Blog

Maykun pienestä tyhjiökoneesta

Maykun pienestä tyhjiökoneesta

Maykun pienestä tyhjiökoneesta

Maykun pienestä tyhjiökoneesta pari sanaa. Tämä laite nyt omassa tuotankokäytössä verstaalla. Laite sopii pienten muottien tekoon tyhjiömuovaamalla. Laitteeseen on olemassa kahdenlaisia tyhjiöaihioita. Yleisten osien ja muottien tekoon, sekä elintarvikemuoteille. Elintarvike muotiti voivat olla vaikka suklaamuotteja yms. Tällä on kätevä vaikka tehdä yksilöllisiä suklaamuotteja. Ensin vain 3D-mallintaa halutun muodon ja voi käyttää apuna vaikka 3D-skannausta. Sitten vain tämä 3D-malli 3D-tulostetaan. Tulostuksen jälkeen pääseekin sitten tyhkiökoneella tekemään muotin.

Tässä muutama huomio, minkälaiset muodot eivät sovellu tyhjiömuovaamiseen

Pienet leikkaukset vaikeuttavat mallien poistamista, kun ne on muodostettu. Varmista, että kuviossasi ei ole laipioita tai sisennyksiä, jotka voisivat estää mallin poiston.

Avartavat kulmat reunoilla auttavat poistamaan malleja tyhjiömuodosta erittäin helposti. Kulmat reunoilla tulisi osoittaa
ulospäin eikä sisäänpäin, joten mallit tulevat ulos pienellä vaivalla.

Ilmareikien lisääminen antaa ilman virtata vapaasti mallin läpi tyhjiölevyyn. Tämä auttaa Mayku-arkkiasi pääsemään pienimpiin rakoihin.

 

Vinkkejä

  • Varmista, että esineesi ovat mahdollisimman lähellä tyhjiölevyn keskustaa.
  • FormBox poimii pinnan tekstuurit hienosti. Kokeile erilaisia materiaaleja ainutlaatuisen viimeistelyn saamiseksi.
  • Jos sijoitat useita esineitä levylle, varmista, että jätät niiden väliin vähintään 3 cm. Jätä enemmän tilaa korkeammille tai isommille esineille.
  • Yleensä mallien tulisi olla leveämpiä kuin ne ovat korkeita. Tämä auttaa välttämään ohenemista yläosassa.
  • Vältä alle 90 asteen teräviä kulmia. Tämä voi aiheuttaa ‘hihnan’, koska arkkimateriaali voi niputtaa ja taittaa itsensä päälle.

 

Mayku verkkokaupassa

 

You might be interested in …