Blog

Shining3D Einscan HX 3D-skanneri saapui verstaalle

Shining3D Einscan HX 3D-skanneri saapui verstaalle

Shining3D Einscan HX 3D-skanneri saapui verstaalle

Shining3D Einscan HX 3D-skanneri saapui verstaalle loppuvuodesta 2020. Shining3D Einscan 3D-skannereita olen seurannut pitkään. Edustus aloitettiin loppuvuodesta 2019, jolloin myös vierailin heidän messuosastolla Formnext:ssa Frankfurtissa. Tällöin pääsin omin käsin ottamaan tuntumaan heidän 3D-skanneriin.

 

2019 joulukuussa saapui verstaalle Shining3D Einscan PRO 2X Plus 3D-skanneri esittely ja palvelukäyttöön. Tällöin tähän otettiin kaikki lisävarusteet, mitä oli saatavissa. Pyörityspöytä, kolmijalka, tekstuurikamera sekä HD-kamera. Vuodessa pääsi hyvin sisään Einscan 3D-skanneriin.

Alkusyksystä 2020 Shining3D julkaisi  kaksi uutta 3D-skanneri mallia H ja HX. Loppuvuodesta 2020 saatiin verstaalle HX malli. Tämä on ns. hybridi 3D-skanneri, jossa sekä led, että laser. Sininen laser mahdollistaa myös kiiltävien pintojen 3D-skannauksen, ilman pinnoitusta. Poislukien kromipinnat, niihinkään ei laser pure.

 

Uuden laitteen kanssa menee aina tovi, jotta pääsee täysin sinuiksi. Tässä muutamia juttuja sisäänajosta.

 

Shining3D Einscan HX 3D-skanneri kalibrointi
Lapsikin osaa skannerin kalibroinnin. Ensin kalibrointiin ledit.
Einscan HX 3D-skannerin laserin kalibrointi
Einscan HX 3D-skannerin laserin kalibrointi. Ledin kalibroinnin jälkeen oli vuorossa laserin kalibrointi.
Sohvan 3D-skannaus
Ensimmäisten testi skannausten kohteena oli kulmasohva. Tämä sujui varsin ketterästi.
3D-laserskannaus
3D-laserskannauksessa pitää käyttää kohdistusmerkkejä. Kun merkit ovat skannattavassa osassa, osaa voi käännellä vapaasti. Ohjelma osaa yhdistää skannauksen edellseen skannaukseen pisteiden avulla.
3D-laserskannauksen tuloksia
Pyöreissä ns. muodottomissa muodoissa pitää käyttää kohdistusmerkkejä, muuten ei skannaus onnistu.
Isommat osat, missä paljon muotoja 3D-skannaus luonnistuu led skannauksella ilman kohdistusmerkkejä.
Käsin muotoillun taideteoksen 3D-skannaus

Tämän tason 3D-käsilaserskanneri on omaan käyttöön ensimmäinen. 3D-skannauksia olen tehnyt 2000-luvulta alkaen. Ensin MicroScribe mittakäsivarrella. Sen jälkeen verstaalla on ollut DAVID:in laitteita käsilaserista valo-ohjattuun 3D-skanneriin, Rolandin jyrsinkoneeseen laitettava neulaskanneri ja kaappimallinen 3D-laserskanneri. RangeVision 3D-skannerit tulivat kuvioihin 2013. Thor3D 2017.

 

Shining3D Einscan HX RED bundle paketissa itse skannerin lisäksi tulee SolidEdge 3D-mallinnusohjelmisto ja Geomagic Essential käänteisen suunnittelun ohjelmsto.

Shining3D Einscan valmistajan sivut

Kaiken kakkiaan Einscan HX 3D-hybridiskanneri oli helppo ottaa käyttöön ja sillä on helppo 3D-skannata. Lisäksi isompia osia skannatessa skanneri pysyy hyvin “kartalla”, vaikka välillä skanneri kadottaisi skannauspaikannauksen, niin hyvin äkkiä päästää taas kartalle, kun käännellään skannerilla. Lyhyen alkutuntuman jälkeen jatkan 3D-skannaushommia tällä laitteella hyvillä mielin. Tämä on tällä hetkellä paras ja kallein 3D-skanneri, mitä minulla on koskaan ollut käytössä.

You might be interested in …