Blog

Raise3D E2CF 3D-tulostin kokemuksia

Raise3D E2CF 3D-tulostin kokemuksia

Raise3D E2CF 3D-tulostin kokemuksia

Raise3D E2CF 3D-tulostin kokemuksia kuluneen kevään ajalta. Ensinnäkin Raise3D E2CF on Pro tason 3D-tulostin komposiittimateriaalien tulostukseen, kuten PA12CF. Ensikosketuksen niin sanotusti tähän sain Formnext messuilla Frankfurtissa marraskuussa 2021. Heti oli päivän selvää, että tämä pitää saadaa verstaalle esitilassa. No ensitila oli sitten tammikuussa, kun Raise3D pystyi ensimmäisiä malleja toimittamaan Eurooppaan.

 

Aiemmin käytössä on ollut Raise3D E2 3D-tulostin. Testasin kyllä, PA12 nailonin tulostus sillä ei helposti sujunut. Siksi olenkin nailonin tulostukset jättänyt laitteille, missä on lämmitettävä kaappi. No jotain Raise3D:lla on pohdittu, nimittäin nailoin tulostus tällä E2CF 3D-tulostimella sujuu niin sanotusti nappia painamalla. Toki ensin pitää ottaa haltuun Raise3D:n IdeaMaker viipalointi ohjelma. Täältä löytyy tietoa IdeaMaker’sta.

Muutamia tehtyjä töitä

Yllä olevissa kuvissa CNC-jyrsinkoneeseen työkalun pidin. Ensin 3D-skannattiin alkuperäinen ja alettiin valmistamaan kopioita. Kuten nähdään, niin E2CF käyttää nailonille soveltuvaa tukimateriaalia. Tämä tukimateriaali ei ole liukeneva.

 

Yllä olevissa kuvissa ratamoottoripyörän kenkään kulutusosa. Ensin alkuperäinen 3D-skannattiin ja sitten vaan kopioita tekemään koko pedillinen kerralla.

 

Koska homma sujuu niin sanotusti nappia painamalla, niin on sillä jollain tavalla myös hintansa. Koska E2CF on todella Pro ja hohkaa uutuuttaan sekä se, että Raise3D haluaa varmistaa, että tulostuskokemus on helppo ja hyvä. Raise3D haluaa miettiä itse ja säätää asetukset, niin käyttäjän ei tarvitse. Itse en näkisi ongelmaksi vapauttaa asetuksia, niin, että tällä pystyisi tulostamaan mitä materiaaleja vaan, mutta, mutta. Vähän kerrallaan Raise3D vapauttaa materiaaleja käyttöön. Sitä mukaan viipalointi ohjelmistoa, sekä tulositinta pitää ohjelmallisesti päivittää. Toivon ainakin itse, että materiaalikirjoon saataisiin myös perus tulostusmateriaalit komposiittien lisäksi. Raise3D E2CF on kaikin puolin helppokäyttöinen ja hiljainen 3D-tulostin. Myös tulostusjälki on niin sanotusti priimaa.

Kaikki kaikessa, hommat jatkuu. Toistaiseksi ollaan käytetty Raise3D:n omaa mukana tullutta nailonia. Raise3D on kyllä hinnoitellut varsin suolaiseksi omat materiaalinsa, joten heti, kun aika antaa myöden, niin tullaan ainakin testaamaan Fiberlogyn PA12CF filamenttia. Tulostinhan ei tiedä, mitä materiaalia on käytössä. Kun lämpötilat täsmään Raise3D:n nailonin kanssa, niin en näe ongelmaksi käyttää jokin toisen valmistajan nailonia. Esimerkiksi PC-ABS toimii kaikella todennäköisyydellä, koska sitä tulostetaan nailonin lämmöillä.

Verstaalta löytyy Raise3D:n uutuus Pro3 myös. Näihin pääsee täällä Tamperella verstaalla tutustumaan. Molempia ollaan aktiivisesti käytetty tammikuusta 2022 lähtien.

Uusia filamentteja tuettu, julkistettu 14.9.2022.

Täältä löytyy ohjeistusta Raise3D E2CF 3D-tulostimen ohjelmalliseen päivittämiseen.

 

Raise3D E2CF 3D-tulostin verkkokaupassa.

 

Raise3D sivut

 

You might be interested in …