Verkkokauppa

Formfutura MetalFil Ancient Bronze

23,00 85,00 

Formfutura MetalFil Ancient Bronze.

MetalFil – Ancient Bronze on PLA-tyyppinen 3D-tulostinfilamentti, jossa on 80 % pronssitäyttöä. Sillä 3D-tulostetaan raskaita pronssiosia, jotka ovat lähes erottamattomia aidoista pronssista valetuista esineistä.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Formfutura MetalFil Ancient Bronze

Formfutura MetalFil Ancient Bronze

Formfutura MetalFil Ancient Bronze on komposiitti PLA (polyaktidihappo) -filamentti, joka on gravimetrisesti täytetty noin 80 % pronssijauheella. MetalFil Ancient Bronze -materiaalin korkea pronssipitoisuus tekee 3D-tulostetuista esineistä lähes erottamattomia aidoista pronssista valetuista esineistä. MetalFil Ancient Bronze voidaan jälkikäsitellä erilaisilla patinointitehosteilla.

Formfutura MetalFil Ancient Bronze ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet

 • 80% täynnä pronssijauhetta
  • Aito pronssinen pinta ja “kylmä” metallin tuntu
  • Noin 300% raskaampi kuin PLA (tiheys 3,4 g / cm3)
 • Yhteensopiva täysmetalli-, PEEK- ja PFTE-kuumakappaleiden kanssa.
 • Yhteensopiva suoravetoisten ja Bowden-tyylisten suuttimien kanssa.
 • Yhteensopiva ≥ 0,4 mm:n karkaistujen suuttimien kanssa, kun vetäytymisasetukset on otettu käyttöön.
 • Helppo jälkikäsittely
  • MetalFil voidaan harjata, hioa, kiillottaa, vahata, päällystää ja patinoida jälkikäsittelyssä

Käytöt

 • Estetiikka, muotoilu ja taide
 • Figuurit ja miniatyyrit

Yleiset tulostusohjeet *

Suuttimen koko: ≥ 0.4mm Kerroksen korkeus: ≥ 0.1mm Virtausnopeus: ± 104%
Tulostuslämpötila: ± 190 – 220° C * Tulostusnopeus: Keskitaso Takaisinveto: Kyllä ± 5mm
Lämpöpeti: ± 0 – 60° C Tuulettimen nopeus: 50-100% Kokemustaso: Aloittelija

*Edellä esitetyt asetukset ovat ohjeita optimaalisten tulostusasetusten löytämiseksi. Nämä asetukset toimivat useimmille tulostimille, mutta voit kokeilla muitakin asetuksia, jos olet sitä mieltä, että se sopii tulostimelle. Tulostimien, suuttimien ja tulostimien asetuksien eroja on paljon, joten on erittäin vaikeaa antaa kokonaisvaltaisia ohjeita asetuksille.

*) Jos suuttimen ympärille muodostuu möykkyjä/paakkuja, tulostuslämpötila on liian korkea.

Formfutura MetalFil Ancient Bronze ja jälkikäsittely

Harjaus ja/tai hiekka hionta

Kun MetalFil – Antique Bronze -esineet on tulostettu, ne voidaan helposti harjata messinkiharjalla tai hiotulla hiekkapaperilla. Harjaamalla ja/tai hiekkahiomalla tulostettua kappalettasi harjaat/kiillotat pronssijauheiden suuren pitoisuuden paremmin näkyviin.

Sisäänrakennettu valkoinen kiilto

Harjauksen ja/tai hionnan jälkeen MetalFil:stä paljastuu sen valkoinen kiilto-ominaisuus. Erittäin ohut valkoinen kerros/samentuma kappaleessa mahdollistaa helpon kiillotuksen 3D-tulostukseesi, saaden aikaan kauniin pronssisen pinnan.

Ammattimainen kiillotus pyörivällä kiillotusrummulla

Kun MetalFil:llä tulostettu kappale jälkikäsitellään pyörivällä kiillotusrummulla, on FDM 3D-tulostettu esine lähes mahdoton erottaa aidosta pronssista valetuista esineistä.

Patinan jälkikäsittely

Voit luoda useita patinaefektejä MetalFil tulostettuihin tuotteisiin yhden päivän aikana. Ammoniakki- ja soodahoidolla voit esimerkiksi luoda helposti kauniin antiikin sinisen tehosteen.

Vahaus ja pinnoitus

Kaikkien edellä mainittujen jälkikäsittelytoimenpiteiden jälkeen voit aina vahata tai päällystää tulostetun esineen saadaksesi uskomattoman loistavan vaikutuksen. Vahaus voidaan tehdä esimerkiksi mehiläisvahalla ja päällystykseen voidaan käyttää sellaisia tuotteita kuten XTC-3D.

Huomioitavaa

Huomaa, että MetalFil-filamentit sisältävät erittäin suuria määriä metallijauheita, jotka ovat hankaavia. Yleensä nämä metallijauheet kiihdyttävät messinkisten suuttimien kulumista paljon nopeammin kuin täyttämättömät filamentit. Suosittelemme käyttämään suuttimia, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai muusta karkaistusta seoksesta.

Suuttimen puhdistus

Kun tulostat täytetyillä/komposiitti filamenteilla, on suositeltavaa puhdistaa suutin heti tulostuksen jälkeen syöttämällä 15-20 cm PLA-filamenttia suuttimen läpi. Tämä varmistaa, että kaikki mahdolliset täyteaineet tulee poistettua suuttimestasi. Vielä parempi on, jos käytetään pimeässä hohtavaa PLA-filamenttia, koska sen äärimmäisen kovat fosforipartikkelit paljon todennäköisemmin irrottavat kaiken ylimääräisen materiaalin suuttimesta.

Valmistajan sivut

Formfutura 175 MetalFil Ancient Bronze

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa