Verkkokauppa

Formfutura Python Flex

38,00 160,00 

Formfutura Python Flex.

Python Flex on joustava TPU-tyyppinen 3D-tulostinfilamentti, jonka Shore-kovuus on 98A, ja se sopii täydellisesti vahvojen ja joustavien osien 3D-tulostamiseen, jotka vaativat joustavuutta ja kimmoisuutta.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Formfutura Python Flex

Formfutura Python Flex

Python Flex on erittäin suorituskykyinen joustava termoplastinen polyuretaani (TPU) -filamentti, joka on suunniteltu suurnopeustulostukseen sekä suoraveto- että Bowden-tyylisillä suuttimilla. Python Flex on erittäin helposti tulostettava joustava filamentti, joka voidaan tulostaa suoraan lasilevylle ilman lämpöpetiä. Python Flexin Shore-kovuus on 98A, ja sillä on erinomaiset elastiset ominaisuudet, sillä sitä voidaan venyttää jopa 450 % ennen kuin se katkeaa. Python Flex on luonnollisessa muodossaan erittäin läpinäkyvä ja kestää erinomaisesti öljyä, rasvoja, mikro-organismeja ja kulutusta.

Ainutlaatuiset ominaisuudet

 • Täydellinen yhdistelmä lujuutta, joustavuutta ja kimmoisuutta.
 • Suunniteltu suurnopeuspainatukseen
  • Joustava filamentti, jota voidaan tulostaa nopeuksilla >80mm/s
 • Lämmönkestävyys 138 °C:seen asti
 • Vesitiivis tulostus mahdollista vain yksiseinäisillä tulosteilla.
 • Kestää erinomaisesti öljyä, rasvoja, mikro-organismeja ja hankausta
 • Erittäin helppo tulostaa sekä suoraveto- että Bowden-tyylisillä ekstruudereilla.
  • Painaminen ilman vääntymiä eikä muodonmuutoksia jäähdytyksen jälkeen.
  • Parannettu virtauskäyttäytyminen ja kerrosten välinen tarttuvuus.
  • Hyvä ensimmäisen kerroksen tarttuvuus useisiin (lämmittämättömiin) tulostuspintoihin.

Yleiset tulostusasetukset*

Suuttimen koko: ≥ 0.25mm Kerroksen korkeus: ≥ 0.1mm Virtausnopeus: ± 110 – 130% *
Tulostuslämpötila: ± 220 – 250° C * Tulostusnopeus: Keskitaso-Nopea Takaisinveto: Kyllä ± 5mm
Lämpöpeti: ± 0 – 60° C Tuulettimen nopeus: 50-100% Kokemustaso: Keskitaso

*) Edellä esitetyt asetukset on tarkoitettu ohjeeksi optimaalisten tulostusasetusten löytämiseksi. Näiden asetusalueiden pitäisi toimia useimmilla tulostimilla, mutta voit kokeilla vapaasti näiden alueiden ulkopuolella, jos se sopii mielestäsi tulostimellesi. On olemassa niin paljon erilaisia tulostimia, suuttimenpäitä ja tulostusasetuksia, että on erittäin vaikeaa antaa yleistä, kaikille sopivaa asetusta.

*) Tulostuslämpötila riippuu tulostusnopeudesta ja seinämän paksuudesta (esim. ± 220-230° C yksiseinäisille kohteille, joissa ei ole täytettä, nopeudella 50 mm/s ja ± 245-255° C kohteille, joissa on runsaasti täytettä, nopeudella 100 mm/s).

*) Virtausnopeus riippuu suuttimenpään ja syöttölaitteen kokoonpanosta, mutta se kasvaa, kun tulostusnopeus kasvaa (esim. ± 110 % 50 mm/s:n nopeudella ja jopa 130 % 100 mm/s:n nopeudella).

 

Hygroskooppi

Python Flex on hyvin hygroskooppinen materiaali, joka vetää puoleensa ja pitää sisällään vesimolekyylejä ympäröivästä ympäristöstä. Kun se avataan ja altistetaan kosteudelle liian pitkäksi aikaa, sillä voi olla kielteinen vaikutus filamentin tulostuskäyttäytymiseen ja laatuun. Siksi on erittäin suositeltavaa poistaa kela tulostimesta välittömästi tulostuksen jälkeen ja säilyttää sitä tyhjiöpussissa tai ilmatiiviissä säilytysastiassa, jossa ei ole piidioksidia. Kun filamentti on liian märkää, on suositeltavaa kuivata Python Flex uunissa tai filamentin kuivauslaitteessa 65°C:ssa. Kuivumisaika riippuu siitä, kuinka kauan filamentti on ollut alttiina kosteudelle. Python Flex on pakattu tyhjiöpussiin, jonka kosteuspitoisuus on taatusti alle 0,2 %, jotta voidaan varmistaa ihanteellinen tulostuskäyttäytyminen ja -tulos heti puolan avaamisen jälkeen.