Blog

Shining3D Einscan 2X plus 3D-skannerilla skannausta

Shining3D Einscan 2X plus 3D-skannerilla skannausta

Shining3D Einscan 2X plus 3D-skannerilla skannausta

Shining3D Einscan 2X plus 3D-skannerilla skannausta pyörittävällä pöydällä. Shining3D Einscan 2X plus 3D-skanneri lisävarusteineen saapui verstaalle vuoden vaihteessa. Hiljalleen uuteen tulokkaaseen olen tehnyt tuttavuutta. Pitelin tälläistä ensimmäistä kertaa käsissäni Formnext messuilla marraskuussa 2019. Siitä se ajatus sitten lähti.

 

Tähän mennessä tästä 3D-skannerista on vain hyvää sanottavaa. Nyt ohjelmassa oli laittaa skanneri kolmijalan päähän ja kytkettiin automaattinen pyörityspöytä käyttöön. Alussa oli pientä säätöä, sillä Einscan on hyvin tarkka oikeasta etäisyydestä skannerin ja pyörityspöydän välillä. Tosin tässäkin kohtaan etäisyys on sama, kuin käsiskannaus käytössä, eli noin 50cm. Nyt tässä tilanteessa sopiva etäisyys oli noin 55cm.

Kun etäisyys saatiin kohdilleen, valittiin muotoihin perustuva skannaus. Tämän jälkeen määritettiin, montako skannausta otetaan. Kun alkuun pääsi, niin tykästyin tähän skanneriin samantien. Kun skannattava tuote pitää skannata kauttaaltaan, niin tässä tapaukessa ensin skannattiin yläpuoli ja toisessa skannauksessa alapuoli. Shining3D:n ohjelmisto liittää skannaukset automaattisesti toisiinsa.

 

Vesitiivis 3D-malli

Shining3D skannausohjelmistossa on mahdollisuus tehdä skannatusta mallista ns. vesitiivis (water tight). Tämä tarkoittaa sitä, että sen voi viedä 3D-tulostukseen. Tämän toiminnon tein kuitenkin SpaceClaim:ssa. Koin, että siellä sain paremman lopputuloksen.

 

3D-skannattu 3D-malli SpaceClaim ohjelmistossa

Shining3D 3D-skannerit verkkokaupassa

Shining3D omat sivut

Tätä 3D-skanneria on mahdollisuus myös vuokrata kauttani, kysy lisää.

 

Nämä Shining3D Einscan 3D-skannerit ovat siitä käteviä, että niitä voi käyttää käsiskannerina, sekä pöytäskannerina. Molempina toimii todella hienosti. Helppokäyttöisyys miellyttää pitkälinjan skannaajaakin.

Tule poikkeamaan Tampereelle ja tutustumaan laitteeseen.

You might be interested in …