RangeVision 3D-skanneri uusi skannausohjelma

RangeVision 3D-skanneri uusi skannausohjelma

RangeVision 3D-skanneri uusi skannausohjelma

Sain viimeviikolla kauan odotettua postia. RangeVision on julkaissut beta version heidän täysin uudistetusta skannausohjelmistosta. Nyt, kun Nordic3DExpo messuista on selvitty, pääsin perehtymään tähän mahtavaan uutuuteen. No ei tämä ihan täysin uusi juttu minulle ollut. Sain tähän koulutuksen jo helmikuussa RangeVisionin pääkonttorilla Moskovassa (voit lukea Moskovan reisusta täältä enemmän).

 

Heti ensi näkymällä ja tuntumalla ei voi, kuin olla tyytyväinen siitä mihin suuntaan RangeVision on mennyt tällä uudella skannausohjelmalla. Tämä tuntuma tuli jo helmikuussa olleessa koulutuksessa. Siitä asti olen odottanut saavani beta version käsiini. Kyseessä on siis täysin uusi skannausohjelmisto RangeVisionin 3D-skannereille. Ennen 3D-skannaukset tehtiin RangeVision ScanCenter ohjelmistolla ja varsinainen 3D-malli rakennettiin RangeVision ScanMerge ohjelmistolla. Nyt kaikki tapahtuu yhdessä ja samassa ohjelmistossa.

 

Homma alkaa sillä, että ensin kytketään skanneri, sekä ohjelmiston suoja-avain tietokoneeseen ja sen jälkeen käynnistetään ohjelmisto. Ohjelmisto tunnistaa automaattisesti kytketyn 3D-skannerin ja tarkistaa, onko ohjelmistoon saatavilla päivityksiä. Sellainen huomio, että kun omistaa RangeVision 3D-skannerin, niin skannausohjelmiston päivityksistä ei tarvitse maksaa mitään. RangeVision 3D-skannerin käyttäjillä on aina käytössään uusin mahdollinen versio skannausohjelmistosta.

 

Itselläni on käytössä RangeVision Spectrum 3D-skanneri automaattisella pyörityspöydällä. Tällä laitteella myös lähdin perehtymään uuteen skannausohjelmaan. Aloitin homman täydellä kalibroinnilla. Tällä pitää saada lukemaksi alle 0.1. Jotta saadaan pidettyä skannaustarkkuus. Kun tehdään 3D-skannausta automaattisella pyörityspöydällä, niin myös pyörityspöytä pitää kalibroida. Kun pyörityspöytä on kalibroitu, niin skanneria, eikä pyörityspöytää saa liikuttaa.

 

RangeVision 3D-skanneri uusi skannausohjelma
RangeVision 3D-skanneri uusi skannausohjelma

3D-skannasin kuvan kappaleen kolmessa eri asennossa. Mielestäni tällä lyhyellä tuntumalla tämän uuden ohjelman yksi ehdottomasti parhaita ominaisuuksia on se, että vaikka skannattavaa kappaletta kääntelee ja ottaa uusia skannauksia, niin ohjelma liittää skannaukset automaattisesti toisiinsa. Tämä sekä helpottaa, että nopeuttaa skannausta. Samalla näkee heti, että tarviiko vielä käännellä kappaletta johonkin toiseen asentoon. Aikaisemmin sekä RangeVisionin, että esim. HP:n ohjelmissa on pitänyt erikseen eri suuntien skannaukset liittää toisiinsa ja jollei ole ollut tarpeeksi päällekkäin meneviä muotoija, niin liittäminen ei ole onnistunut.

Tähän uuteen ohjelmistoon kuuluu myös Mesh-työkalut, eli 3D-skannattua 3D-mallia pystyy jossain määrin muokkaamaan ohjelman sisällä. Vielä beta versiossa ei tämä toiminto ole käytössä, joten sitä ei päästy testaamaan.

RangeVision 3D-skanneri uusi skannausohjelma
Kuva tuotteesta, kun kaikki kolme eri skannausta on tehty

RangeVision

RangeVision 3D-skannerit verkkokaupasta