Blog

Kun ei hallitse voimiaan 3D-tulostus auttaa

Kun ei hallitse voimiaan 3D-tulostus auttaa

Kun ei hallitse voimiaan 3D-tulostus auttaa

Kun ei hallitse voimiaan 3D-tulostus auttaa. Sattuipa eräänä iltana. Sälekaihtimien säätönuppi hirtti kiinni. Väänsin nuppia, enkä hallinnut voimiani. Nuppi vääntyi poikki. Uusi nuppi pitäisi saada tilalle. Mutta mistä? Nyt en lähtenyt edes googlaamaan lähintä paikkaa, mistä saisi uuden nupin. Niinpä nappasin vastaavan ehjä nupin viereisestä ikkunasta. Tämä mukanani suuntasin seuraavana aamuna verstaalle. Sattumoisin 3D-skannauksessa samalle päivälle oli samaa kokoluokkaa oleva tuote, joten ehjän nupin pääsi skannaamaan samoilla asetuksilla.

 

Osa 3D-skannatuna tietokoneruudulla
Kuvassa tulostettu nuppi paikallaan, sekä kädessä alkuperäinen ja tulostettu.

Uuden nupin 3D-tulostin suoraan 3D-skannauksesta saadulla 3D-mallilla. Materiaalina käytin Taulmanin nailonia. Tämä takaa nupin kestävyyden. Homma kävi tietty helposti, kun on laitteet omasta takaa. Mutta halusin tuoda esiin, kuinka tällä tekniikalla saadaan tehtyä uusia kestäviä varaosia. Tämä, kun on nailonista tulostettu, niin on varmasti alkuperäistä kestävämpi.

 

3D-skannaus tehtiin RangeVision Spectrum 3D-skannerilla. 3D-tulostus ZYYX Pro 3D-tulostimella, jossa lämmitettävä kaappi. Lämmitettävä kaappi estää hyvin warppaamista ja nalonia on helppo tulostaa.

You might be interested in …