Blog

Formnext messut 2017 saldo

Formnext messut 2017 saldo

Formnext messut 2017 saldo

Formnext messut 2017 saldo, tuloko hukkareissu. Älkää antako otsikon ja ajankohdan hämätä. Nyt kun Formnext 2018 messut ovat nurkan takana on hyvä vilkaista, mitä konkreettista Formnext 2017 messut toivat verstaalle vuoden 2018 aikana, eli Formnext messut 2017 saldo.

 

Ninjatek

Ninjatekin osastolla tutustuin heidän filamentteihin. Huomioni kiinnittyi 3D-tulostettuun lompakkoon. Hyvin pian messujen jälkeen 3D-tulostin vastaavan Prentalla Recreus filamentista.

Ninjatek
3D-tulostettu lompakko Ninjatek filamentista
3D-tulostettu lompakko
Prentalla 3D-tulostettu lompakko Recreus filamentista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XYZPrinting

XYZPrinting oli aiemmin julkaissut DaVinci Color väri 3D-tulostimen. Tiedossa oli, että XYZPrinting:lla on Formnextilla iso osasto, niin pitihän tämä laite nähdä livenä. Niin siinä sitten kävi, että tämä kyseinen 3D-tulostin laskeutui vuoden 2018 aikana Tampereelle.

XYZ Printing da Vinci color 3D-tulostin Formnext 2017 messuilla
XYZ Printing da Vinci color 3D-tulostin Formnext 2017 messuilla
Wall-e 3D-tulostiettuna da Vinci color 3D-tulostimella
Wall-e 3D-tulostiettuna da Vinci color 3D-tulostimella

 

 

Näyttöpaneeli
Näyttöpaneelista näkee mukavasti tulostuksen keston ja materiaalin käytön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZYYX

Ruotsalaisen ZYYX 3D-tulostinvalmistajan tiesin nimeltä. Sitä en tiennyt, että he esittelivät siellä uusinta 3D-tulostintaaan ZYYX Pro. Tähän ihastuin ensisilmäyksellä. Saahan tällä tulostettua hiilikuidulla vahvistettua nailonia. Lisäksi lämmitettävä kammio ja hepa suodatin takasivat sen, että vuoden 2018 tälläinen otettiin oman tuotantokäyttöön verstaalla. Lämmitetty kaappi takaa sen, että ABS, nailon sekä hiilikuidulla vahvistetun nailonin tulostus onnistuu ongelmitta, eikä warppaa. Suodatin takaa sen, että ei tarvitse haistella ABS:n hajuja.

ZYYX Pro Formnext 2017 messuilla
ZYYX Pro Formnext 2017 messuilla
Hiilikuitutuloste
ZYYX Pro 3D-tulostimella tulostettu osa hiilikuidulla vahvistetusta nailonista.
Nailon osia tulostettuna ZYYX Pro 3D-tulostimella
Nailon osia tulostettuna ZYYX Pro 3D-tulostimella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

Smartmaterials

Espanjalaisiin Smartmaterials filamentteihin törmäsin Formnext 2017 messuilla ensimmäistä kertaa. Sen suurempia miettimättä tilasin muutaman rullan heidän filamentteja. Näin pääsin tekemään testitulosteita. Muutamia eri materiaaleja tulostettuani, huomasin filamenttien laadukkuuden. Nyt nämä filamentit löytyvät verkkokaupasta.

Smartmaterials filamentit

Polymaker

Polymakerin osastolla tutkailin jälleen Polysher viimeistelylaitteella käsiteltyjä 3D-tulosteita. Ensimmäinen kosketukseni tähän Polymakerin Polysher laitteeseen oli Formnext messuilla 2016. Mitä tapahtui vuonna 2018. Verkkokauppaan saatiin valikoimiin Polymakerin filamentit ja Polysher laite. Pitihän tuo ottaa samalla omaan käyttöön.

Polysher

 

Mitä muuta Polymakerin osastolla. Sieltä löytyi MassPortal 3D-tulostin, johon oli liitetty Pallette+ laite. Tähän Pallette+ laitteeseen syötetään maksimissaan 4 eri väristä filamenttia, jolloin 3D-tulosteista saadaan 4 värisiä. Vuoden 2018 aika tuli hankittua kyseinen Pallette+ laite, mutta se on edelleen käyttämättömänä, ehkä jonain päivänä sen ehtii ottamaan käyttöön.

pallette plus
Pallette+

REAL

Real filamentteja hypistellessä messuilla huomioni kiinnittyi ekaa kertaa livenä kokemaani Satin sekä Fusion PLA filamentteihin siinämäärin, että niitä piti tilata verstaalle.

REAL fusion autumn PLA
REAL fusion autumn PLA
REAL Satin PLA
REAL Satin PLA
REAL Satin
REAL Satin 3D-tuloste
REAL Fusion
Vaasit 3D-tulostettu REAL Fusion filamentilla
Lisko
Lisko 3D-tulostettu REAL Fusion filamentilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formnext 2018

Nyt Formnext 2018 messuille mennessä ei ole mitään konkreettista suunnitelmaa uusista investoinneista. Lähinnä menen matkaan avoimin mielin tutustumaan uutuuksiin sekä tapaamaan tuttuja. Tulen olemaan Formnextissä 13.-14.11.2018. Kirjoittelen taas blogiin, mitä minä siellä näin ja mitä jäi käteen.

You might be interested in …