Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen käyttöönotto

Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen käyttöönotto

Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen käyttöönotto

Toimenpiteet Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen käyttöönotossa.

Ensin asennetaan ohjelmistot tietokoneelle, poistetaan kuljetuslukitukset.

VPanelin Maintenance sivulta avataan Spindle maintenance. Karan sisäänajo-ohjelma kestää noin 40 minuuttia.

VPanelin Correction sivulta löytyy työkaluvaihtajan kalibtointitoiminto. Ennen tätä, pitää työkaluvaihtajan paikkaan 6 asettaa kalilbrointitappi.

Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen automaattinen työkaluvaihtaja
Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen automaattinen työkaluvaihtaja. Kuvassa paikassa 6 kalibrointitappi, jota käytetään työkaluvaihtajan ja neljännen akselin kalibrointiin.
Jyrsinkoneen mukana toimitetaan 6x 6mm teräpidintä, 1x 4mm ja 1x 3mm teräpitimet.

Kun työkaluvaihtaja on kalibroitu, seuraavaksi lisätään terät VPaneliin. Jotta homma toimii, niin VPaneliin pitää syöttää myös terän max. käyttötunnit. Terän pituuksia tai halkaisijoita ym. tietoja tänne ei tarvitse, eikä voi asettaa. Kone mittaa automaattisesti terän pituuden aina ennen koneistusta. Mikäli käytetään koneen mukana toimitettavaa SRP Playeriä, niin sinne asetetaan samat terät tietoineen, mitä on vaihtajassa. SRP Playersissä terän tärkeimmät tiedot ovat muoto ja halkaisija.

Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen mukana toimitetaan kätevä terän asetus työkalu. Siihen on merkattu kuinka pitkä terä saa maksimissaan olla sekä 3-aselisessa koneistuksessa, että 4-akselisessa. Merkkinä on myös se, että kuinka ylös terä saa tulla holkista. Tämän avulla ei vahingossakaan tule asetettua liian pitää terää koneeseen.

 

Roland MDX-50 CNC-jyrsinkone ja neljäs akseli
Roland MDX-50 CNC-jyrsinkone, nyt koneessa kiinni neljäs akseli sekä neljännen akselin kalibrointi tappi.

Tässä videolla Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen automaattisen työkaluvaihtajan sekä neljänen akselin kalibroinnit 6x nopeutettuna.

 

Koneistuksen aikana VPanel näyttää jäljellä olevan koneistusajan, käyetyn koneistusajan sekä muita tietoja.

 

SRP Player ja Roland MDX-50 CNC-jyrsinkone. Huomionarvoinen seikka tällä koneella, varsinkin jos verrataan MDX-40A ja MDX-540 malleihin. Näissä malleissa SRP Player näyttää missä mennään koneistuksissa ja paljonko koneistusta on jäljellä. Tällöin SRP Player on kiinni aina kyseisessä työssä. Kun taas MDX-50:ssa, kun laitetaan jyrsinkone koneistamaan, voidaan heti SRP Playerissa klikata Valmis. Tällöin koneistusohjelma on tallentunut jyrsinkoneen muistiin ja SRP Playerilla voidaan alkaa valmistelemaan seuraavaa koneistusta.

 

Roland MDX-50 CNC-jyrsinkone
Roland MDX-50 CNC-jyrsinkonella neliakselista koneistusta. Huomatkaa, neljännen akselin oikeassa päässä ei ole enään piikkiä, vaan leuat kappaleen kiinnitykseen.

 

https://www.an-cadsolutions.fi/roland-mdx-50-cnc/

Roland CNC:t verkkokaupassa

Näillä toimenpiteillä Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen käyttöönotto on helppoa. Mikäli jokin asia askarruttaa, niin ottakaa vain rohkeasti yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää. Tämä MDX-50 CNC-jyrsinkone löytyy nyt meiltä, tervetuloa tutustumaan.