Blog

Topologian optimointi 3D-tulostuksessa

Topologian optimointi 3D-tulostuksessa

Topologian optimointi 3D-tulostuksessa

Topologian optimointi 3D-tulostuksessa tarkoittaa menetelmään, jossa 3D-mallista tehdään kevyempi, rakenteen lujuuden kärsimättä. Tämä on tätä päivää, kun tuotteiden 3D-tulostus lisääntyy. Eli tätä toimintoa käytetään erityisesti silloin, kun tuote valmistetaan 3D-tulostamalla tai jotain vanhaa osaa halutaan alkaa valmistamaan 3D-tulostamalla. Tällöin topologisella optimoinnilla osasta suunnitellaan mahdollisimman kevyt ja vähän materiaalia tarvitseva. Tietenkin osan pitää kestää ja toimia halutussa paikassa. SolidThinking:in Inspire on juuri oikea työkalu, kun halutaan tuotteita optimoida 3D-tulostukseen ja varsinkin, jos osa 3D-tulostetaan metallista, niin hyöty on merkittävä.

 

solidthinking inspire workflow
Inspiren työnkulku

Mitä, jos voisit aloittaa suunnitteluprosessin ideaalilla osalla ja käyttää 3D-tulostuksen vapautta sen valmistuksessa. SolidThinking Inspirellä tämä on mahdollista. SolidThinking Inspire mahdollistaa insinöörien suunnitella rakenteellisesti tehokkaita tuotteita. 3D-tulostus antaa vapaudet suunnitteluun, minimaalisilla rajoitteilla, verrattuna perinteiseen valmistusmenetelmään. Arvoa tuottavat parannukset tuotteissa ovat keveys, vahvuus ja edullisempi kustomointi.

mäntä
Mallierimerkki, kuinka männästä on saatu reilu 20% kevyempi optimoimalla.

Inspire pystyy suorittamaan nopeita topologian optimointeja, määritettäessä useita eri iterointeja, jotka on optimoitu eri kriteereille.

Inspiren etuja

  • Suurin paksuus vain siellä, missä tarvitaan
  • Minimoi painon
  • Optimoi muodon

 

solidthinking
Käytännön malli, kuinka Inspirellä säästetään materiaalissa ja luodaan kevyempiä tuotteita.

Topologian optimointi SolidThinking Inspirellä tuo selvää säästöä. SolidThinking Inspiren avulla materiaalin käyttö on tehokasta ja sitä käytetään vain siellä, missä sitä tarvitaan rakenteellisten vaatimusten täyttämiseen. Pienempi suunnittelupaino tuo säästöjä materiaalikuluissa, paremman toiminnallisuuden ja pienemmät kuljetuskustannukset.

 

Videolla esitellään, kuinka SolidThinking Inspirellä optimoidaan SolidWorks:sta tuotu osa.

https://www.an-cadsolutions.fi/ohjelmistot/solidthinking-inspire-topologian-optimointi/

SolidThinking omat sivut

Mikäli kiinnostuit SolidThinking Inspirestä, ladatkaa ihmeessä demo ja tutustukaa softaan. Softa on helppokäyttöinen ja käytännöllinen, kun halutaan optimoida tuotteita valmistettavaksi 3D-tulostamalla. AN-Cadsolutions toimii valtuutettuna edustajana Suomessa SolidThinking Inspire ja Evolve ohjelmistoille. Evolve on näppärä 3D-mallinnusohjelmisto, jossa voi viimeistellä Inspiressä optimoidut osat. Myös Evolvesta on ladattavissa demo SolidThinking sivuilta. SolidThinking Evolve tarjoaa vapaata pintamallintamista, kiinteää mallintamista ja polygonalista mallintamista yhdessä paketissa.

Tämä auto nähtävänä Essenissä Saksassa Converge 2017 tapahtumassa,

lisätietoa tapahtumasta täällä. Converve 2016 tapahtumassa vuosi sitten esiteltiin 3D-tulostettua moottoripyörää ja sen suunnittelu sekä valmistusprosessia.

 

You might be interested in …