XYZprinting da Vinci Color 3D-tulostimen käyttöönotto

XYZprinting da Vinci Color 3D-tulostimen käyttöönotto

XYZprinting da Vinci Color 3D-tulostimen käyttöönotto

XYZprinting da Vinci Color 3D-tulostimen käyttöönotto. Da Vinci Color on XYZprinting:in väritulostin, joka julkaistiin syksyllä 2017 ja jota esiteltiin Formnext messuilla marraskuussa 2017 Frankfurtissa. Täällä näin tämän laitteen ensimmäistä kertaa livenä. Kuluvan 2018 vuoden keväällä saapui tämä laite myös tänne Tampereelle. XYZprinting da Vinci Color 3D-väritulostin toimiin niin, että sisus on PLA:ta ja pinnan värit on tulostettu mustesuihkutekniikalla.

Kun tulostin oli otettu laatikosta, irroitettu kuljetustuet ja laitettu ensimmäistä kertaa virrat päälle, niin toimittiin tulostimen näyttöön tulevien ohjeiden mukaan ja tehtiin kalibroinnit.

 

Tässä da Vinci Color:lla tehtyjä tulosteita.

Tässä allaolevassa tulosteessa testattiin 3D-skannatun mallin tulostusta. Tämä on 3D-skannattu Thor3D 3D-skannerilla. Kun tällä tallentaa 3D-skannatun mallin OBJ muodolla, niin, että siinä on tekstuurit mukana (onnistuu suoraan skannausohjelmassa), voi tämän viedä suoraan da Vinci Color tulostimen ohjelmistoon ja tekstuurit pysyy mukana, eli ei tarvitse erikseen lähteä värittelemään.

 

Tuetut ohjelmistot

XYZmaker and da Vinci Color tukevat seuraavia tiedostomuotoja: PLY, OBJ sekä 3mf. Suositellut ohjelmistot: Maya, Zbrush sekä Blender. Maya:ssa sekä Zbrush:ssa luo OBJ-tiedosto tekstuureilla. Mitään muuta ylilmääriäsitä ei tarvitse tehdä. Varmista vain, että matkaan lähtee OBJ-tiedosto, MTL-tiedosto sekä vähintään yksi tekstuuri materliaali PNG tai JPG muodossa. Blenderissä on pikkasen enemmän jumppaamista, siitä alla olevalla videolla.

https://youtu.be/PqQ53x5tTdk

Alkuun voi ladata vapaasti toisten käyttäjien väri 3D-malleja täältä. Silloin pääseen ainakin alkuun.

 

XYZPrinting da Vinci Color väri 3D-tulostimen voi ostaa täältä