Verkkokauppa

Formfuture Novamid AM1030 FR 500g

100,00  80,65  (alv.0%)

Formfuture Novamid AM1030 FR 500g.

Novamid AM1030 FR on DSM:n valmistama PA6/66 PA (nylon) -tyyppinen 3D-tulostinfilamentti. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen UL Blue Card -sertifioitu PA6/66 3D-tulostinfilamentti, ja se täyttää UL 94 V-0 -syttyvyysstandardit.

Filamentin läpimitta 1.75mm

Kuvaus

Formfuture Novamid AM1030 FR 500g

Formfuture Novamid AM1030 FR 500g

Novamid AM1030 FR on kaikkien aikojen ensimmäinen UL Blue Card -sertifioitu PA6/66 3D-tulostinfilamentti avoimiin järjestelmiin.

Novamid AM1030 FR:llä voidaan tulostaa sovelluksia, jotka vaativat UL-sertifioinnin syttyvyydelle, kuten sähkö- tai valaistussovellusten koteloita, liittimiä ja paljon muuta. UL:n Blue Card -ohjelma on kehitetty erityisesti additiivisen valmistuksen materiaalien sertifiointia varten. Novamid® AM1030 FR on täysin halogeenivapaa, joten se on ympäristöystävällinen.

Tärkeimmät ominaisuudet

  • Kaikkien aikojen ensimmäinen UL Blue Card -sertifioitu PA6/66 3D-tulostinfilamentti avoimiin järjestelmiin.
  • UL-sertifioidussa laboratoriossa validoitu DSM-materiaali täyttää UL 94 -luokituksen V-0 1,6 ja 3,2 mm:n seinämäpaksuudella ja UL 94 V-2 -luokituksen 0,85 mm:n seinämäpaksuudella.
  • Ympäristöystävällinen 3D-tulostinfilamentti, joka on halogeenivapaa
  • Helppo tulostaa
  • Avoin alustaratkaisu
  • Kustannustehokas vaihtoehto muille palonestomateriaaleille

Käyttökohteet

  • Autoteollisuuden liittimet
  • Sähkö- ja elektroniikkaliittimet ja kotelot
  • Valaistuskotelot

Muovimateriaaleille suoritettavassa UL94 V -testissä mitataan syttyvyysominaisuuksia ja tutkitaan, miten materiaali joko sammuttaa tai levittää liekkiä, kun se on syttynyt.

UL-sertifioidussa laboratoriossa validoitu DSM-materiaali saavutti UL 94 -luokituksen V-0 1,6 ja 3,2 mm:n seinämäpaksuudella ja UL 94 V-2 -luokituksen 0,85 mm:n seinämäpaksuudella. Tämä tarkoittaa, että materiaali sammuu syttymisen jälkeen itsestään enintään 10 (V-0) ja 30 (V-2) sekunnissa. UL edellyttää, että 3D-tulostusmateriaalien siniset kortit ovat tulostinkohtaisia; tämä materiaali testattiin Ultimaker S5 -tulostimella. Koska kyseessä on kuitenkin avoimen alustan materiaali, käyttäjät, joilla on mikä tahansa avoimen alustan filamentin valmistusjärjestelmä, voivat työskennellä Novamid AM1030 FR:n kanssa.

Yleiset tulostusasetukset*

Suuttimen koko: ≥ 0.4mm Kerroksen korkeus:  0.1mm * Virtausnopeus: ± 100%
Tulostuslämpötila: ± 265 – 275° C * Tulostusnopeus: Keskitaso 50 mm/s * Takaisinveto: Riippuu
Lämpöpeti: ± 110 – 115° C * Tuulettimen nopeus: 0% Tulostusalusta: PA Adhesive
Koteloidun tulostimen tarve: Kyllä Lämmitetty tulostuskammio: Suotiteltu / Kyllä Kokemustaso: Keskitaso

*) Edellä esitetyt asetukset on tarkoitettu ohjeeksi optimaalisten tulostusasetusten löytämiseksi. Näiden asetusalueiden pitäisi toimia useimmilla tulostimilla, mutta voit kokeilla vapaasti näiden alueiden ulkopuolella, jos se sopii mielestäsi tulostimellesi. On olemassa niin paljon erilaisia tulostimia, suuttimenpäitä ja tulostiasetuksia, että on erittäin vaikeaa antaa yleistä, kaikille sopivaa asetusta.

*) Ensimmäinen kerros : 100 – 150 % ensimmäisen kerroksen paksuudesta.

*) Tulostusnopeus: 50 mm/s (suuttimen maksimituotanto cm3/s). Tulostusnopeus “normaalille” suutinkoolle (0,4 mm) ja kerroskorkeudelle (0,2 mm), muiden arvojen osalta tulostusnopeutta on säädettävä vastaavasti!

*) Poista tulostettu kappale tulostusalustalta vasta, kun tulostusalusta on jäähtynyt ympäristön lämpötilaan, sillä muuten tulostettu kappale voi epämuodostua pahasti.

*) Takaisinveto riippuu tulostimen tyypistä ja filamentin halkaisijasta.

Varastointi ja ilmastointi

Novamid AM 1030 FR (F) toimitetaan ilmatiiviissä, kosteudenkestävässä pakkauksessa, jonka kosteuspitoisuus on <0,05 w%.

Kosteuden imeytymisen ja kontaminaation estämiseksi toimitetut pakkaukset on pidettävä suljettuina ja vahingoittumattomina. Samasta syystä osittain käytetyt pussit on suljettava ennen uudelleen varastointia. Anna muualla varastoidun materiaalin sopeutua käsittelytilan lämpötilaan pitäen pussi suljettuna. Jotta kosteus ei tiivistyisi filamentteihin, kylmät filamentit on saatettava painotalon huoneenlämpötilaan pitäen pakkaus suljettuna.

Jos filamentti on kastunut, se on kuivattava. Suositeltavaa on käyttää kuumailmauunia 80 °C:n lämpötilassa vähintään 4 tunnin ajan. Kun filamenttia säilytetään tulostuksen jälkeen, on suositeltavaa sulkea pussi ja lisätä pussiin silikageeliä, jotta filamentti pysyy mahdollisimman kuivana.