Blog

Täytetyn kanan 3D-skannaus ja 3D-tulostus

Täytetyn kanan 3D-skannaus ja 3D-tulostus

Täytetyn kanan 3D-skannaus ja 3D-tulostus

Täytetyn kanan 3D-skannaus ja 3D-tulostus projekti toteutettiin Calibry 3D-skannerilla ja Felix Pro XL 3D-tulostimella. Vaikka olen pitkälti yli 10-vuotta tehnyt 3D-skannauksia, niin ennen ei ole tullut vastaan täytetyn eläimen 3D-skannausta. Toki ensimmäisenä miettii, kuinka sulat sekä karvat skannautuu. Sen enempiä miettimättä aloitin 3D-skannauksen.

Täytetyn kanan 3D-skannaus ja 3D-tulostus
Täytetyn kanan 3D-skannausta Calibry 3D-skannerilla

Täytetty kana laitettiin pyörivän pöydän päälle. Tämän jälkeen vain aloitetiin skannaus. Suoraan skannerissa olevasta näytöstä nähdään työn edistyminen. Kun näytössä skannattavan kohteen väri on vihreä, etäisyys skannaukseen on oikea. Kun Calibrylla skannaa pyörivän pöydän kanssa, niin itse ei paljoakaan tarvitse liikkua, riittää, kun liikuttaa skanneria skannatessa.

Täytetty kana 3D-skannattuna Calibry Nest ohjelmistossa
Täytetty kana 3D-skannattuna Calibry Nest ohjelmistossa

Kun kana oli 3D-skannattu, tehtiin siitä 3D-malli Calibry Nest ohjelmistossa. 3D-skannaus onnistui niin hyvin, että kana oli valmis 3D-tulostukseen sellaisenaan, kun ohjemisto oli laskenut skannatusta datasta 3D-mallin. Rei’ät, mitkä skannauksessa jää, saadaan tässä ohjelmistossa paikattua. Joissakin tapauksissa reikien paikkaukseen tulee käytettyä Meshmixer ohjelmistoa, joka on ilmaisohjelmisto.

Täytetty kana Simplify3D viipalointiohjelmistossa
Täytetty kana Simplify3D viipalointiohjelmistossa

Kanan koko 375 x 266 x 472mm. Koska kana oli kohtuullisen iso kanaksi, niin ainoa laite verstaalla, millä tämä saatiin 3D-tulostettua on Felix Pro XL, jossa tulostusala on 600 x 400 x 600mm. Felix suoriutui hommasta hienosti ja saatiin hyvä tuloste täytetystä kanasta.

 

Tämänkin projektin jälkeen voi vain todeta, että Calibry 3D-skannerilla täytetyn eläimen 3D-skannaus onnistui hyvin ja vaivattomasti. Kun saadaan hyvä skanni, niin 3D-skannatusta datasta on helppo tehdä umpinainen 3D-malli 3D-tulostusta varten. Se tietysti näissä 3D-skannatuissa 3D-malleissa on, että ainakin Simplify3D:ssa viipalointi ottaa aikaa, kun tiedoston koko on kohtuullisen iso.

Lisätietoa Calibry 3D-skannerista

Calibry

Lisätietoa Felix Pro XL 3D-tulostimesta

Felixprinters

You might be interested in …