Polymaker joustava filamentti Polyflex

Polymaker joustava filamentti Polyflex

Polymaker joustava filamentti Polyflex

Polymaker joustava filamentti Polyflex. Kaikkien näiden vuosien jälkeen käytän tätä filamenttia ensimmäistä kertaa. Polyflex on niin sanottua puolijoustavaa, D-arvolla 95. Myös kaikkien näiden vuosien jälkeen käytän Felix 3D-tulostinta joustavan filamentin tulostamiseen. Simplify3D viipalointiohjelmistossa laitoin joustavan filamentin asetukset Felix:lle, latasin Polyflexin Felix 3D-tulostimelle ja aloin tulostamaan. Koska eka kerta joustava+Felix, niin pitihän sitä tarkkailla kuinka homma skulaa. Eipä sitä voinut, kuin tyytyväisenä myhäillä, kun homma toimi todella hienosti ja jälki oli ensiluokkaista. Näin sain puhelimeeni uudet suojakuoret kätevästi, kuin vanhana tekijänä.

Kerta toisensa jälkeen pääsen oman kokemuksen ja tekemisen kautta toteamaan, kuinka huippuja Polymaker:in filamentit ovat. Yhä enemmän ja enemmän tulen niitä omissakin töissä käyttämään.

Ensimmäisen kosketuksen joustavaan filamenttiin otin vasta tammikuussa 2017, eli varsin myöhään. Vaikka Felix 3D-tulostimia on ollut käytössä vuodesta 2013. Ensi kosketuksen otin Recreus filamentilla D-arvossa 82, eli todella joustavalla filamentilla. Yleisesti ottaen voin todeta, että mitä joustavampaa filamenttia, niin sitä haasteellisempaa sitä on tulostaa. Kaikki asetukset pitää olla täysin kohdallaan. Tässäkin kohtaan työ opetti tekijäänsä ja sinnikkäällä tekemisellä saatiin tuloksia aikaan. Nopeudet, lämpötilat yms. pitää olla tarkasti kohdallaan.

 

3D-tulostettu kenkä
3D-tulostettu kenkä

Kuvassa ylhäällä tammikuussa 2017 3D-tulostettu kenkä Recreus orginal (D82) filamentilla. Seuraavaksi Felix:lla tulen tulostamaan sekä Recreus, että NinjaFlex joustavia filamentteja. Hyllystä löytyy suoraan NinjaFlex filamentteja usealla D-arvolla.

 

Felix 3D-tulostimet

 

Voit heittää vinkkiä, jos haluat et testataan ja haetaan asetuksia jollekkin tietylle filamentille. Lisää tulee ainakin Polymakerin, Formfuturan sekä Taulmanin filamenteista. Jonkinnäköistä blogi juttua näistä aina kirjoitellaan.