Blog

Raise3D E2 3D-tulostin verstaalla

Raise3D E2 3D-tulostin verstaalla

Raise3D E2 3D-tulostin verstaalla

Raise3D E2 3D-tulostin verstaalla. Uutena tulokkaana verstaalle saapui omaan tuotanto-, sekä esittelykäyttöön Raise3D:n uusin E2 3D-tulostin. Useamman vuoden on tullut seurattua Raise3D:n 3D-tulostimia ja tutustuttua niihin Formnext messuilla Frankfurtissa. Useampaan otteeseen on tullut kyselyitä, löytyykö verstaalta Raise3D:n 3D-tulostinta. Raise3D julkaisi tämän E2 mallin Formnext messuilla 2019, jolloin itsekkin pääsin siihen siellä tutustumaan.

Raise3D E2 3D-tulostimen käyttöönotto ei tämän helpommaksi ole tehty. 3D-tulostimen kosketusnäyttö opastaa alusta asti, kuinka edetään. Kun laite on saatu paketista pois, ruuvataan kuljetustuet itri. Tämän jälkeen vain virrat päälle ja seurataan ohjeita. Tarvikkeet pois tulostimen sisältä ja filamentit koneeseen.  Tämän jäljeen pääsee heti tulostamaan. Niin helppoa se on.

Koska tämä kyseinen 3D-tulostin on sen verran tuore tapaus verstaalla, niin paljon ei ole tullut sillä tulosteltua, mutta varmasti tässä tulee rutkasti kokemusta tästä laitteesta.

Raise3D E2 3D-tulostimessa on kaksi erillistä suutinta, eli tämä on ns. idex malli. Idex mallin 3D-tulostimella voidaan tulostaa kahta eri väriä, käyttää toisessa liukenevaa tukimateriaalia, tulostaa kahta samaa osaa kerralla, tulostaa peilikuvina osia. 3D-tulostin itsessään on hyvin hiljainen, samaan ei voi sanoa monista halvemmista 3D-tulostimista. Omasta mielestä tämä sopii erinomaisesti niin toimistoon, kuin oppilaitokseen. Oppilaitosta silmälläpitäen tykkään toiminnosta, jossa oven avatessa tulostus keskeytyy ja se saadaan jatkumaan, kun ovi laitetaan kiinni. Eli tämä on myös turvallinen käyttää.

IdeaMaker

Ideamaker on Raise3D:n oma viipalointiohjelmisto. Tähän viipalointiohjelmistoon olen perehtynyt jo aiemmin, kun olen pitänyt käyttöönottokoulutuksia Raise3D 3D-tulostimille. Nyt kun Raise3D on omassa käytössä verstaalla, niin tähän tulee kuin itsestään syvennettyä paremmin.

ideamaker

Raise3D E2 3D-tulostin verkkokaupassa

Raise3D E2 3D-tulostin, valmistajan sivut

Tervetuloa verstaalle tutustumaan tähän Raise3D E2 3D-tulostimeen. Tämä sekä näyttää, että tuntuu hyvältä. Hyvällä syyllä Raise3D 3D-tulostimia pidetään “workhorse” 3D-tulostimina.

You might be interested in …