Calibry 3D-skanneri juttua ja toimintoja

Calibry 3D-skanneri juttua ja toimintoja

Calibry 3D-skanneri juttua ja toimintoja

Tulen tässä kertomaan kuvin, videoin ja tekstein Calibry 3D-skannerista.

 

Moskova 2018
Punainentori, Moskova

Minun kohdalla Calibryn tarina alkaa Moskovasta helmikuussa 2018. Saapuessani Moskovaan siellä oli historian sankin lumisade, siis mitatun historian aikana. Lennot osui kuitenkin niin, että ne eivät osuneet pahimpaan lumipyryyn. Hommasin Thor3D 3D-skannerin kesällä 2017. Lähdin vierailulle valmistajan luokse Moskovaan. Tällä vierailulla sain kuulla kehitteillä olevasta uudesta 3D-skanneri mallista.

Pitkä odotus palkitaan lokakuussa 2019. Calibry 3D-skanneri uutuus saapuu verstaalle Tampereelle. Tutustuminen uutuuteen saa alkaa.’

 

Ensin unboxaus

Toimintojen yleisesittely

Asetukset

toimitus huomauttaa, että on siellä se tekstuurilla skannauskin, vaikka sitä ei videolla mainita.

Calibry näyttö
Skannattaessa oikea skannausetäisyys on silloin, kun kohde on vihreänä.

Calibry 3D-skannetrin skannausmoodit

 1. Geometria moodi
 2. Kohdistusmerkeillä skannaus moodi
 3. Tekstuuri skannaus moodi

Calibry 3D-skanneri asetuksia

 1. Texture brightness
  1. Tämä määrittää tekstuurin kirkkauden. Asetusta muutettaessa kuva näkyy skannerin näytöllä. Liian iso arvo näyttää kohteen punaisena.
 2. Frequency of Texture Frames
  1. Oletusarvo on 20. Terkstuuri ruutujen tallennustiheys. Tämä asetus ei ole toiminnassa, kun skannataan kohdistusmerkeillä tai tekstuuri moodissa. Pienemmällä arvolla enemmän dataa tallentuu. Nolla arvolla tekstuuri ei tallennu.
 3. Frames on Screen
  1. Skannausruutujen tallennustiheys. Isommalla arvolla tallentuu edemmän dataa, mutta hidastaa skannausta.

Calibry skannaus kapasiteetin valinta

Pääsääntöisesti maksimikapasiteettitilaa (tumma tippa) käytetään tummien esineiden skannaamiseen.

Vähimmäiskapasiteettitilaa (vaalea tippa) suositellaan kiiltävien kohteiden skannaamiseen. Oletustila on keskimääräinen kapasiteetti.

Calibry salaman asetus

Voit valita salaman enimmäiskapasiteetin, keskimääräisen tai vähimmäisrakenteen. Parametrin asetus tehdään visuaalisesti, kuten ”Tekstuurin kirkkaus” -asetuksen tavoin. Asetus on saatavana vain geometrian seurantatilassa.

 

Calibry 3D-skannerin kalibrointi

Ohjeistusta kalibrointiin kuvina

Calibry 3D-skanneri pyytää kalibrointia aika tasaisin väliajoin. Kalibrointi löytyy, kun skannerin näytön vasemmasta yläkulmasta painaa kolmen viivan kohdalta. Tämän jälkeen sivuvalkosta painetaan kohdasta Scanner. Tämän toiminnon alta paikentaan kohdasta Calibration. Calibration:in alta painetaan Start. Kalibrointi tehdään 7 kohdan kalibroinnilla. Alkuun asetetaan skanneri noin 50cm päähän kalibrointi levystä. Vasemmassa sivussa näkyy tummemmalla harmaalla skannerin etäisyys ja vaaleammalla, missä kohtaan skannerin pitää olla. Tummat ympyrät ja orannissit pitää kohdata.

 

Lälläista jälkeä syntyy skannauksessa, kun skanneria ei kalibroi silloin, kun se sitä pyytää.

 

Calibry tekstuuriskannaus

Kun käytetään Calibryn tekstuuriskannaus tilaa, niin silloin pystytään skannaamaan myös täysin mustia tuotteita. Mustien tuotteiden skannauksessa skanneria pitää pitää kohtisuorassa skannatavaan tuotteeseen nähden. Videolla olevan sohvan skannaus onnistuu myös tekstuuritilassa, eikä näin ollen tarvitse välttämättä kohdistusmerkkejä.

 

Tässä pari mallia täysin mustien tuotteiden skannauksesta. Tuolia ei edes lähdetty kokonaan skannamaan, vaan haluttiin vain testa, kuinka täysin musta tuotteen skannaus onnistuu.

Sohvan 3D-skannausta Calibry 3D-skannerilla. Tämä onnistuu myös tekstuuri moodilla ilman kohdistusmerkkejä.

Pienempien osien skannauksessa kohdistusmerkit voidaan laittaa itse skannattavan tuotteen ympärille.

Calibry 3D-skanneri verkkokaupassa

Calibry 3D-skanneri valmistajan sivut

HUOM!

Ennen ostamista voitte tulla tänne Tampereelle tutustumaan ja testaamaan skanneria. Omaa skanneriamme voimme myös vuokrata, niin pääsette tuntumaan, onko tämä sopiva laite teille. Valmistajan ilmoittama 2 viikon palautusaika ei ole voimassa, koska meillä olevalla skannerilla pääsee kyllä tuntumaan siitä, että soveltuuko laite omaan tarpeeseen.