Nestaus ohjelmisto

boole

OptiNest on yleinen muotojen nestaus ohjelma, perustuu tehokkaisiin algoritmeihin jotka käyttävät BOOLE & PARTNERS CalepiLib toiminto kirjastoa. OptiNestin tärkeimmät vakio parametrit ovat syvyyden laskeminen, tasoitus kerroin, kappaleitten rymittely ja kulkumuoto. OptiNest vastaanottaa DXF formaatissa kappaleitten ääriviivoja, työkaluja ja sisäisiä aukkoja. Ääriviivat ja työkalut kuvataan joko sulkemalla murtoviivat tai peräkkäiset avoimet murtoviivat, kaaret ja linjat.

optinest_img1

OptiNest tarjoaa nopean pääsyn suorakulmaisiin, pyöreisiin ja monikulmaisiin muotoihin. OptiNest ottaa huomioon leikkaus työkalun paksuuden, paneelin muotoilu leikkaukset ja jokaisen kappaleen värin, kiertymis ja kääntymis mahdollisuudet. Jokaisen optimoinnin jälkeen OptiNest lähettää nestaus kartan DXF formaattiin, ylläpitämään kappaleiden ja työkalujen täydellistä DXF kuvausta.

OptiNestin algoritmi
OptiNest perustuu tehokkaaseen moniparametriseen algoritmiin. Parametrien optiomointi ikkunan pääkohdat ovat leikkaus työkalun paksuus, syvyyden laskeminen ja kappaleiden tasoitus kerroin. Mitä suurempi tarkkuus, sitä pidempi optimoinnin kesto.

algonest_eng

Kappaleitten ryhmittely
OptiNestin palojen ryhmittely toiminto luo virtuaalisia kappaleita, jotka koostuvat kappale pareista,joita käytetään yksittäisinä kappaliena optimoinnin aikana.

Kulkumuoto
eteneminen on sijoitus menetelmä joka soveltaa yhtä kappaletta jota on tuotettu suuria määriä, ja joka minimoi hukkapalojen suhdetta kappaleiden välillä. Pääsääntöisesti muodostuu palan ryhmittyessä itsensä kanssa, sitten lisäämällä ryhmä kahden akselin ympärille. Mitä suurempi näyttö, sitä korkeampi esitysten eteneminen.

Suora kappaleiden syöttäminen
Täydentääkseen eri DXF vastaanottomuotoja, Optinest sallii myös kappaleiden ja paneeleiden ääriviivojen syöttämisen suoraan. Nykyisessä versiossa tämä toiminto on rajattu suorakulmioihin, ympyröihin ja monikulmaisiin kuvioihin.

 

Kiertäminen ja kääntäminen ovat kappaleen liikuttelu patrametrejä ja määrittävät sen liikkuvuuden. OptiNest kontrolloi 4 kierto tasoa ja kappaleen ulkonäön muutokset.

OptiNest käsittelee porattuja kappaleita, jonka reijät ovat käsitelty tietyn tyyppiesellä työkalulla. OptiNest palauttaa kappaleen reijistä vapautettut materiaalit ja uudelleenkäyttää ne sijoittelemalla pienemmiksi kappaleiksi.

OptiNest nestaus kartat voidaan lähettää DXF formaateissa, ja siirtää sitten CAD ohjelmistoon tai CNC koneeseen.

OptiNest on saatavilla seuraavissa versioissa:
ON-LT: Kevyt versio, rajoitettu kymmenen pisteen monikulmio muotoihin.
ON-Std: Perus versio, yhteensopiva kaikkien monikulmaisten muotojen kanssa.
ON-Usi: Koneistus versio, yhteensopiva porattujen ja koneistettujen kappaleiden kanssa.