PEEK/PEI/PEKK/PPSU/UTEM filamentit

PEEK/PEI/PEKK/PPSU/UTEM filamentit

PEEK (polyeetterietterietteriketoni) on yksi suosituimmista kestomuoveista teollisuudessa, ja siihen on hyvä syy. PEEK:stä voidaan valmistaa ruostumatonta terästä ja alumiinia vahvempia ja kevyempiä osia, joilla on erittäin hyvä lämmön-, kemikaalien- ja kulutuskestävyys. Tästä teknisluokitellusta materiaalista valmistettuja osia on lähes kaikilla teollisuudenaloilla.

PEI (polyeetterimidi/Ultem) General Electric Company (nykyisin SABIC) kehitti PEI:n ensimmäisen kerran vuonna 1982 kauppanimellä Ultem, joka tunnetaan edelleen yleisesti. Tälle korkean suorituskyvyn muoville on ominaista erinomaiset lämpö-, mekaaniset ja sähköiset ominaisuudet. PEI tarjoaa valmistajille korkean lujuus-painosuhteen, mikä tekee siitä kustannustehokkaan vaihtoehdon metallille, joka on riittävän vahva korvaamaan teräksen joissakin sovelluksissa ja riittävän kevyt korvaamaan alumiinin joissakin sovelluksissa, erityisesti ilmailu- ja avaruustekniikassa. Muita PEI-sovelluksia ovat hammaspyöräkomponentit, venttiilikotelot, anturi- ja termostaattikotelot, vaativat sähkösovellukset, tulostetut piirilevyt ja plenum-laitteet. Ultemiä on monia eri laatuja, joista yleisin on Ultem 1000. Ultem 1010 on hartsimateriaali ja Ultem 2300 on 30 % lasivahvisteinen.

PEKK (polyeetteriketoniketoni) on toinen polymeeri Polyaryletherketoni (PEAK) -perheessä, ja se on yksi maailman suorituskykyisimmistä polymeereistä. PEKK:lla on poikkeuksellisen hyvät mekaaniset, lämpö- ja kemikaalinkestävyysominaisuudet, mutta se on huomattavasti helpommin tulostettavissa kuin PEEK. Itse asiassa PEKK:iä voidaan käsitellä alhaisemmissa 3D-tulostuslämpötiloissa kuin PEEK-pohjaisia filamentteja, se ei vaadi ylikuumennettua kammiota (kuten PEEK), ja sillä on erinomainen kerrosten kiinnittyminen, minkä tuloksena saadaan osia, joilla on poikkeuksellinen mittatarkkuus ja Z-lujuus. Tämä on toinen monipuolinen, suorituskykyinen 3D-tulostuspolymeeri, jolla voidaan korvata metalli- ja komposiittiosia eri teollisuudenaloilla ilmailu- ja avaruusteollisuudesta ja autoteollisuudesta lääketieteelliseen teknologiaan ja merenkulkuun. Materiaali kestää hiilivetyjä ja nesteitä.

PPSU (polyfenyylisulfoni). Sulfonipolymeerit (PPSU, PESU, PSU) ovat toinen korkean suorituskyvyn muoviperhe, jossa yhdistyvät erinomainen lämmönkestävyys, korkea lujuus ja sitkeys, erinomainen hydrolyyttinen stabiilisuus, läpinäkyvyys ja hyvä kestävyys ympäristön rasitushalkeilua vastaan. Ne erottuvat PEAK-perheestä korkeilla lämpötaipumislämpötiloillaan (jotka ovat samankaltaisia kuin PEI:llä), ja ne ovat ainoat kestomuovit, jotka pysyvät läpinäkyvinä erittäin korkeissa lämpötiloissa (204°C) jopa pitkäaikaisen altistuksen jälkeen. PPSU:t toimivat pitkään kuumassa vedessä ja höyryssä jopa paineen alaisena, joten niitä käytetään usein korvaamaan messinkiä paineistetuissa kuumavesisovelluksissa. Niitä voidaan käyttää kevyenä vaihtoehtona metallille kirurgisissa sterilointikoteloissa ja -alustoissa, implanttikokeissa, kirurgisten instrumenttien kahvoissa ja monissa muissa lääketieteen ja hammaslääketieteen laitteissa. PPSU:ta käytetään laajalti myös ruokapalvelusovelluksissa ja lentokoneiden matkustamoiden sisätiloissa.

Filters

Näytetään tulokset 1–12 / 26