Blog

Felix 3D-tulostimet kerää koko sarja ne sano

Felix 3D-tulostimet kerää koko sarja ne sano

Felix 3D-tulostimet kerää koko sarja ne sano

Taustaa

Olen seurannut 3D-tulostimien kehitystä 2000-luvulta. 2010 niitä ei kovin montaa ollut EuroMold messuilla Frankfurtissa. 2012 EuroMold messuilla Frankfurtissa törmäsin ensimmäistä kertaa Felix 3D-tulostimiin livenä. Keskusteluiden päätteeksi saivat minulle myytyä 10 3D-tulostinta ja siitä alkoi yhteinen matka Felix 3D-tulostimen kanssa. Tulostimet saapuivat alkuvuodeta 2013. Kaikki tuli silloin osina ja piti itse kasata. Tovi siinä ensimmäisen kanssa meni, mutta hyvin pysyi ruuvari kädessä ja saipa olla myös johtotehtävissäkin. Siihen aikana piti myös joitakin liitoksia kolvata. 2013 Felix oli versiossa 1.5, eli varsin alkuvaiheessa pääsin Felixin kelkkaan.

Vuosien saatossa Felix on kehittynyt ja he ovat systemaattisesti kehittäneet tuotteitaan. Vielä tänä päivänä version 1.5 pystyy päivittämään versioon Tec 4. 2015-2016 tuli ensimmäinen Pro version tulostin. Samaan aikana Pro 1 tulostimen kanssa verstaalle tulo 3L malli, jossa Z-akselin suuntainen tulostusala on 400mm. Edelleen verstaalla on sama Pro 1 runko, mutta se on jo päivitetty versioon Pro 3 Touch. Kun verrataan Pro 2:sta ja Pro 3:sta, niin näen suuren harppauksen. Suuttimen ja niiden rakenne on paljon käytännöllisempi. Kosketusnäyttö on myös paljon käytettävämpi, kun Pro 2:ssa. Itseasiassa omassa käytössä, en edes tykännyt Pro 2:n kosketusnäytöstä, vaan pidin siinä perinteisen kiinni. Alkuvuodesta 2019 päivitin oman Felix 3L:n uusimpaan Tec 4 malliin. Näin tulostimesta tuli käytännössä uusi. Vastaavan homma tehtiin Felix Pro 2 3D-tulostimelle, joka päivitettiin Pro 3 Touch malliin samaan runkoon.

Nyt

Vuoden 2018 lopulla Felix julkaisin Pro L ja Pro XL 3D-tulostimet. Näissä onkin sitten huomattavasti isommat tulostusalat, mitä aiemmissa malleissa. Pro L 3D-tulostimessa tulostusala on 300x400x400mm ja Pro XL:ssa 600x400x600mm. 2019 Formnext messuilla Frankfurtissa kohdattiin uudelleen Felix:in kanssa. Tapaamisen ja neuvotteluiden lopputulemana päästiin sopimukseen Pro XL 3D-tulostimen hankinnasta. Nyt tällä kertaa riitti yksi 3D-tulostin, kun 2012 niitä hommasin 10. Tulostusalakin on toki ihan eri luokkaa. Myös näiden Pro L ja Pro XL mallien hyvä puoli on päivitettävyys. Tulevaisuudessa voin asentaa uusia päivitettyjä osia samaan runkoon.

Felix 3D-tulostimet ovat tänä päivänä kestäviä ja luotettavia. Siksi toimin niiden kanssa. Tämä auttaa myös 3D-tulostuspalvelussa.

Felix 3D-tulostimet verkkokaupassa

Felix 3D-tulostimet, valmistajan sivut

 

You might be interested in …