Blog

Terveiset Kiinasta Uniz koulutuksesta

Terveiset Kiinasta Uniz koulutuksesta

Terveiset Kiinasta Uniz koulutuksesta

Terveiset Kiinasta Uniz koulutuksesta, olin Kiinassa Uniz 3D-tulostin koulutuksessa 11.-18.1., joista koulutuspäiviä oli 13.-17.1. Viisi täyttä päivää sain äärimmäisen ammattitaitoista koulutusta. Olin Pekingissa, mutta käytännössä en nähnyt Pekingistä mitään. Aamulla kävelin noin 2km hotellilta Uniz:in toimistolle ja sama iltapäivällä takaisin hotellille. Koska näin talviaikaan aikaero Suomeen on +6 tuntia, niin aika hotellilla meni töiden merkeissä. Vasta paikallista aikaa ilta yhdeltätoista pystyi hellittämään. Lensin Pekingiin Finnairilla, koska se on käytännössä ainut järkevä vaihtoehto Suomesta matkatessa. Paikalliset hoitaa kaiken maksuliikenteen puhelimella. Latasin kyllä omaan puhelimeen maksusovelluksen, mutta se ei vielä toiminut länsimaisilla korteilla. Vielä ainakin maksut hoitui käteisellä, vaikka se onkin maailman väärennetyin valuutta.

 

No siis asiaan

Syksyllä 2019 AN-Cadsolutions:sta tuli Uniz 3D-tulostinten edustaja. Verstaalle saapui myös heidän esittelylaite Slash Pro, jonka tulostusala on 192 × 120 × 400mm. Asiaan kuului myös 5 päivän koulutus Pekingissä. Pekingissä sainkin erittäin pätevää ja ammattitaitoista koulutusta. Ensin käytiin tekniikkaa läpi. Hyvin pian lähdettiin syventymään itse tulostimeen ja sen rakenteeseen sekä osiin. Ensin purettiin ja kasattiin kouluttajan kanssa yksi tulostin ja joka kohdassa sain syvällistä tietoa osista ja tekniikasta. Torstai päivän aikana piti minun osoittaa osaaminen ja koulutuksen sisäistäminen. Tämä tarkoitti sitä, että ensin piti purkaa tulostin osiin ja sen jälkeen vielä kasasta taas toimivaksi laitteeksi. Päivän jälkeen sainkin kiitosta ripeästä toiminnastani. Voin vain todeta, että vielä vanhemmallakin iällä pystyy oppimaan ja sisäistämään uutta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja ottaa oma Slash Pro todelliseen tuotantokäyttöön.

Hartseissa on eroja. Uniz 3D-tulostimet ovat avoimia tulostimia, eli niitä voi käyttää muiden valmistajien hartseilla. Tulostusajassa tulee merkittävää eroa, suurimalla osalla Unizin hartseissa valotusaika on 3 sekuntia, vrt. esim. Formfuturan hartseihin, joissa valotusaika on 13-15 sekuntia. Nopeimmillaan Uniz 3D-tulostimet tulostaa 200mm/h ja UPD mallit 600mm/h.

 

Uniz tulostusohjelmistossa

pystyy säätämään monia asetuksia ja näin pystytään tekemään tulosteita hyvinkin nopeasi. Ohut seinäisissä tulosteissa viilennysaika (Cool Down Time) voi olla hyvinkin lyhyt. Sama pätee moottorin nopeuteen. Eri korkeuksille pystyy asettamaan omat tulostusasetukset. Jotta tuloste saadaan pysymään pedissä, niin ensimmäiset kerrokset pitää ottaa rauhallisemmin. Sen jälkeen voikin laittaa kaasun pohjaan.

Kuvassa oleva tuloste tulostettiin tunnissa.

Bussin pituus noin 272mm. Tämä bussin kori tulostui 4.5 tunnissa ja eikä menty edes täysillä. Haluttiin ensin varmistua, että homma sujuu, mikäli tarvitsisi tulostaa tälläisiä enemmän, niin tulostusasetuksissa on varaa kiristää. Toki tulostettava malli vaikuttaa. Kun on tälläinen ohut reunainen, niin pystyy menemään lujempaa, kun taas on kyse solidimmasta osasta, niin silloin pitää jäähdytellä enemmän, ettei LCD näyttö kuumene liikaa.

Tässä kuvaa Slash 3D-tulostimesta osina. Tämä siis piti ensin purkaa osiin ja sen jälkeen kasata toimivaksi kalibrointeineen ja testeineen piti tämä todentaa. Koulutus oli äärimmäisen hyödyllinen ja opettavainen. Pystyn hyödyntämään saatuja oppeja heti käytännössä ja myös muidenkin hartsitulostinten kanssa. Koen, että oma osaaminen nousi tämän osalta täysin uudelle levelille.

Verstaalla olevalla Slash Pro LCD-SLA 3D-tulostimella tarjotaan nyt 3D-tulostuspalvelua. Tervetuloa myös Tampereelle tutustumaan laitteeseen.

Uniz omat sivut

 

 

You might be interested in …