Blog

PEEK 3D-tulostus

PEEK 3D-tulostus

PEEK 3D-tulostus

PEEK 3D-tulostus, alkuvuodesta 2019 investointiin Intamsys Funmat 3D-tulostimeen. Nyt tämän vuoden alkupuolen aikana aika ei ole antanut mahdollisuutta aloittaa sisäänajoa PEEK osien tulostukseen. Nyt viikko ennen juhannusta on saatu ensimmäinen osa tulostettua. Pieniä asetusten hakemista vielä, mutta silti ollaan siinä pisteessä, että voidaan alkaa tuottamaan osia PEEK:sta.

Intamsys Funmat verstaalla
Intamsys Funmat verstaalla
PEEK lämmöt
PEEK 3D-tulostus lämmöt

 

PEEK tulostusta
PEEK 3D-tulostusta

PEEK tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän korkeita mekaanisia ominaisuuksia, lämpötilan kestävyyttä ja erinomaista kemiallista kestävyyttä. Se on tarkoitettu sovelluksille, jotka tarvitsevat vastustuskykyä ja jäykkyyttä sekä sitkeyttä. Se on kemiallisesti kestävä aggressiivisille ympäristöille ja sopii lääketieteellisiin ja elintarvikekosketuskohteisiin, koska on helppo steriloida. Se kestää erittäin hyvin UV-säteilyä ja ulkoisia olosuhteita,  joten se toimii myös ulkona.

PEEKiä käytetään useissa sovelluksissa, joissa laitteita, jotka kestävät äärimmäisiä lämpötiloja. Sen lämpötila kestää jopa 260 astetta. PEEK:llä on myös mahdollisuus käsitellä syövyttäviä nesteitä, kaasuja ja suuria paineita, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan useille toimialoille. Lääketieteellinen teollisuus on kiinnostunut PEEK 3D -tulostuksesta ja hyväksyy sen valmistusprosesseissaan, koska sillä on alhainen kosteuden imeytyminen. Toinen lääketieteellisen käytön etu: PEEK on helppo steriloida.

 

 

Kuitenkin vaikka sillä on kyky kestää korkeita lämpötiloja, kun se saavuttaa 200 asteen lämpötilan, sillä on suuria vaikeuksia vastustaa klooria / bromidia, fluoria, HF: ää ja HBr: ää, tiivistettyä rikkiä ja typpihappoja sekä ketoneja ja nitrobentseeniä. Lämpötila, jossa polymeerirakenne muuttuu “viskoosiseksi nesteeksi tai kumiksi” on 145 astetta, tätä kutsutaan lasin siirtymälämpötilaksi.

 

PEEK voidaan myös heikentää, kun se altistuu UV-säteilylle. Tämän ongelman torjuminen on tapaus, jossa lisätään pigmentti, joka koostuu erityisistä nokihiukkasista. Ilman lisäaineiden lisäämistä PEEK:n syttyvyys pysyy alhaisena, ja toinen hyödyllinen ominaisuus on se, että savupäästö on huomattavasti alhainen, alhaisin kaikista kestomuovista, kun se palaa.

 

Vaikka PEEKillä on korkea hintalappu, sillä on hämmästyttäviä ominaisuuksia, joita muilla materiaaleilla ei yksinkertaisesti ole. Siksi kannattaa vain käyttää sitä!

 

 

PEEK 3D-tulostus, edut

  1. Parannettu suorituskyky

Tehokkaampi suorituskyky sisältää kaiken käyttöiän pidentämisen korroosion poistamisen, polttoainetehokkuuden parantamisen ja pienemmän kitkan ja suurempien kuormien / nopeuksien käsittelyä äärimmäisissä kemiallisissa ympäristöissä.

 

  1. Painon alennus jopa 80%

3D-tulostusmateriaalilla voit luoda kevyitä esineitä, jotka ovat edelleen vahvoja. PEEK:n matala ominaispaino (1,3 g / cm3) on alle puolet alumiinin ja yhden kuudesosan teräksestä. Huoltokustannukset, logistiikka, asennus – kaikki näkevät merkittäviä kustannussäästöjä samanaikaisesti pienentyneen osapainon kanssa. Jos teet teräksestä valmistetun osan ja verraat sitä samaan osaan, joka on valmistettu kestomuovista, muoviosa voi olla yli 6 kertaa kevyempi.

 

  1. Vähemmän jätettä

Se luo minimaalista jätettä. Koska metallituotteiden valmistukseen verrattuna, 3D-tulostus auttaa lisäämään materiaalitehokkuutta, sitä käytetään paljon tuotekehityksessä. Termoplastiset materiaalit voidaan sulattaa, kovettaa (jäähdyttää niin, että ne muuttuvat kiinteiksi), sulatetaan uudelleen, kovetetaan uudelleen ja niin edelleen. Tästä syystä valmistusjätettä voidaan käyttää uudelleen (mikä estää sen pääsemästä “jätteeksi”).

 

  1. Suurempi suunnitteluvapaus

Suurempi suunnitteluvapaus tulee PEEKin hämmästyttävästä monikäyttöisyydestä, joka mahdollistaa monimutkaisten geometristen muotojen muotoilun ilman työvoimavaltaisia jälkikäsittelyvaiheita. Tämä puolestaan auttaa insinöörejä parantamaan suorituskykyä ja samalla vähentämään järjestelmän kokonaiskustannuksia.

 

Smartmaterial PEEK verkkokaupassa

Smartmaterial PEEK

Smartmaterial PEEK data (pdf)

 

You might be interested in …