateriaaliin materiaalin ominaisuuksien parantamiseksi. Useita suosittuja filamentteja voi ostaa hiilikuitutäytteellä, mukaan lukien PLA, PETG, Nylon, ABS ja Polykarbonaatti. Nämä kuidut ovat erittäin voimakkaita ja lisäävät filamentin lujuutta ja jäykkyyttä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että 3D-tulostetut osat ovat paljon kevyempiä ja mittatarkempia, koska kuidut auttavat estämään osan kutistumista sen jäähtymisenä. Tulostusasetukset, kuten tulostuslämpötila, nopeus, tulostuspedin tarttuvuus ovat hyvin samankaltaisia kuin perusmateriaalin normaalit asetukset, joihin kuidut lisättiin (esimerkiksi PLA: n asetukset olisivat hyvä lähtökohta PLA-pohjaiseen hiilikuitufilamenttiin). Kuitenkin lisättyjen kuitujen vuoksi näillä erikoismateriaaleilla on mahdollisuus suuttimen tukkeutumiseen ja voivat vaatia erityistä laitteistoa välttääkseen tulostimen vahingoittumisen.

Lähde Simplify3D, lue Simplify3D sivuilta lisää.

ZYYX Pro 3D-tulostin on tehty hiilikuitufilamentin tulostukseen. ZYYX:lla on omaa ProCarbon filamenttia, jonka pohjana on nailon.

 

Tutustu ZYYX Pro 3D-tulostimeen, tämä 3D-tulostin löytyy myös AN-Cadsolutionsin työtiloista.

You might be interested in …