Minipatsaat tammesta

Minipatsaat tammesta

Minipatsaat tammesta

Minipatsaat tammesta, toteutettiin 3D-skannaamalla henkilöt Thor3D 3D-skannerilla ja koneistamalla Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneella. Vaikka hommat pitkälti pyörii 3D-tulostamisen ympärillä, niin puutyöt ja puunkoneistus on silti edelleen lähellä sydäntä. Minipatsailla on monta nimeä varsinkin maailmalla. Siellä aiheesta puhutaan minime sekä 3D selfie:inä.

Yhteistä näille on se, että tänäpäivänä näitä tehdään varsin yleisesti 3D-tulostamalla väreissä. Tällöin monesti käytetään tähän hommaan myös photogrammetry tekniikkaa, joka perustuu usean valokuvan yhdistämiseen 3D-malliksi. Koska käsissämme on tähän hommaan pätevä Thor3D 3D-skanneri, niin työ tehtiin tällä.

Halu erottautua valtavirrasta sekä hakemalla arvokkuutta hommaan, materiaaliksi valikoitui tammi. Koettiin, että muovinen 3D-tulostettu on jotenkin halvan oloinen. Lisäksi puusta tehty patsas on ekologisempi valinta. Patsaan korkeus noin 230mm + jalusta. Aihion koko 300x100x60mm. Pintakäsittelynä käytettiin puuöljyä, joka antaa kauniin luonnollisen pehmeän pinnan, verrattuna lakkaukseen.

 

Thor3D 3D-skanneri
Thor3D 3D-skanneri asemissa asiakkaalla valmiina henkilön 3D-skannaukseen.

 

Valmiita minipatsaita

 

Roland MDX-50 CNC-jyrsinkone
Roland MDX-50 CNC-jyrsinkone koneistamassa minipatsasta tammesta

 

Minipatsas valmistumassa. Aihio kiinni Roland MDX-50 CNC-jyrsinkoneen neljännessä akselissa.

AN-Cadsolutions:lla on pitkä kokemus 3D-töistä. CNC-koneistukset omalla CNC-koneella on aloitettu 2007 ja ensimmäiset CNC-koneistukset yrittäjä on tehnyt 1992. Ensimmäiset 3D-skannaukset niin ikään on aloitettu omalla 3D-skannerilla 2007.

Kesällä tulee käyttöön uusi 3D-skanneri