Verkkokauppa

Formfutura MetalFil Classic Copper

23,00 85,00 

Formfutura MetalFil Classic Copper.

Formfutura MetalFil Classic Copper on komposiitti PLA (polyaktidihappo) -filamentti, joka on gravimetrisesti täytetty noin 80 % kuparijauheella. MetalFil Classic Copperin korkea kuparipitoisuus tekee 3D-tulostetuista esineistä lähes erottamattomia aidoista kuparista valetuista esineistä. MetalFil Classic Copper voidaan jälkikäsitellä erilaisilla patinointitehosteilla.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Formfutura MetalFil Classic Copper

Formfutura MetalFil Classic Copper

Formfutura MetalFil Classic Copper on komposiitti PLA (polyaktidihappo) -filamentti, joka on gravimetrisesti täytetty noin 80 % kuparijauheella. MetalFil Classic Copperin korkea kuparipitoisuus tekee 3D-tulostetuista esineistä lähes erottamattomia aidoista kuparista valetuista esineistä. MetalFil Classic Copper voidaan jälkikäsitellä erilaisilla patinointitehosteilla.

Ainutlaatuiset ominaisuudet

 • 80% täynnä kuparijauhetta
  • Aito kuparinen pinta ja “kylmä” metallin tuntu
  • Noin 300% raskaampi kuin PLA (tiheys 3,4 g / cm3)
 • Yhteensopiva täysmetalli-, PEEK- ja PFTE-kuumakappaleiden kanssa.
 • Yhteensopiva suoravetoisten ja Bowden-tyylisten suuttimien kanssa.
 • Yhteensopiva ≥ 0,4 mm:n karkaistujen suuttimien kanssa, kun vetäytymisasetukset on otettu käyttöön.
 • Helppo jälkikäsittely
  • MetalFil voidaan harjata, hioa, kiillottaa, vahata, päällystää ja patinoida jälkikäsittelyssä

Käytöt

 • Estetiikka, muotoilu ja taide
 • Figuurit ja miniatyyrit

Yleiset tulostusohjeet *

Suuttimen koko: ≥ 0.4mm Kerroksen korkeus: ≥ 0.1mm Virtausnopeus: ± 104%
Tulostuslämpötila: ± 190 – 220° C * Tulostusnopeus: Keskitaso Takaisinveto: Kyllä ± 5mm
Lämpöpeti: ± 0 – 60° C Tuulettimen nopeus: 50-100% Kokemustaso: Aloittelija

*Edellä esitetyt asetukset ovat ohjeita optimaalisten tulostusasetusten löytämiseksi. Nämä asetukset toimivat useimmille tulostimille, mutta voit kokeilla muitakin asetuksia, jos olet sitä mieltä, että se sopii tulostimelle. Tulostimien, suuttimien ja tulostimien asetuksien eroja on paljon, joten on erittäin vaikeaa antaa kokonaisvaltaisia ohjeita asetuksille.

*) Jos suuttimen ympärille muodostuu möykkyjä/paakkuja, tulostuslämpötila on liian korkea.

Formfutura MetalFil Classic Copper ja jälkikäsittely

Harjaus ja/tai hiekka hionta

Kun MetalFil – Classic Copper -esineet on tulostettu, ne voidaan helposti harjata messinkiharjalla tai hiotulla hiekkapaperilla. Harjaamalla ja/tai hiekkahiomalla tulostettua kappalettasi harjaat/kiillotat kuparijauheiden suuren pitoisuuden paremmin näkyviin.

Sisäänrakennettu valkoinen kiilto

Harjauksen ja/tai hionnan jälkeen MetalFil:stä paljastuu sen valkoinen kiilto-ominaisuus. Erittäin ohut valkoinen kerros/samentuma kappaleessa mahdollistaa helpon kiillotuksen 3D-tulostukseesi, saaden aikaan kauniin ja aidon näköisen kuparisen pinnan.

Ammattimainen kiillotus pyörivällä kiillotusrummulla

Kun MetalFil:llä tulostettu kappale jälkikäsitellään pyörivällä kiillotusrummulla, on FDM 3D-tulostettu esine lähes mahdoton erottaa aidosta kuparista valetuista esineistä.

Patinan jälkikäsittely

Voit luoda useita patinaefektejä MetalFil tulostettuihin tuotteisiin yhden päivän aikana. Ammoniakki- ja soodahoidolla voit esimerkiksi luoda helposti kauniin antiikin sinisen tehosteen.

Vahaus ja pinnoitus

Kaikkien edellä mainittujen jälkikäsittelytoimenpiteiden jälkeen voit aina vahata tai päällystää tulostetun esineen saadaksesi uskomattoman loistavan vaikutuksen. Vahaus voidaan tehdä esimerkiksi mehiläisvahalla ja päällystykseen voidaan käyttää sellaisia tuotteita kuten XTC-3D.

Huomioitavaa

Huomaa, että MetalFil-filamentit sisältävät erittäin suuria määriä metallijauheita, jotka ovat hankaavia. Yleensä nämä metallijauheet kiihdyttävät messinkisten suuttimien kulumista paljon nopeammin kuin täyttämättömät filamentit. Suosittelemme käyttämään suuttimia, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai muusta karkaistusta seoksesta.

Suuttimen puhdistus

Kun tulostat täytetyillä/komposiitti filamenteilla, on suositeltavaa puhdistaa suutin heti tulostuksen jälkeen syöttämällä 15-20 cm PLA-filamenttia suuttimen läpi. Tämä varmistaa, että kaikki mahdolliset täyteaineet tulee poistettua suuttimestasi. Vielä parempi on, jos käytetään pimeässä hohtavaa PLA-filamenttia, koska sen äärimmäisen kovat fosforipartikkelit paljon todennäköisemmin irrottavat kaiken ylimääräisen materiaalin suuttimesta.

Valmistajan sivut

Formfutura 175 MetalFil Classic Copper

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa