Creality isompiin 3D-tulosteisiin

Creality isompiin 3D-tulosteisiin

Creality isompiin 3D-tulosteisiin

Creality isompiin 3D-tulosteisiin, ennen Creality 10-S5 3D-tulostinta, laitekannassa tulosteiden koko rajoittui joillakin 400x200x200mm tai tyyliin 200x200x400mm, tätä isommat piti tulostaa osissa. Hankin Creality 10-S5 3D-tulostimen, koska useat 3D-tulostus tubaajat maailmalla käyttävät Crealitya ja ovat saaneet aikaiseksi varsin näyttäviä tulosteita. Täytyy pitää kuitenkin mielessä, että Creality on hyvin, hyvin edullinen tulostin. Siksi en tällä heti lähtisi ABSia tulostamaan. Se siksikin, että ABS käryää. Tänä päivänä ABSia tulostaa mielellään vain ja ainoastaan tulostimella missä on lämmitetty kaappi sekä hepa aktiivihiilisuodatin, tästä hyvävä esimerkkinä ZYYX Pro. PLA on edullista ja sillä pääsee pitkälle. Kun työhuoneella on tätä kirjoittaessa 12 3D-tulostinta, niin voi hyvin valita, että millä laitteella tekee minkäkin työn ja jos jotain laitetta pitää huoltaa, niin aina on joku toinen, millä työn pystyy tekemään. Toistaiseksi Creality on omissa askareissa, eikä ns. tuotantokäytössä. Sisäänajon jälkeen sitten tilanne on toinen.

Itse käytän Simplify3D:ta Crealityn ja monien muiden tulostimien kanssa, kuten MassPortal, Craftbot, Prenta, Felix, PrimaCreator sekä ZYYX. Crealityn kanssa oli oikeiden asetusten löytäminen hieman hakusessa. Systemaattinen työ on tuonut tulosta, eikä kysyvä tieltä eksy. Maailmalla on hyvin aktiivinen Creality käyttäjien ryhmä.

Parhaillaan testi ja luotettavuus tulostukset menossa täällä työhuoneella. Kuvassa oleva kypärä on tulostettu 0.2mm kerrosvahvuudella ja normi 0.4mm suuttimella. Tulostusaika aika tarkkaan yksi viikko eli noin 160 tuntia. Tämä siis yhtäjaksoista tulostusta. Kesä tulee jatkumaan vielä omilla testeillä. Sen jälkeen laite voidaan ottaa tuotantokäyttöön, mutta materiaalissa tällä laitteella tällä näkymällä tulen pysymään PLA:ssa. Creality isompiin 3D-tulosteisiin, maksimi tulostusalue tällä laitteella on 500x500x500mm. Creality ei ole hätäisen henkilön laite. Ne on sitten huomattavasti tyyriimpiä laitteita, että tämän kokoisia tulosteita pääseen tekemään nopeampaa. Asiaan tietysti auttaa, jos vaihtaa isomman suuttimen, esim. 0.8mm, laittaa kerrosvahuuden isommaksi esim. 0.28mm ja täyttö (infill) pienemmäksi. Nyt näillä testeillä on haettu ennemmin hyvää pinnan laatua, kuin nopeutta ja samalla tietysti luotettavuutta. Nyt menee ongelmitta yhden viikon tulostus, kesällä on hyvää aikaa laittaa vaikka kaksi viikkoa kestävä tuloste. Siinä tietysti ei tuotannon kannalta ole jälkeä, mutta näkee kuitenkin mihin tälläisellä halpis tulostimella pääsee.