Blog

Craftbot 3D-tulostimet verstaalla

Craftbot 3D-tulostimet verstaalla

Craftbot 3D-tulostimet verstaalla

Craftbot 3D-tulostimet verstaalla, ensimmäinen Craftbot 2 saapui verstaalle 2017. Heti alkuun vakuutuin Craftbotin varmatoimisuudesta. Pari vuotta Craftbtot 2 oli verstaalla aktiivisessa käytössä. Craftbot 2:sta siirryttiin Craftbot 3:een. Tässä päästiin käyttämään IDEX suutin järjestelmää, jossa on kaksi erillistä suutinta. Tämä mahdollistaa mm. kaksiväriset tulosteet, kahden eri materiaalin tulostuksen, pelikuvatulostuksen tai kahden osan samanaikaisen tulostuksen.

Formnext 2019 messuilla Frankfuritssa Craft Unique julkaisi uuden Flow sarjan ja päivitti tulostimet uuteen mallistoon. Nyt nämä uudet Flow sarjan tulostimet ovat toimituksessa. Tähän iskettiin heti kiinni ja nyt verstaalle saapui Craftbotin suurin XL malli.

Craftbot Flow IDEX XL 3D-tulostimen tekniset tiedot löytyvät verkkokaupasta

Craftbot Flow omat sivut

Craftbot 3D-tulostimet verstaalla. Tervetuloa Tampereelle tutustumaan tähän Flow malliston uutuuteen. Tulostin pääsi heti paketista kaivettua tosi toimiin. Jälleen kerran laite vakuutti käyttäjänsä. Tämä varmasti tulee olemaan keskeisessä roolissa tuotantokäytössä verstaalla. Varsinkin, kun valmistajalta alkaa saamaan ovea ja kupua, niin tulostimesta saa suljetun laitteen.

 

Craftbot Flow IDEX XL 3D-tulostimen käyttöönotosta

Jo paketista otettaessa käyttöpaneelissa on lappu, että heti ensitöikseen tulostimen firmware pitää päivittää. Firmware ladataan valmistajan sivuilta tulostimen mukana tulleelle usb-muistitikulle. Tässä on huomioitavaa, että zipattua tiedostoa ei tule purkaa, vaan tallennetaan zipppinä suoraan usb-tikulle. Tulostimen käyttöpaneliissa usb-tikku on pendrive. Kalibrointiin on tulostimessa hyvin selkeät ohjeet ja se etenee vaihe vaiheelta. Tulostamaan ei pääse ennekuin kaikki käyttöönotto asetukset on tehty. Filamentin loppumisen sensorit kalibroidaan PLA filamentilla.

 

You might be interested in …