Blog

Tuotteita ja osia puusta CNC-koneistamalla

Tuotteita ja osia puusta CNC-koneistamalla

Tuotteita ja osia puusta CNC-koneistamalla

Tuotteita ja osia puusta CNC-koneistamalla on tullut tehtyä vuodesta 1992. Kyllä ensimmäinen itse suunniteltu CNC-koneistetun puutyön olen tehnyt ammattikoulussa vuonna 1992. Tämä kyseinen työ on edelleen tallessa ja esillä verstaallani. Vuodesta 2006 minulla on ollut omat pienet CNC-jyrsinkoneet. Loppuvuodesta 2006 ostin Roland MDX-40 CNC-jyrsinkoneen, joka oli varustettu myös koskettavalla 3D-skannerilla. Tällä sai kyllä tehtyä tarkkoja skannauksia, mutta oli äärimmäisen hidas. 2007 keväällä hankin Roland MDX-540 CNC-jyrsinkoneen 4 paikkaisella työkaluvaihtajalla sekä 4-akselilla. Tällä pääsi jo todelliseen työnteon makuun. Roland MDX-540 on palvellut luotettavasti siitä asti ja palvelee edelleen, vaikka ei enää omalla verstaalla. Tämä päivänä verstaallani on Roland MDX-50 CNC-jyrsinkone. Siinä on 6 paikkainen työkaluvaihtaja sekä 4-akseli. Tämä on tehottomampi, kuin MDX-540, mutta se ei haittaa. Tälläkin saa hommat tehtyä. Vaikka kuinka 3D-tulostustus ja 3D-tulostimet valtaavat, niin kyllä minun verstaallani pitää ainakin yksi CNC-jyrsinkone löytyä.

 

Roland MDX-50 CNC-jyrsnkone
Roland MDX-50 CNC-jyrsnkone

Tässä muutamia juttuja mitä on tässä kesän ja syksyn aikana tullut tehtyä.

aihio kiinni koneessa
Lehtivaasi
MDX-50 koneistaa
Roland MDX-50 CNC-jyrsinkone koneistaa
aihio kiinni koneessa
Tuote vielä kiinni aihiossa

Kuvassa koneistettuna Venäjän ja Suomen vaakunat. Näitä ei verstaallani pintakäsitelty lainkaan. Menivät asiakkaalle käsittelemättöminä. Nämä koneistettiin tv-ohjelmaan. Vaakunat tulivat rajatolppiin, johon koneistamani vaakuvat upotettiin.

Kaloja lankulla. Nämäkin lähtivät asiakkaalle pintakäsittelemättöminä.

 

AN-Cadsolutions tarjoaa CNC-koneistus- ja kaiverruspalvelua Roland:in koneilla. Pääosin materiaalit ovat puuta ja muovia. Koneistettavat työt ovat pieniä.

Roland MDX-50 CNC-koneen työstöala: 400 (X) × 305 (Y) × 100 (Z) mm

lisätietoa koneesta

Roland DE-3 kaiverruskoneen kaiverrusala: X, Y, Z:305 mm × 230 mm × 40 mm

lisätietoa koneesta

 

Joitakin tehtyjä töitä vuosien saatossa

 

You might be interested in …