3D-skannauspalvelu uudet tuulet

3D-skannauspalvelu uudet tuulet

3D-skannauspalvelu uudet tuulet

3D-skannauspalvelu uudet tuulet, uusilla laitteilla. Nyt palvelussa jotain sellaista, mitä ei koskaan ennen ole kauttani saanut. Samalla olen saanut uudistettua palvelun uuteen suuntaan. Tätä palvelua varten lähinnä markkinointiin olen avannut sivun https://www.3dskannaus.guru/

Alkukesästä tontille laskeutui vihdoinkin RangeVisionin Spctrum 3D-skanneri. Tämä on valo-ohjattu 3D-skanneri kahdella kameralla.  Spectrumin tarkkuus 0.04-0.12mm ja skannausalue 1cm-3mm.

 

Isompia kohteita

Thor3D on langaton 3D-skanneri, jossa akku, sisäinen tietokone sekä näyttö. Tämä mahdollistaa astetta isompien kohteiden 3D-skannauksen ja antaa vapauksia skannauksen suorittamiseen. 3D-skannausalue 1-10m ja tarkkuus 0.2mm. Ihmisen 3D-skannaus noin 1min, auton 10min. Tähän aikaan on siis lastettu vain itse skannaus, ei valmistelu, eikä jälkityöstöä. Esimerkiksi auto pitää ensin pinnoitaa tehtävään soveltuvalla pestävällä aineella. Skanneri ei tykkää kiiltävistä, mustista tai läpinäkyvistä kohteista. Tarpeistoon kuuluu myös pyörityspöytä, joka kestää 200kg. Tämän skannerin kanssa voin helposti lähteä asiakkaan tiloihin tai muuhun haluttuun paikkaan suorittamaan 3D-skannausta.

kohdistuspisteet

Kun 3D-skannataan isompia kohteita, niin tarvitaan kuvanmukaisia kohdistuspisteitä. Näitä pitää skannerissa skannauksen aikana yhtäaikaa näkyä 3-5, jotta skannattava kohde pysyy kasassa skannerissa. Kuvassa olevat kohdistimissa on magneetti. Thor3D:n ohjelmiston kautta pystyy kohdistimia tulostamaan paperille, jotka voi vaikka teipillä kiinnittää skannattavaan kohteeseen.

 

Maastomalleja ja 3D-mallinusta dronella

drone

Kesän aikana on aloitettu tuottamaan 3D-maastomalleja sekä muita 3D-malleja dronella kuvaamalla. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, jotkut voivat kutsua hommaa photogrammery kuvaukseksi, ortho kuvaukseksi. Joka tapauksessa ja yksinkertaisuudessa homma toimii niin, että dronella kuvataan haluttu alue tai kohde esim. rakennus tai katto yms. Näistä kuvista tuotetaan 3D-malli, jota voidaan analysoida, tehdä mittauksia, viedä 3D-malli johonkin haluttuun 3D-mallinnusohjelmistoon. Toimintani on rekisteröity Trafille ja toiminnassa on vastuuvakuutus. Muutenkin seuraamme Trafin määräyksiä.

eerolanhyppyri

Tässä 3D-maastomalli Valkeakosken Eerolan hyppyrimäestä. Kuvattu alue 100x50m.

 

https://cloud.pix4d.com/model/project/163291?shareToken=d8672a6f5c884be48896b8e6e5f68d2b

 

Peittoaine 3D-skannaukseen

Kun 3D-skannataan mustia, läpinäkyviä tai peilaavia tuotteita, niin ne pitää pinnoittaa. Kauttani on saatavissa MR2000 pinnoitetta, joka on joko pyyhittävissä tai vedellä pestävissä skannatusta tuotteesta pois vahingoittamatta sitä.

MR2000 verkkokaupassa

3D-skannauspalvelu uudet tuulet ajatuksissa eteenpäin