Blog

Kevlar filamentti Intamsys 3D-tulostimilla

Kevlar filamentti Intamsys 3D-tulostimilla

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevlar filamentti Intamsys 3D-tulostimilla

Kevlar filamentti Intamsys 3D-tulostimilla, taannoin Formfutura julkaisin ApolloX ASA filamentin, jota on vahvistettu 10% kevlarilla. Olen jo vuosia etsinyt kevlari filamenttia. Nyt kävi sillai hyvin, että Formfutura tämän teki, koska meille tulee jokatapauksessa viikottain filamenttia Formfuturalta.  Verstaalta löytyy kaksi Intamsys 3D-tulostinta Pro 410 sekä Funmat HT. Näissä molemmissa on lämmitetty kaappi. Vaikka valmistaja ilmoittaa, että suljettu ja lämmitetty kaappi ei ole pakollinen tämän filamentin kanssa, niin koska filamentin pääraaka-aine on ASA, niin halusin lähteä tutustumaan Kevlariin juurikin Intamsysin 3D-tulostimilla. Kiinnistusta lisäsi vielä se, että Intamsys oli tovi sitten julkaissut uuden viipalointiohjelmiston Intamsuite NEO:n. Pääsin tähän jo vähän tustutumaan viime syksynä messuilla Tanskassa, mutta silloin ohjelmisto oli aika raakile. Nyt siitä on pelkkää hyvää sanottavaa, vaikka vähän on vielä opeteltavaa sen kanssa.

 

No siis itse filamenttiin. Intamsys Pro 410 3D-tulostimessa otin pohjaksi ASA materiaalin tulostusasetukset kaikkineen, enkä lähtenyt säätämään. Tällä laitteella se osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Käytännössä ei tarvinnut, kuin painaa nappia ja kone hoiti homman. Saatiin loistavia tulosteita.

Kevlar filamentti Intamsys 3D-tulostimilla

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevlar filamentti Intamsys 3D-tulostimilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Useampia tulosteita kevlarista ollaan kuitenkin tehty Intamsys Funmat HT 3D-tulostimella, siinä käytettiin esiasetettua ABS materiaalin asetusta ja hiphei homma vaan toimii. Kevlarissa kyllä kiehtoo tulosteiden lujuus ja pinnan laatu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa Kevlar filamentista

Intamsys valmistajan sivut

 

You might be interested in …