Formfutura Novamid 1070 PA6 500g

Formfutura Novamid 1070 PA6 500g.

Novamid 1070 on DSM:n valmistama puhdas PA6 (nylon) -tyyppinen 3D-tulostinfilamentti, joka kestää lämpöä jopa 150°C:n lämpötilaan asti ja on erittäin kiteinen, joten se sopii erinomaisesti vahvojen ja sitkeiden osien 3D-tulostukseen.

Tägit: , , ,

54,00 

Tyhjennä

Kuvaus

Formfutura Novamid 1070 PA6

Formfutura Novamid 1070 PA6 500g

Formfutura Novamid 1070 PA6 on ainutlaatuinen polyamidi 6-filamentti, joka on alun perin kehitetty erikoistuotteeksi, joka täyttää korkean palvelutason kysynnän esimerkiksi autoteollisuudessa ja elektroniikassa. Novamid 1070 on hyvin pehmeä ja kestävä polymeeri, joka soveltuu koviin ympäristöihin ja korkeisiin lämpötiloihin, jopa 150°C:een, mikä tarjoaa erinomaisen kerroksen kerrokselle tarttuvuuden, lujuuden ja sitkeyden verrattuna muihin 3D-tulostusmateriaaleihin. Novamid 1070 -suorituskyvyn silloituskyky on ainutlaatuinen ja polymeerin korkea kiteisyys mahdollistaa rakenteet, joissa on ylitykset.

 

Mahdolliset sovellukset

  • Autoteollisuus – Ilmanottoosat, ovenkahvat, moottorin kannet, jäähdyttimet, jne.
  • Elektroniikkatyökalut ja -yksiköt – Virtakytkimet, liittimet, putkistot johdotukseen, kaapelisuojat, jne.
  • Urheilu – Hiihtosuksen sidos jne.

Formfuturan omat sivut

Yleiset tulostusohjeet*

Suuttimen koko: ≥ 0.4mm Kerroksen korkeus: ≥ 0.1mm * Virtausnopeus: ± 100%
Tulostuslämpötila: ± 245 – 285° C * Tulostusnopeus: Keskitaso / Korkea * Takaisinveto: Riippuu *
Lämpöpeti: ± 100 – 120° C * Tuulettimen nopeus: 0% Tulostusalusta: PEI kalvo / DimaFix
Kotelon tarve: Kyllä Lämmitetty tulostuskammio: Kyllä Kokemustaso: Ekspertti

*) Edellä esitetyt asetukset on tarkoitettu ohjeeksi optimaalisten tulostusasetusten löytämiseksi. Näiden asetusalueiden pitäisi toimia useimmilla tulostimilla, mutta voit kokeilla vapaasti näiden alueiden ulkopuolella, jos se sopii mielestäsi tulostimellesi. On olemassa niin paljon erilaisia tulostimia, suuttimenpäitä ja poikkeus tulostimia, että on erittäin vaikeaa antaa yleistä, kaikille sopivaa asetusta.

*) Ensimmäinen kerros : 100 – 150 % ensimmäisen kerroksen paksuudesta.

*) Novamid ID:tä voidaan käyttää eri suuttimen lämpötilojen kanssa (250-285 °C / 446-545°F). Suositeltava lämpötila kohteen tulostamiseen on 260 °C / 500°F. Homogeenisen sulan aikaansaamiseksi sulan lämpötilan tulisi aina olla yli 250 °C / 446°F. Optimaaliset mekaaniset ominaisuudet saavutetaan, kun sulan lämpötila on välillä (260-280°C / 500-536°F).

*) Tulostusnopeus: 50 – 100 mm/s (noudattaa suuttimen maksimiläpimenoa cm3/s). Tulostusnopeus “normaalille” suutinkärjenkoolle (0,4 mm) ja kerroskorkeudelle (0,2 mm), muiden arvojen osalta tulostusnopeutta on säädettävä vastaavasti!

*) Tulostusalustan lämpötila riippuu tulostettavan kohteen sijainnista. Tulostusalustan lämpötilan tulostuskohdassa tulisi olla 100ºC / 86ºF.

*) Poista tulostettu kohde tulostusalustalta vasta, kun tulostusalusta on jäähtynyt ympäristön lämpötilaan, sillä muuten tulostettu kappale voi epämuodostua pahasti.

*) Takaisinveto riippuu tulostimen tyypistä ja filamentin halkaisijasta.

Varastointi ja ilmastointi

Novamid ID1070 -laadut toimitetaan ilmatiiviissä, kosteudenkestävässä pakkauksessa kosteuspitoisuuden ollessa <0,05 w%.

Kosteuden imeytymisen ja saastumisen estämiseksi toimitetut pakkaukset on pidettävä suljettuina ja vahingoittumattomina. Samasta syystä osittain käytetyt pussit on suljettava ennen uudelleen varastointia. Anna muualla varastoidun materiaalin sopeutua käsittelytilan lämpötilaan pitäen pussi suljettuna. Jotta kosteus ei tiivistyisi filamentteihin, kylmät filamentit on saatettava painotalon huoneenlämpötilaan pitäen pakkaus suljettuna.

Jos filamentti on kastunut, se on kuivattava. Suositeltavaa on käyttää kuumailmauunia 80°C:n lämpötilassa vähintään 4 tunnin ajan. Kun filamenttia säilytetään tulostuksen jälkeen, on suositeltavaa sulkea pussi ja lisätä pussiin silikageeliä, jotta filamentti pysyy mahdollisimman kuivana.