Blog

Recreus TPU Creality K1 MAXlla

Recreus TPU Creality K1 MAXlla

 

 

 

 

 

 

 

Recreus TPU Creality K1 MAXlla

 

Recreus TPU Creality K1 MAXlla toimii mukavasti. Muutaman vuoden tauon jälkeen otettiin uudelleen edustukseen Recreus joustavat TPU filamentit. Recreus on vamistanut joustavia filamentteja yli 10 vuotta. Aikanaan joskus 2016-2017 tienoilla tehtiin tulosteita Recreuksen 82A TPU filamentilla ja haettiin tulostusasetuksia. Saatiin hyvin toimimaan suoraveto tulostimella.

Nyt tosiaan ollaan otettu haltuun Recreuksen SEBS kumimainen filamentti sekä TPU:t 95A, 82A, 70A sekä 60A. Sanoisin, että  TPU 95A:ta pystyy tulostamaan millä tahansa tulostimella ja Polymakerilta sitten löytyy 95A:ta myös nopeaan tulostukseen. 95A:sta kun mennään pehmeämpään, niin selvä suositus on käyttää suoraveto tulostinta.

Recreuksen 82A:ta on täällä tulostettu onnistuneesti Raise3D Pro 3:lla, Creality S1 Pro:lla sekä Creality K1 MAX:lla. Recreus 70A oli selkeäsi liian pehmeää Creality S1 Pro:lle, vaikka siinä on suoraveto suutin.

 

Sen sijaan K1 MAX pääsi kyllä nyt yllättämään, sillä tovin mietin, että millä tulostimella lähtisin tulostamaan 70A:ta, saatika 60A:ta. Creality Printissa valitsin materiaaliksi TPU:n ja säädin nopeudet valmistajan suosittelemiin. Sitten vaan filamentti tulostimeen ja menoksi. Jälki kyllä yllätti. Creality K1 MAX:ssa haasteen filamentin kanssa antaan filamenttisensori, 70A:lla sai vähän pyöritellä, että sai menemään filamentin läpi filamenttisensorista.

Recreus 60A TPU filamenttia en ole koskaan aiemmin tulostanut. 60A on jo todella pehmeää. Creality K1 MAX:ssa suurin haaste oli saada filamentti kulkemaan filamenttisensorin läpi. Jouduin irroittamaan syöttöputket sensorin molemmilta puolilta, jotta sain ujutettua filamentin läpi. Jahka sai filamentin syötettyä tulostimeen, niin ei muuta, kuin tulostamaan.

Kertakaikkiaan täydellistä jälkeä, tämä yllätti. Jatkossa tulen kestittämään kaikki TPU tulostukset Creality K1 MAX 3D-tulostimelle, ainakin , mikäli tarvitaan shore arvontaan 70A tai 60A tulosteita.

Recreus filamentit verkkokaupassa

 

Recreus

 

You might be interested in …