Formfutura BVOH tukimateriaali

Formfutura BVOH tukimateriaali 1.75mm / 300g

Tägit: , , , , , , ,

48,00  38,71  (alv.0%)

Kuvaus

Formfutura BVOH tukimateriaali

Formfutura BVOH tukimateriaali

 

Formfutura BVOH tukimateriaali 1.75mm / 300g

FormFuturan BVOH – buteenidiolivinyylialkoholi-copolymeeri – 3D-tulostusfilamentti on edistyksellinen vesiliukoinen tukimateriaali monimutkaiseen 3D-tulostukseen. BVOH sitoutuu melkein kaikkiin ‘materiaaleihin’ ja se liukenee veteen nopeammin kuin PVA-tukimateriaalit. Sen lämpöstabiilisuus on optimoitu eliminoimaan kaikki riskit, jotka aiheuttavat suuttimen tukkeutumisen lämpöhajoamisen vuoksi.

Avainominaisuudet

Hyvä tarttuvuus melkein kaikkien materiaalien kanssa

Erinomainen liukoisuus veteen

Kestää lämpöhajoamista optimoidun sulavirtauksen ansiosta

Ympäristöystävällinen

Jätteet voidaan hävittää huuhtelemalla ne (vedellä) minkä tahansa tavallisen kotitalouksien viemärin läpi

Sovellukset

Luotettava 3D-tulostus monimutkaisista rakenteista, jotka edellyttävät vesiliukoista tukimateriaalia.

3D-tulostusgeometriat, joissa on suuret ulkonemat tai monimutkaiset ontot rakenteet

PVA-muotit

 

General printing guidelines *

Nozzle side: ≥ 0.15mm layer height: ≥ 0.1mm Experience level: Expert
Print temp: ± 200 – 230° C * Fan speed: 0 – 30%
Heat bed: ± 65 – 75° C Enclosure needed: No

*) Above displayed settings are meant as guidance to find your optimal print settings. These ranges in settings should work for most printers, but please do feel free to experiment outside these parameters if you think it is suitable for your printer. There are a lot of different type of printers, hot-ends, and printer offset that it is extremely difficult to give an overall one-size-fits-all setting.

*) Do not exceed a printing temperature of 230˚C for a prolonged period of time.

*) Once BVOH has been used or opened from its original vacuum-sealed packaging for a while it is advised to dry the material before using again.     

 

Yleiset ohjeet 3D-tulostukseen tukimateriaaleilla, kuten PVA ja BVOH

Tukimateriaaleilla tulostaminen ei yleensä ole plug and play -toimintoa ja vaatii melkoisen määrän 3D-tulostusosaamista, koska PVA:lla ja / tai BVOH:lla tapahtuvaa 3D-tulostusta varten ei ole yleistä yhden kokoista asetusta. Optimaaliset 3D-tulostusasetukset tukemaan PVA- ja BVOH-filamentteja voivat jopa vaihdella samojen 3D-tulostimien välillä.

Yksi yleisimmistä haasteista on luoda hyvä sidos PVA- ja / tai BVOH-tukimateriaalin ja ensisijaisen materiaalin välille. Alla olevat parametrit ovat erittäin tärkeitä 3D-tulostusmateriaalien hyvän sidoksen luomiseksi.

  • Tarkista tulostetun kohteen ja tukimateriaalin pursotusetäisyys.
  • Tyypillisesti oletusasetus useimmissa viipalointiohjelmistoissa asetetaan puristusetäisyydelle 0,1 – 0,2 mm, mikä on optimaalinen irrotettaville tukimateriaaleille. Vesiliukoisille tukimateriaaleille suosittelemme tämän asetuksen muuttamista arvoon 0,0 mm.
  • Käytetyn tulostus- / suuttimen lämpötilan tulee olla tarkka.
  • Jos lämpötila poikkeaa suunnitellusta tulostuslämpötilasta enintään 10°C, tämä voi vaikuttaa kielteisesti tukimateriaalisi virtaukseen. Kuinka suuri tämä poikkeama on villisti, vaihtelee käyttämäsi tulostimen mukaan.
  • Varmista, että tulostimesi on vaakasuorassa. Vältä korkeuseroja useiden suuttimien välillä.
  • Varmistaaksesi, että suuttimet ovat vaakasuorassa, suosittelemme 3D-tulostusta pienelle sauvalle (esim. 5 cm x 1 cm PLA: lla) ja vaihtamalla suuttimet 1-2 kerroksen välein kerrosten virheiden havaitsemiseksi.